Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Heavenvill (Jelentkezés!)
Megosztás: f

Heavenvill (Jelentkezés!)

Helló emberek!

Mostanában a szerepek nagy része pang, legalábbis számomra úgy tűnik, ezért gondoltam, megvalósítom egy BatIM-hoz (Bendy and the Ink Machine) kapcsolódó ötletemet és kezdek egy újat. Remélem, elnyeri a tetszéseteket, ezen most sokat dolgoztam.

TÖRTÉNET

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Föld. Na jó, azért ennyire messzire nem kell mennünk; kezdjük a jelennel, amit ismerünk és (valószínűleg) szeretünk. A technika fejlődik, az emberek egész nap a Facebookot bámulják (tisztelet a kivételnek), míg a tudósok újabb és újabb vívmányokkal ajándékozzák meg a társadalmat a gazdagabbak kényelmét szolgálva. Menjünk túl egy kicsit 2018-on, nézzünk a jövőbe. Már fel is találták a mesterséges intelligenciát, csupán röpke 50 év alatt, 2070-ben már intelligens robotszolgák vezetik a háztartást, vigyáznak a gyerekekre, vásárolnak be a módosabb családoknál. Sőt, a vásárlás már csak egy kattintás, mindent kiszállítanak már házhoz, a boltba el sem kell menni. Ugorjunk át 2100-ra; robotok irányítják az életünket, bár mi erről vajmi keveset tudunk, egy kattintás minden, ki sem kell menned a házból, és minden információ készen tárul eléd. Bár van jó oldala is, megtaláltuk a megoldást a környezetszennyezésre, a halálos betegségekre, eltöröltük a szegénységet és az éhezést. A föld már alig terem, ezért elkezdték gyártani a szintetikus ételeket, amik elméletileg minden szükségeset tartalmaznak, sőt ételnek is néznek ki. Teszem azt, a csirkében nincs egy gramm hús se és a zöldség sem a földben nőtt. A tökéletes világ, igaz? Nos, egy szép napon a mindenhol fellelhető mesterséges intelligencia alkotója ellen fordult. A robotok sorra elkezdtek az emberek ellen fordulni, és megkezdődött az első ember kontra gép világháború. Ez mindössze röpke 250 évig tartott, végül néhány várost kivéve minden elpusztult. A túlélők ezekből a városokból igyekeztek felépíteni az emberi civilizációt ismét. Ezek lettek a "központjai" a helyreállító tevékenységeknek. Most 2401-et írunk, a tavalyi századforduló óta minden békés, és az ismételt fejlődésnek köszönhetően reneszánszukat élik az olyan "elavult" dolgok, amiket mi itt 2018-ban ismerünk és szeretünk, mint az okostelefon, a laptop, az animációs filmek és a gyalog járás mindenhova. A jelenleg létező államok vezetői kijelentették, hogy nem fognak ennél tovább menni, hiszen nem hagyhatják még egy ilyen katasztrófa bekövetkeztét. Ennyi volt a tecknikai lényeg, most jöjjön a varázslat.

A századforduló óta különös dolgok történnek itt, Heavenvillben. Persze már korábban is történtek ilyenek, például a tintalények születése, amiről később lesz szó. Mindig is elhagyatott hely volt, és bár mindent modernizáltak a világon, ez a hely ugyanúgy áll már 2013 óta. Hogy miért? Senki sem tudja. Talán azért, mert még a tűpontos technika korszakában sem volt látható a térképen más, csak egy puszta ennek a helyén, vagy azért, mert a létezéséről alig néhányan tudtak majdnem négyszáz éven át és sosem voltak látogatói. A gyér lakosságban mindenki ismeri itt a másikat, mint a saját tenyerét, bár mostanában, hogy az emberek támaszpontként kezelik a helyet, rengetegen járnak erre, sőt a régi, öreg rajzfilmstúdió is újjáépült, a környék legnagyobb látványossága. Tele van titkokkal, elvarázsolt lényekkel, bár erről a normális emberek nemigen tudnak, ugyanis a legtöbbjük emberi alakot ölt, hogy kerülje a feltűnést.
Mit gondolsz, készen állsz felfedezni Heavenvillt?

LÉNYEK

Köhm. Szóval lehet hozni a városban lakó teremtményeket. De kérlek, olvass el róluk mindent, mielőtt ezt megtennéd. Mármint MINDENT, ugyanis a klubba ki fogok rakni extra információkat, amik fontosak lehetnek szerepjáték során.

Bukott Angyalok
Egyike a legnagyobb csoportoknak. Ők halott lelkek, már nagyon régen elvesztették testüket, ám a századfordulónál egyszer csak a város parkjában ébredtek. Ők úgy tudják, ledobták őket a mennyből a halandók közé, mert nem érdemelték ki az örök Mennyországot. Valójában azért vannak itt, hogy segítsenek az embereknek, és vigyázzanak a békére, nehogy újabb háború törjön ki. Mindenkinek van egy angyali jegye, glória vagy szárny (csak az egyik), de van egy ördögi jegyük is, mint ördögszárny, egy pár szarv vagy ördögfarok, ez jelzi, hogy bukottak. Kortalanok, szóval halhatatlanok, de természetesen meg tudnak halni éppúgy, mint az emberek. A szárnnyal megáldottak képesek repülni (de azért ne csak ilyet hozzatok), mindamellett mindegyikük el tudja rejteni természetfeletti vonásait, sőt alakváltásra is képesek a koruk változtatásának erejéig, vagyis ők döntik el, hány évesek. Más képességük nincs. És persze ők sem tökéletesek, de azért nagyon gonoszak se legyenek, tudjátok, olyan démonian angyaliak. Ja, és álmukban képesek beszélni és érintkezni a halottakkal, elvégre ők is azok voltak már egyszer.
Földi Démonok
Azért vannak itt, hogy kicsit bekavarjanak az angyaloknak és bajt keverjenek. Alapvetően nem velejéig romlottak, de ebben az egyben tántoríthatatlanok. Jellemzőek rájuk az ördögi jegyek, mint a farok, szarv vagy szárny, melyeket az angyalokhoz hasonlóan ők is el tudnak tüntetni (legfeljebb kettőt birtokolhatnak ezekből), de egyébként emberi alakjuk van, és többnyire lázadó attitűddel beolvadnak a társadalomba. Plusz szintén változtathatják a korukat. Rajtuk még dolgozom, szóval kérdezzetek nyugodtan, hátha adtok ötleteket
Tintalények
A Joey Drew stúdióban élnek, amely hosszú idő után egy ideje elkezdte működését. Nagyon színes kis csapat, bár nem szó szerint, hiszen mind szabályszerűen fekete-fehérek, csak a ruháik nem azok. Nagyon különfélék, nézhetnek ki bárhogy, addig, míg nem nagyobbak egy embernél és elmennek rajzfilmfigurának. Alakváltásra képesek, de olyan igazán emberi alakot nem tudnak felvenni, és csak a saját méretüknek megfelelően változhatnak, mármint nem lehetnek nagyobbak vagy kisebbek, mint eredeti formájukban, mivel egy adott mennyiségű tintából állnak. Részletesebb információk a klubban.
Emberek
Róluk mit kell mondanom? Humanoid életformák.

Szabályok:
- KT szabályai.
- Mindenki a másik nemhez vonzódik, kész, pont. Nem hinném, hogy mindannyiótoknak lesz szerelmi kapcsolata, szóval remélem, nem is bánjátok. Enyhítek az elmebeteg-ellenes szabályomon, lehet kicsit őrült, de előtte mindenképp kérdezz meg engem a bajával.
- Név és kinézet terén is legyetek kreatívak! Nincs lopás, nincs veszekedés, nem engedem, hogy ezzel rontsuk el a szerepet.
- Nincsenek legek, mindenkinél erősebbek, hasonló. Azt hiszem ez nyilvánvaló, bár van, aki nem tudja betatani. Nem mondok neveket.
- Kritikákat engedélyezek, persze normális hangnemben és érthető okkal, miért nem jó ez és ez. Mindazonáltal nem kritikákat várok, hanem jelentkezőket, ha nem tetszik a szerep, akkor inkább ne is írj kommentet.
- Képeket szándékozok a klubba tenni, némi opcióként, hogy milyenek lehetnek egyes lények.
- A klubot nagyon is ajánlom átnézni karakterírás előtt, mint mondtam, a képek és aprócska részletek miatt.
- Ami a legfontosabb: érezd jól magad!

KARAKTERLAP

Név: (Bukott Angyaloknál és embereknél első és második, minden másnál elég egy becenév)
Kor: (embereknél egy reálisat, minden másnál lehet akármennyi, de azt tudnotok kell, hogy a tintalények 2012-ben keltek életre)
Nem: (neme mindenkinek van, és légyszíves mindenki az ellenkező nemhez vonzódjon, ha már szerelmet kell említeni)
Faj: (ember/Bukott Angyal/Földi Démon/Tintalény)
Tulajdonságok: (legalább 5-6 sort kérnék szépen, nem tőmondatok)
Történet: (ez lehet csak 3-4 sor, szintén nem tőmondatok)
Előző élet: (csak Bukott Angyalnál, de nem kötelező, és nagyon röviden kérném szépen, max 3 sor)
Származás: (az embereknek kell, nem terveztem sok tőzsgyökeres Heavenvill-i humanoidokat, inkább ideérkezetteket, de nem bűn, ha idevalósi)
Kinézet: (KÉPet kérnék, nem baj ha nem pontosan olyan, akkor 1-2 mondatban leírod a különbségeket)

Ennyi volna. Én hozom a "Bendyket", egyikük ugyebár a stúdió főnöke (hosszú sztori, nézd meg a klubban), mindketten tintalények. Hozok még egy Bukott Angyalt, Aurora Harmonyt, meg talán egy embert. Bye! ;)

( 1438 megtekintés )

Szólj hozzá:

K. Ruby 2018. 05. 02. 16:58  
Tamara

- Nem... te a poklot mondtad az előbb. Én onnan jövök.
Kit érdekel ha megtudja. Beárulni úgysem tud, senki nem hinne neki, meg hát nem is tűnik olyannak...

Kriza 2018. 05. 02. 16:42  
Nancy

- A kocsma??? Úúú te nem lehetsz annak a zsémbes George-nak a lánya! Sosem enged be! Pedig ott finom jégkrémet árulnak!- háborodtam fel ahogy előjöttek a múltheti sérelmeim.

K. Ruby 2018. 05. 01. 16:28  
Tamara

- A második talált.

Kriza 2018. 05. 01. 15:49  
Nancy

- Atlantisz! - vágtam rá kapásból- De várj nem! Még sem a poklot de a mennyet nem jártam meg. De izé még Görögországban sem voltam! Igen ez az Görögország. Ott van répa?

(Én meg bocsi hogy ilyen ritkán írok. Pedig annyira szeretek Nancy-vel szerepezni)

K. Ruby 2018. 04. 28. 8:23  
"Boss" Bendy

Egy pillantást vetettem a mappára.
- Rendben, majd később átnézem - feleltem.

Bendy

- Ne mondd! Én is épp arra készültem - vigyorogtam Sarahra rendíthetetlenül. - Mi lenne, ha együtt ennénk?

(Nem tudom miért, de az az érzésem, hogy elég esetlen kis reagokat írok :/ Ezért elnézést kérek, valószínűleg azért van ez így, mert gyorsan kell összeraknom)

Somi123 2018. 04. 27. 19:22  
Sarah

Rámosolyogtam mindkettőjükre.
- Jó reggelt.- köszöntem és beljebb léptem a szobába.- Éppen reggelizni indultam, de ha már itt vagyok, tessék.- raktam le a vaskos mappát "Boss" Bendy asztalára. - Az új számok, ahogyan kérte.

Hester

- Hallom valaki bal lábbal kelt.- közölte miközben feltételezem elkezdte enni a reggelijét (mivel háttal voltam vele szemben, és kenyér ropogását hallva gondoltam). Elindítottam a kávéfőzőt, hogy újabb adagot készítsen, majd a hűtőből kivettem egy joghurtot és a fiókból egy kanalat és leültem a testvéremmel szembe.
- Lehet, de nem nekem kell ma kitakarítani a lakást és bevásárolni.- nyitottam ki a joghurt tetejét és vettem belőle egy kanállal. Láttam Rea tekintetén, hogy hirtelen megáll benne a falat és elkezdett köhögni. Mikor már nem fuldokolt megszólalt:
- Hogy mi?! De én dolgozok ma!
- Tudom, de én ma túlórázok az egyetemen. Te meg délutános vagy, így ráérsz. A hűtőn van egy papír, azon vannak a tennivalóid.
Mikor ezt kimondtam, Rea felállt az asztalról és a hűtőszekrényhez sietett. Leszedte és figyelmesen tanulmányozni kezdte. Egy A4-es papírra volt felsorolva minden két oldalra kicsi méretű betükkel. Láttam benne a csodálkozás és a düh érzései keveredtek benne.
- Ennyi?! E-ezekkel három órára sem végzek!- mondta mérgesen, amikor a végéhez ért.
- Ezért most el is kezdheted. A számításaim szerit, ha nem lustálkodod el a napod, pont fél egyre végzel. Ha nem teszed meg, tudod hogy mi lesz.- néztem gonoszan mosolyogva a szemébe. Ezt hallva Rea lefehéredett.
- Még egy kémia óra?
- Nem, még jobb. Dupla kémia óra.- mondtam vidáman. Azt hittem Rea menten elájul. Láttam nem akarta elhinni. Zsákutcába került. Tudtam, hogy még egy órámat is alig bírja elviselni. Minden trükköt bevetett ellenem, hogy ne figyeljen arra, amiről beszélek, de egyik sem használt. Bár a tanítási módszereim...Inkább nem ecsetelem bővebben. Pár percig meg sem szólaltunk, csak farkasszemet néztünk egymással, csak míg ő erősen gondolkodott válaszán, én kíváncsian fürkésztem a tekintetét. Végül elkapta tekintetét és azt mondta:
- Utállak.- majd mérgesen felállt, bevágta a mosogatóba a tányért (szerintem el is tört) és kiviharzott a konyhából. Mosolyogva néztem utána, felálltam, kidobtam a kukába a joghurtot, kivettem a kávét a gépből és elmentem készülődni. Hes vs. Rea 1-0.

K. Ruby 2018. 04. 26. 15:18  
(Én meg szétröhögöm az agyam rajta Köszi hogy bearanyozod vele a napom ^^)

Tamara

Ezen most tényleg elröhögtem magam. Honnan a bánatból vette ezt?
- Neh-eem - nyögtem ki, elfojtva a nevetést. - Nem onnan. De az biztos, hogy ahonnan én jövök, ott te még nem jártál.

Kriza 2018. 04. 26. 14:17  
Nancy

- Neeeeem, de várj izé kettőből kitalálom!- és felvettem a “Nancy gondolkodik „ beállást.
Nem e-világi színű a haja, nem etettek vele kétszer annyi sárgarépát... Van egyáltalán répa ahonnan jött? Igen... ez lesz a magyarázat! Ahonna jött...Tudom kicsoda! Felvettem a komoly tekintetemet és a szemébe néztem. Ezt minden balgaságomat félretéve kell közölnöm vele.
- Az Antarktiszról jöttél!

( Amúgy én is, bár tudom egy kicsit fárasztó néha amiket írok, legalább is ha nekem írná valaki a fejemet az asztalba verném )

K. Ruby 2018. 04. 25. 17:16  
Tamara

Kedvem lett volna elröhögni magam, de inkább csak szélesen vigyorogtam.
- Igen, így születtem. De nem etettek velem semmit. Tudod, miért van ez így?

Kriza 2018. 04. 25. 14:59  
Nancy

- Hmmm... Jó kérdés - gondolkodtam el. Az ez éni lényemnek a születésére gondol, vagy csak arra az esős napra amikor eggyel több lett a világ népessége? - Félig igen, félig nem - csettintettem, ahogy kitaláltam a megfelelő választ és így büszke is voltam magamra. - Te eredetileg ilyen hajjal születtél? Vaaaagy milyen szert használsz rá? Mit etettek veled kiskorodban???

K. Ruby 2018. 04. 24. 20:22  
Tamara

- Köszi - mosolyogtam. - Én a kígyókat szeretem leginkább. Amúgy nekem is tetszik a te hajad. Így születtél?
Talán, TALÁN ettől majd rájön. Nem vagyok az az állatimádó fajta egyébként, de a kígyókat tényleg szeretem. A színeseket, meg amiknek zöld szeme van, mint nekem.

(Imádom ezt a beszélgetést )

Kriza 2018. 04. 24. 19:25  
*Én

Kriza 2018. 04. 24. 19:24  
Nancy

Láttam az arcán, hogy nem igen találtam célba, de kitudja sosem lehet száz százalékig megbizonyosodni valamiről elsőre.
- Kutyák? Macskák? ÚÚÚ zsiráfok? Melyiket szereted? És legszívesebben házi aligátort tartanék, de kicsi otthon a fürdő kád. Pedig milyen jó lenne a parkban sétáltatni! - biggyesztettem le a számat. Illetve tetszik a hajad színe- tettem hozzá vissza tért kedvel.

K. Ruby 2018. 04. 23. 14:31  
Tamara

Legszívesebben a homlokomra ütök, de ehelyett halványan elmosolyodtam.
- Valami hasonló.
Nem igazán értettem magam, miért beszélgetek még vele. Talán mert úgysincs jobb dolgom.

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat