Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Ashley1998)

King of the Savannah
Megosztás: f

King of the Savannah

A WestRivers Birodalom zord, vad tájain három oroszlánkölyök bolyongott. A két idősebb önfeledten fogócskázott, míg a fiatal, aranyszínű kis hím csak mögöttük sétált. Eléggé félt és haza akart menni édesanyjához és édesapjához. Néha megállt és visszanézett a trónszirthez, de végül követte a másik kettő kölyköt, ugyanis félt egyedül visszamenni.
- Nem lenne ideje hazamenni? - kérdezte meg végül óvatosan, Zaidi viszont hátrafordult hozzá és lenéző pillantásokkal illette öccsét.
- Ha félsz, akkor csak menj. Vagy maradj itt, előbb-utóbb úgyis rád talál egy éhes leopárd - rántotta meg a vállát, Vora pedig kedvesen mosolyogva állt mellé.
- Mitől félsz, Wazimu? Hiszen nincs erre fele semmi veszélyes - nevetett, majd megbökte Zaidi vállát és újból futni kezdett, a hím pedig követte. Wazimu tényleg félt, nem akarta tovább követni őket. Szomorúan leült egy kisebb kőre és morcosan várt, hátha édesapja rátalál... Hátha.
- Ha majd én leszek a király, akkor... Elzavarom őket. Rosszak - motyogta magában a kölyök. - Amúgy is jobb király lennék, mint Zaidi, csak nem meri anya bevallani. Hiába akarja ennyire felkészíteni, apa úgyis engem pártol. Zaidi egy vesztes, ennyi az egész.
Miközben gondolkodott, két kis sárga szempár figyelte a magas fű közül.
- Szerinted ő ki? - kérdezte az egyik kíváncsian, mire a másik halkan felsóhajtott.
- Úgy hallom, egy királynak szánt kölyök. De nem tudom - motyogta a másik, megválaszolva az előbbi kérdést. Viszont pontosabb válasz helyett előbújt, úgy döntött, személyesen kérdezi meg a kölyköt.
- Szia! Te ki vagy? - kérdezte kedvesen, széles vigyorral a pofiján. Wazimu ijedten fordult meg, ekkor már a kölyök testvére is előbújt. Két aprócska kis gepárdkölyök állt előtte, kedvesen mosolyogva.
- Wazimu vagyok, a WestRivers Birodalom örököse - nyelt egy nagyot a kölyök, a másik kettő idegenre nézve.
- Az én nevem Edd, ő pedig az öcsém, Vua - mutatkozott be a sötét sörényű kölyök, ugyanis köztudott, hogy a gepárdkölyköknek sörényük is van.
- Örvendek... - motyogta Wazimu, ezzel lezártnak is tekintette a beszélgetést. Edd azonban makacsul mellésétált és megbökte a vállát.
- Mi a baj? - kérdezte, de Wazimu csak sóhajtva elfordította a fejét. Vua ekkor a másik oldalára ült és makacsan nézett rá. Ekkorra Wazimu megtört, elmesélt mindent szóról szóra Zaidiről, Voráról, a szüleiről, a rangjáról. A kölykök végighallgatták, majd a végén egymásra néztek és gonoszan elvigyorodtak.
- Tudom, mit kell tennünk - mondta végül Edd vigyorogva. Wazimu kíváncsian nézett a kölyökre, aki egy sóhajtás után mesélésbe kezdett.

Kali egyedül sétált a trónszirt közelében, a szavannai hűvös szél elárulta, hogy eső közeleg, nem is kis mértékű. Már-már azt hitte, hogy Kiuval egyedül maradtak, ennek örült volna a legjobban. Végre eltűnik az életéből Ujinga és Mkuu, akiket annyira utált. Viszont amint sétált, Mkuu ugrott elé a semmiből, Kali riadtan hátrább lépett egy lépést.
- Mkuu... Mit akarsz? - kérdezte egykedvűen, mikor felfogta, hogy csak Mkuu az. A hím morogva körbesétált a nőstény körül.
- Kali... Tudom, hogy zaklatásnak, meg féltékenységnek tűnik, de hidd el, nem vagytok összeillő párok Kiuval. Jobb lenne, ha mondjuk magára hagynád és olyan életet folytatnál, mint anno édes*** - állt meg Kali bal oldalán, komoly, mély hangon beszélve.
- Kiu már nem a barátotok, fogadd el, túl elfoglalt, hogy veletek törődjön. De mit tudsz te anyámról? - sziszegte mérgesen Kali és továbbindult. Remek, Mkuu elrontotta a napját... Mi jöhet még ezután?
- Kiu mindent elmesélt. Hiénák ölték meg, Cheo király mentett meg téged, így kerültél a királyi családhoz. Anyád egy kóbor volt, neked is annak kéne lenned - mondta teljes nyugodtsággal a hím, mire Kali ezek hallatán agresszívan rámordult a hímre.
- Ne mondd meg nekem, hogy mit csináljak! A trónon maradok, nem érdekel a véleményed, Kiu nem lesz többé a barátotok, törődj bele, az anyám múltjáról pedig ne merészelj beszélni többé! - vicsorgott a nőstény, fehér fogait kimutatva, majd egy mozdulattal megfordult és visszafutott a trónszirthez. Mkuu egy mélyet sóhajtott és reménytelenül megrázta a fejét.

Remélem tetszett, várom a visszajelzéseket^^
Borítókép: +

( 452 megtekintés )

Szólj hozzá:

Felicita 2020. 01. 17. 17:46  
Mikor lesz folytatás?

Ashley1998
 
 
2018. 03. 23. 6:26  
molly20, egymás mellé maximum négy hangulatjelet tegyél!

Itsme 2018. 03. 12. 16:05  
Köszönöm nektek, örülök, hogy tetszett^^
Nem akarok feltűnést kelteni abban a topicban, meg hát ez egy gyerekmese, valszeg itt van a legjobb helye^^

Mcfreeze
 
2018. 03. 12. 15:32  
ügyesen írsz

Sky. 2018. 03. 11. 13:30  
Erre nincsenek szavak... Ahhwww! *w* Egyszerűen imádom ezt a sorozatot ^*^ Véleményem szerint a történetek/sorozatok "topicba" is megállná a helyét, de kit érdekel, hogy itt van, vagy ott? Hmmmm? ://// xDD
Siess a folytatással lelki testvérem *W*

  - megszűnt felhasználó - 2018. 03. 11. 13:14  
Ahw, a kép nagyon cuki *.*
Nagyon tetszett, folytatást gyorsan^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat