Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: torna)

King of the Savannah
Megosztás: f

King of the Savannah

 Átlagos este a szavannán... Vagyis átlagosként kezdődött, viszont ezen az éjszakán két kölyök is született az oroszlánfalkában. Először egy rozsdavörös nőstény kicsinye született meg, aki nagyon hasonlított anyjára, neki mégis a kegyetlen apa jutott róla eszébe. A nőstény egy hónapja volt tagja a falkának, de külseje miatt nem igazán akarta befogadni a többi nőstény az alfa páron kívül. Az újonc úgy nézett ki, mint a másik falka tagjai. Csontos, törékeny test, gonosz mosoly, még ha nem is úgy szánja, sötét szemek, amikbe ha belenéz valaki, szinte elvész bennük, sötét bunda, amit most a kölyke is örökölt, sőt neki a baloldali vállán egy hosszú, kopasz heg is éktelenkedett, mely megmutatja, hogy egykor az a seb milyen formájú volt. Az egyetlen barátja az alfa nőstény, Mooi, aki szintén ezen az estén hozta világra örökösét. Az ő kölyke inkább az apjára hasonlított, sárga alapszínű kis hímoroszlánnak tudhatta magát. Az anya egy gyönyörű vonású, halványbarna nőstény, égkék szín szemekkel, viszonylag alacsony termettel, kissé zömök, tömzsi kiállással. A két nőstény egymás mellett feküdt, a kölykök a mancsaik közt pihentek. Mooi kedvesen nézett rá a barátnője kölykére, aki valamivel soványabb volt az övénél. Szívében kis aggódás lett úrrá a kölyök iránt, de persze igyekezett nem kimutatni az anyja előtt.
- Aranyos - jegyezte meg végül, de a nőstény nem reagált. Kicsit kényelmetlenül kezdte érezni magát, de furcsállotta is az alapból beszédes nőstény némaságát. - Mi lesz a neve? - Válasz semmi. Összevont szemöldökkel nézett a kölyökre, majd vissza az anyára. - Lina, hallasz engem? - kérdezte hangosabban, mire a nőstény zavartan felkapta és megrázta a fejét.
- Tessék? Ne haragudj, fáradt vagyok... - magyarázkodott dadogva. Mooi aggódva nézett mélyen a nőstény szemeibe.
- Hogy fogod hívni? - szegte újból neki a kérdést hangosabban, hogy biztos legyen benne, hogy barátnője hallja minden szavát. A nőstény elgondolkodott, valójában nem is gondolt még erre. Talán az a pesszimizmus vezetett odáig, hogy abban sem hitt, hogy kölyke élve meg fog születni. Végül fél szemmel az őt figyelő nőstényre nézett, majd vissza a kölyökre. Egykori párjára, Bayara gondolt. Szinte ugyanolyan a kölyök, mint az az átkozott hím, aki megölte a saját fivérét a trónért... Azért a trónért, ami ennek a falkának az ellensége. Miután Baya  - akkor már - halott testvérének a legjobb barátja harcra hívta az újdonsült hímet és persze nyert, a legyőzött oroszlán megfogadta, hogy egyszer visszatér és végez az egész falkával. Lina ekkor döntött úgy, hogy elhagyja az egész területet. Nem akarta, hogy ha valóban igaz a fenyegetés, akkor a kölykével együtt vesszen.
- Zaidi... - nyögte ki végül halkan. Mooi meglepetten nézett a barátnőjére. Zaidi, vagyis több... Ezt hogy értheti Lina?
- Zaidi? Szép név, de miért pont ez? - erőltetett egy mosolyt az arcára. Lina még zavartabban nézett a nőstényre, nem akarta elmesélni az életét. Megjegyzendő, e imént elmesélt történetnek van egy fontos részlete, amit Lina titokzatos módon sosem mesél el, de innen ered a Zaidi kifejezés.
- Tudod... Nem szeretek a múltamról beszélni - mosolygott a nőstényre, majd az ő kölykére nézett. Nem akarta sürgetni a névadással barátnőjét, így elfordította a fejét. - Szomjas vagyok - jegyezte meg rekedtes hangon. Mooi lesütötte a szemeit, ugyanis ő is az volt, de már több hete nincs víz a területen. Szomjazik az egész falka, a növényevők vándorolni készülnek.
- Én is... - motyogta a nőstény. Linát zavarta az ezután bekövetkezett csend, így mégis rászánta magát, hogy a kölyökről kezdi faggatni.
- Egyébként te hogy fogod hívni? - mosolygott a kölyökre nézve. Mooi elgondolkozott.
- Kiu - vágta rá kis idő múlva. Ez a név szomjúságot jelent, ami éppen a mostani helyzetük megfelelő kifejezése. Lina lágyan felnevetett.
- Igen, illik hozzá, illik a helyzetünkhöz és illik egy leendő királyhoz - mosolygott. Amióta e falka tagja, egyre többet nevet kis dolgokon is. Mooi szerint ez jó, de a párja, Cheo szerint néha kárörvendésnek szánja.
- Remélem valóban lehet egyszer király! - hajtotta le a füleit a kölyök anyja. Nem hitte, hogy a kicsi túléli a szárazságot és sajnálta is szegényt, hogy ilyenkor kellett megszületnie. Viszont Zaidi miatt is aggódott. Remélte, Lina nem fog úgy dönteni, hogy visszaviszi a másik falkába. Akkor nem hinné, hogy a kölyök megélné a felnőtt kort. Ekkor sétált be a barlangba Mooi párja, Cheo is, aki Linát figyelmen kívül hagyva saját kölykéhez sietett.
- Gyönyörű - mérte végig a rá hasonlító kölyköt, majd Lináéra nézett. A kölyök ugyanúgy nézett ki, mint a másik falka tagjai... Sovány, csontos, sötét szín... Nem mondott semmit, tudta, hogy őszintén nem tudna szépet mondani. Amúgy sem volt jóban Linával, mert utálta a másik falkát, de ha Mooi kedveli, akkor ő miért ne tettesse? - Mi lesz a neve? - nézett vissza a kölyökre. Lina lehajtotta a fejét, nem érezte magát valami kényelmesen. Mooin kívül senki nem foglalkozik vele és ez elszomorította. Nem tehet arról, hogy a másik falkába született!
- Már elneveztem... Kiunak! - mosolygott Mooi, de Cheo arcáról lehervadt a mosoly. Rosszallóan Linára nézett, mintha a nőstény akármikor befolyásolta volna az alfa nőstény döntését.
- Szomjúság? Nem! Nem engedem, hogy Lina befolyásolja a döntésedet! - morogta a hím, majd fenyegetően a rozsdavörös nőstény felé emelte a mancsát, aki védőn kölyke fölé hajtotta a fejét.
- Cheo, hagyd! - pattant fel Mooi, mire a kölyök felébredt és halk nyüszögésbe kezdett. - Ő nem tehet semmiről, én akartam így!
Cheo egy ideig csak némán rázta a fejét, hitetlenkedve nézett párjára, majd Linára pillantott, aki könnyes szemekkel igyekezte óvni kölykét a pofontól.
- Nem... Te nem ilyen vagy. Ez a név a halálra emlékeztet, te sosem törődtél a halállal! - hitetlenkedett tovább a hím, minden áron Linát hibáztatva.
- Nehogy már egy nyamvadt név miatt legyél felháborodva! Nem mindegy, hogy hogyan hívja a nép az uralkodójukat? - feküdt vissza Mooi és fenyegető szemekkel igyekezett megóvni Linát és Zaidit Cheotól.
- Nekem nem! Kezdem unni ezt a nőstényt, úgy, mint a kölykét! - morgott a hím, majd futólépésben kiment a barlangból. Nem akart már egy légtérben lenni Linával és Zaidivel, akik vérbeli ellenségek. Lina összetört szívvel nézett Mooira, tekintetéből kiolvasható volt a félelem. Az alfa nőstény hozzádörgölőzött, hogy megnyugtathassa.
- Rá se ránts! Cheo... - Egy mélyet sóhajtott, mielőtt folytathatta volna és nagy szemeivel a barlang kijárata felé nézett, ahol kiment a hím. - Mindig ilyen...
Lina viszont már döntött a jövőjéről. Cheo szavait gondolta át újra meg újra, igyekezett értelmezni minden egyes betűjét, majd végül az egészet kiforgatta... De a mondatok valódi értelme megmaradt: Cheo azt akarja, hogy menjen el és bár fájt volna neki otthagynia Mooit, meg akart szabadulni az alfa fenyegetéseitől és a többi nőstény agresszív fellépésétől. Erőltetett mosollyal válaszolt a nősténynek, de gondolataiban az új otthonára gondolt... Ahova menni fog másnap és amit már annyira jól ismer.

Remélem tetszett, várom a visszajelzéseket^^
Már van egy közel három hónappal ezelőtt elkészített családfám, csak eltűnt és nem tudok arról másolni... Másikat kellett csinálnom>< (Az előző jobb lett)
Ha netán nem látszódna a kép: + Ez utóbbit folyamatosan bővítem majd (:

( 174 megtekintés )

Szólj hozzá:

Láma lover 2018. 08. 08. 10:54  
nAGYON JÓ LETT!!!

Itsme 2018. 02. 13. 20:15  
Köszönöm szépen Pawwy*-* Én is szeretem az orikat^^

Pawwy 2018. 02. 13. 16:32  
AHW, imátdam *-*-*-*-* Nagyon ceretem az oriszos cuccokat és ez  a töri ahw *-*
Mindenképpen folytasd *w*


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat