Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Heavenvill (Jelentkezés!)
Megosztás: f

Heavenvill (Jelentkezés!)

Helló emberek!

Mostanában a szerepek nagy része pang, legalábbis számomra úgy tűnik, ezért gondoltam, megvalósítom egy BatIM-hoz (Bendy and the Ink Machine) kapcsolódó ötletemet és kezdek egy újat. Remélem, elnyeri a tetszéseteket, ezen most sokat dolgoztam.

TÖRTÉNET

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Föld. Na jó, azért ennyire messzire nem kell mennünk; kezdjük a jelennel, amit ismerünk és (valószínűleg) szeretünk. A technika fejlődik, az emberek egész nap a Facebookot bámulják (tisztelet a kivételnek), míg a tudósok újabb és újabb vívmányokkal ajándékozzák meg a társadalmat a gazdagabbak kényelmét szolgálva. Menjünk túl egy kicsit 2018-on, nézzünk a jövőbe. Már fel is találták a mesterséges intelligenciát, csupán röpke 50 év alatt, 2070-ben már intelligens robotszolgák vezetik a háztartást, vigyáznak a gyerekekre, vásárolnak be a módosabb családoknál. Sőt, a vásárlás már csak egy kattintás, mindent kiszállítanak már házhoz, a boltba el sem kell menni. Ugorjunk át 2100-ra; robotok irányítják az életünket, bár mi erről vajmi keveset tudunk, egy kattintás minden, ki sem kell menned a házból, és minden információ készen tárul eléd. Bár van jó oldala is, megtaláltuk a megoldást a környezetszennyezésre, a halálos betegségekre, eltöröltük a szegénységet és az éhezést. A föld már alig terem, ezért elkezdték gyártani a szintetikus ételeket, amik elméletileg minden szükségeset tartalmaznak, sőt ételnek is néznek ki. Teszem azt, a csirkében nincs egy gramm hús se és a zöldség sem a földben nőtt. A tökéletes világ, igaz? Nos, egy szép napon a mindenhol fellelhető mesterséges intelligencia alkotója ellen fordult. A robotok sorra elkezdtek az emberek ellen fordulni, és megkezdődött az első ember kontra gép világháború. Ez mindössze röpke 250 évig tartott, végül néhány várost kivéve minden elpusztult. A túlélők ezekből a városokból igyekeztek felépíteni az emberi civilizációt ismét. Ezek lettek a "központjai" a helyreállító tevékenységeknek. Most 2401-et írunk, a tavalyi századforduló óta minden békés, és az ismételt fejlődésnek köszönhetően reneszánszukat élik az olyan "elavult" dolgok, amiket mi itt 2018-ban ismerünk és szeretünk, mint az okostelefon, a laptop, az animációs filmek és a gyalog járás mindenhova. A jelenleg létező államok vezetői kijelentették, hogy nem fognak ennél tovább menni, hiszen nem hagyhatják még egy ilyen katasztrófa bekövetkeztét. Ennyi volt a tecknikai lényeg, most jöjjön a varázslat.

A századforduló óta különös dolgok történnek itt, Heavenvillben. Persze már korábban is történtek ilyenek, például a tintalények születése, amiről később lesz szó. Mindig is elhagyatott hely volt, és bár mindent modernizáltak a világon, ez a hely ugyanúgy áll már 2013 óta. Hogy miért? Senki sem tudja. Talán azért, mert még a tűpontos technika korszakában sem volt látható a térképen más, csak egy puszta ennek a helyén, vagy azért, mert a létezéséről alig néhányan tudtak majdnem négyszáz éven át és sosem voltak látogatói. A gyér lakosságban mindenki ismeri itt a másikat, mint a saját tenyerét, bár mostanában, hogy az emberek támaszpontként kezelik a helyet, rengetegen járnak erre, sőt a régi, öreg rajzfilmstúdió is újjáépült, a környék legnagyobb látványossága. Tele van titkokkal, elvarázsolt lényekkel, bár erről a normális emberek nemigen tudnak, ugyanis a legtöbbjük emberi alakot ölt, hogy kerülje a feltűnést.
Mit gondolsz, készen állsz felfedezni Heavenvillt?

LÉNYEK

Köhm. Szóval lehet hozni a városban lakó teremtményeket. De kérlek, olvass el róluk mindent, mielőtt ezt megtennéd. Mármint MINDENT, ugyanis a klubba ki fogok rakni extra információkat, amik fontosak lehetnek szerepjáték során.

Bukott Angyalok
Egyike a legnagyobb csoportoknak. Ők halott lelkek, már nagyon régen elvesztették testüket, ám a századfordulónál egyszer csak a város parkjában ébredtek. Ők úgy tudják, ledobták őket a mennyből a halandók közé, mert nem érdemelték ki az örök Mennyországot. Valójában azért vannak itt, hogy segítsenek az embereknek, és vigyázzanak a békére, nehogy újabb háború törjön ki. Mindenkinek van egy angyali jegye, glória vagy szárny (csak az egyik), de van egy ördögi jegyük is, mint ördögszárny, egy pár szarv vagy ördögfarok, ez jelzi, hogy bukottak. Kortalanok, szóval halhatatlanok, de természetesen meg tudnak halni éppúgy, mint az emberek. A szárnnyal megáldottak képesek repülni (de azért ne csak ilyet hozzatok), mindamellett mindegyikük el tudja rejteni természetfeletti vonásait, sőt alakváltásra is képesek a koruk változtatásának erejéig, vagyis ők döntik el, hány évesek. Más képességük nincs. És persze ők sem tökéletesek, de azért nagyon gonoszak se legyenek, tudjátok, olyan démonian angyaliak. Ja, és álmukban képesek beszélni és érintkezni a halottakkal, elvégre ők is azok voltak már egyszer.
Földi Démonok
Azért vannak itt, hogy kicsit bekavarjanak az angyaloknak és bajt keverjenek. Alapvetően nem velejéig romlottak, de ebben az egyben tántoríthatatlanok. Jellemzőek rájuk az ördögi jegyek, mint a farok, szarv vagy szárny, melyeket az angyalokhoz hasonlóan ők is el tudnak tüntetni (legfeljebb kettőt birtokolhatnak ezekből), de egyébként emberi alakjuk van, és többnyire lázadó attitűddel beolvadnak a társadalomba. Plusz szintén változtathatják a korukat. Rajtuk még dolgozom, szóval kérdezzetek nyugodtan, hátha adtok ötleteket
Tintalények
A Joey Drew stúdióban élnek, amely hosszú idő után egy ideje elkezdte működését. Nagyon színes kis csapat, bár nem szó szerint, hiszen mind szabályszerűen fekete-fehérek, csak a ruháik nem azok. Nagyon különfélék, nézhetnek ki bárhogy, addig, míg nem nagyobbak egy embernél és elmennek rajzfilmfigurának. Alakváltásra képesek, de olyan igazán emberi alakot nem tudnak felvenni, és csak a saját méretüknek megfelelően változhatnak, mármint nem lehetnek nagyobbak vagy kisebbek, mint eredeti formájukban, mivel egy adott mennyiségű tintából állnak. Részletesebb információk a klubban.
Emberek
Róluk mit kell mondanom? Humanoid életformák.

Szabályok:
- KT szabályai.
- Mindenki a másik nemhez vonzódik, kész, pont. Nem hinném, hogy mindannyiótoknak lesz szerelmi kapcsolata, szóval remélem, nem is bánjátok. Enyhítek az elmebeteg-ellenes szabályomon, lehet kicsit őrült, de előtte mindenképp kérdezz meg engem a bajával.
- Név és kinézet terén is legyetek kreatívak! Nincs lopás, nincs veszekedés, nem engedem, hogy ezzel rontsuk el a szerepet.
- Nincsenek legek, mindenkinél erősebbek, hasonló. Azt hiszem ez nyilvánvaló, bár van, aki nem tudja betatani. Nem mondok neveket.
- Kritikákat engedélyezek, persze normális hangnemben és érthető okkal, miért nem jó ez és ez. Mindazonáltal nem kritikákat várok, hanem jelentkezőket, ha nem tetszik a szerep, akkor inkább ne is írj kommentet.
- Képeket szándékozok a klubba tenni, némi opcióként, hogy milyenek lehetnek egyes lények.
- A klubot nagyon is ajánlom átnézni karakterírás előtt, mint mondtam, a képek és aprócska részletek miatt.
- Ami a legfontosabb: érezd jól magad!

KARAKTERLAP

Név: (Bukott Angyaloknál és embereknél első és második, minden másnál elég egy becenév)
Kor: (embereknél egy reálisat, minden másnál lehet akármennyi, de azt tudnotok kell, hogy a tintalények 2012-ben keltek életre)
Nem: (neme mindenkinek van, és légyszíves mindenki az ellenkező nemhez vonzódjon, ha már szerelmet kell említeni)
Faj: (ember/Bukott Angyal/Földi Démon/Tintalény)
Tulajdonságok: (legalább 5-6 sort kérnék szépen, nem tőmondatok)
Történet: (ez lehet csak 3-4 sor, szintén nem tőmondatok)
Előző élet: (csak Bukott Angyalnál, de nem kötelező, és nagyon röviden kérném szépen, max 3 sor)
Származás: (az embereknek kell, nem terveztem sok tőzsgyökeres Heavenvill-i humanoidokat, inkább ideérkezetteket, de nem bűn, ha idevalósi)
Kinézet: (KÉPet kérnék, nem baj ha nem pontosan olyan, akkor 1-2 mondatban leírod a különbségeket)

Ennyi volna. Én hozom a "Bendyket", egyikük ugyebár a stúdió főnöke (hosszú sztori, nézd meg a klubban), mindketten tintalények. Hozok még egy Bukott Angyalt, Aurora Harmonyt, meg talán egy embert. Bye! ;)

( 934 megtekintés )

Szólj hozzá:

K. Ruby 2018. 04. 21. 8:50  
Rory

Reggeli után felkaptam egy szép pillangós ruhámat, szandált húztam és táskámmal az oldalamon nekivágtam az utcáknak. A találkozó Bennel még sokára lesz, de szeretem elütni az időt valamivel. Szerintem szétnézek a városban, elvégre az sosem árt. Határozott léptekkel elindultam.

(Utolsó alkalom, hogy képeket választottam a kinézethez, dög nehéz volt)

K. Ruby 2018. 04. 21. 8:31  
(Okés, persze, teljesen érthető, és örülök, hogy itt vagy, legalább „akcióba lépnek” az én kis Tintalényeim.)

Bendy

Épp kifelé indultam, és lám, lám, ki jön erre.
- Mizu, Sarah? - vigyorogtam szélesen a lányra, alig észrevehetően visszahátrálva. Inkább mégis maradok, végre van egy NORMÁLIS beszélgetőtárs. Mondjuk nem mintha én az lennék. Fél füllel (bár az nekem nincs) hallottam hasonmásom hangját, ahogy ő is "Jó reggelt!"-et mond. Én inkább nem szoktam, mert általánosságban akkor lenne jó a reggel, ha én nem lennék a közelben.

„Boss” Bendy

A bögrém kiürült, ezért újratöltöttem, majd egy köszönés után visszaültem, figyelve a másik kettőt, bár annyira nem izgatott a dolog.

Somi123 2018. 04. 20. 21:01  
Itt vagyok, elnézést, hogy eddig nem jelentkeztem, kicsit sűrű volt a hetem (több napos osztály kirándulás, tanulás...stb.).

Hester

Egy csésze kávéval álltam a lakásunk erkélyén. Unottan kortyolgattam, miközben néztem a járókelőket. Néhányuk fel is pillantottak, de gyorsan elkapták fejüket vagy furcsán néztek rám, voltak akik elsápadtak. Nem is csodálkoztam ezen. Talpig fekete pizsamában (ami egy póló és egy hosszúnadrág) egy nagy fehér felirat állt: I'm the death. Éppen a gondolataimba merültem, mikor csörtetést halottam. Remek, felkelt a hercegnő. Belenéztem a csészémbe. Csak egy-két korty maradt az alján. Elhúztam a számat, gyorsan kiittam ami benne volt és visszamentem a konyhába. Amikor beléptem, Rea éppen narancslevet töltött egy pohárba, mellette egy tányérban pirítós kenyér. Velem ellentétben ő rövid, selyem hálóingben volt, ami szépen kiemelte dekoltázsát. Színe piros, alul fekete csipkével. Hosszú fenéki érő fekete haja ki volt engedve, tökéletesen kifésülve. Nekem meg hanyagul egy nagy laza kontyba fogva. Igen, kmh... kissé különbözünk.
- Jó reggelt nővérkém.- mutatta felém ikertestvérem legvidámabb mosolyát és leült az asztalhoz.
- Jó reggelt.- mondtam unottan és a kávéfőzőhöz mentem.

Sarah

Ahogyan kiléptem a szobából egy mappával a kezemben, elővettem a retikülömből a kulcsomat és kétszer rázártam az ajtót, majd eltettem és elindultam a stúdió büféjébe. Így kezdem szinte minden napomat. Felkelés 7:00-kor, időjárás jelentést meghallgatni, mosdó, felöltözés, fürdőszoba és végül elindulni reggelizni. Megjelenésem sem volt különb, hajam ki volt engedve, ruházatom egy halványsárga pulcsi (közepén egy fekete szívecske), hozzá egy halványkék farmer és egy fekete lakkcipő kicsike sarokkal. Elővettem legbájosabb mosolyomat és maximálisan felkészültem a napra és remélem, senki nem fog kiakasztani (ami teljesen abszurd, de nem lehetek pesszimista, ha változni akarok).

K. Ruby 2018. 04. 20. 18:16  
Tamara

Először meglepődtem, amikor a színes hajú integetett nekem, de aztán kezdtem kapiskálni. Talán ő is ugyanarra gondolt, mint én, szóval akkor ő sem ember. Meglátjuk, lehet, hogy csak egy őrült.
- Öm, helló - intettem kissé zavartan. - Ismerlek?
(Oké, örülök, de attól még elég meredek, hogy hétszázat elérünk)

Kriza 2018. 04. 20. 17:01  
(Somi hamarosan aktív lesz. És szerintem ha elkészített egy pár karakter lapot, biztos jön)

Nancy

Az emberek jönnek mennek. Élnek, meghalnak. Roboton monoton nap mint nap. Ez a komor sötét valóság aminek próbálunk sikertelen színt adni. Például az a hozzám hasonló színeske. Elkezdtem vadul integetni neki.
Csak egy gáz van. A világ attól még sötét marad.

K. Ruby 2018. 04. 20. 16:36  
(Annyi hozzászólást az életben el nem érünk... pech.)

K. Ruby 2018. 04. 20. 16:35  
(A füleit meg észre se vette.)

Brook

Megvan! Éppen felragadtam a nevezetes ruhadarabot, mikor még egy autó közeledett a láthatáron, de ezt már nem vártam be, iszkoltam vissza a járdára, sikeresen. Leporoltam a kalapot, majd a fejembe nyomtam. Ezek után nem fogok tudni feltűnésmentesen végigmenni az utcán, de azért majd igyekszem. Aggódtam, mit fog reagálni Ben, ha megtudja, milyen ügyetlen voltam. Elméletileg titokban kéne maradnunk...

Elza01 2018. 04. 20. 15:45  
Alice

Érdeklődve figyeltem az előbbi ugrándozó mesterkedését, aki most éppen a kalapjáért indult vissza az út közepére. Nagyon szeretheti azt a satyakot...

Juhászkutyi.
 
2018. 04. 20. 15:20  
amiért a modik "nem engedik" a kezdést beküldeni.
,,Kérlek ugyanannak a szerepjátéknak ne küldjetek be több cikket csak azért, mert a karakterlapokat szeretnétek kiírni!
(...)
• Egy szerepjáték folytatását is csak akkor küldjétek be, ha az első valóban nagy sikert aratott, s igény van a továbbiakra is. (Nagy sikert alatt értek legfeljebb hétszáz-nyolcszáz értelmes, vitamentes hozzászólást az első cikkhez.)"

K. Ruby 2018. 04. 20. 10:43  
Brook

Nos, nem a mai a szerencsenapom. Meg akartam igazítani a kalapomat a fejemen (mert van, csak kifelejtettem a leírásból), de az nem volt ott. Ha tudnék beszélni, most biztosan szitkozódnék, mert a rövid karimás, barna fejfedő az út közepén hevert.
"Ezt jól megcsináltad, Brook..." gondoltam. Valahogy vissza kell szereznem, különben rövidesen mindenki meglátja a füleimet. Óvatosan körülnéztem, éppen nem ment autó. Kiléptem az úttestre, még egyszer körülnézve, majd a kalap felé iszkoltam.

Elza01 2018. 04. 19. 21:23  
Alice

Egy kicsit arrébb valaki eszetlenül felugrott a járdára egy autó elől. Hogy mik vannak ebben a mai világban... Az autósok nem vigyáznak a gyalogosokra, a gyalogosok meg az autósokra.

K. Ruby 2018. 04. 19. 7:59  
Brook

Korábban keltem, mint a többiek, és még reggeli előtt kimentem az utcára. Imádok kint lenni. Annyi hosszú évre bezárkóztunk, és még mindig nem tudok betelni a szabadsággal. A szokásos öltözékem volt rajtam, mindig ezt veszem fel, amikor kijárok. A farkam behúztam hosszú szoknyám alá. Mondjuk érdekes lenne, ha valaki meglátná, nem vagyok biztos benne, hogy magyaráznám ki magam. Az oldalamon pedig a táskám, benne a kis füzettel és tollal, ha valamit "mondanom" kellene. Nagyot szippantottam a friss levegőből, élvezve az éledező kisváros látványát. Először is vennem kéne valamit reggelire. Magabiztosan átvágtam az úttesten, mélyen elgondolkodva, csak azt nem vettem észre, hogy aztán mögöttem centikkel suhant el egy autó. Hatalmasat ugrottam és ész nélkül rohantam a járdára. Több tekintet is rám szegeződött. Ez de kínos...

Elza01 2018. 04. 18. 18:31  
Alice

Kipillantottam az utcára. Nem volt nagy a nyüzsgés... Kimásztam az ágyamból, és a szekrényemhez sétáltam. Hmmm... A kedvenc csíkos pólóm, egy fekete nadrág mindig jó döntés. Ezúttal is ezt választottam. Utána szépen lesétáltam a lépcsőházban, és miközben két copfa fogtam a hajam, kiléptem az utcára.

K. Ruby 2018. 04. 18. 16:13  
Tamara

Észrevettem egy hasonlóan színes kinézetű lányt. A haja, a szeme... nem lehet, hogy nem ember? Tudok róla, hogy errefelé természetfelettiek is járnak. Nem volt merszem megszólítani, de azért kíváncsi voltam.

(Amúgy főleg az a gond, hogy csak összesen hárman vagyunk. Be akartam küldeni egy kezdést, de a modik nem engedték, mert még könnyen meg lehet találni a cikket. Majd tervezem "berobbantani", ha majd eltűnt, talán azt észreveszik a többiek is, mert egyesek a kezdés cikkig vissza se térnek.)

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat