Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Kopa és Kiara története
Megosztás: f

Kopa és Kiara története

 Pár héttel később.
A háromtagú királyi család keresett a Büszke Birtoktól nem messze egy kis tisztást, hogy együtt legyenek és senki ne zavarja meg őket. Simba úgy gondolta, ennyi időt igazán szakíthat a legfontosabb személyekre ebben az életben, akik nem mások, mint felesége és kislánya. Kiara is egyre érdeklődőbbé vált környezete iránt s nem múlt el nap, hogy szülei ne válaszoltak volna feltett kérdéseire. Az oroszlánkölyök azonban Kopával ellentétben édesapja jellemét és tulajdonságait örökölte, ami némi fejtörést jelentett a királynak. Bár külsőre Nala szépsége jellemezte, a belső mégis teljesen elütött mamájától. Sarabi a büszke nagymama mondata ezúttal is valóra vált, hiszen a kicsi tényleg boldogságot s örömet hozott a Trónszirt magányos és bánatos otthonába. A király azonban örült volna annak is, hogyha csak egy pillanatra, de láthatja elvesztett fiát. Ez azonban csak álom lehetett csupán, de a mai napig nem múlt el olyan este vagy délután, hogy ne jutott volna eszébe veszteségük. Ahogyan, mint máshol a földön az idő itt is elkezdte múlását. Tudták jól, hogy gyászolni a szívükben kell és bizony néha el kell engednünk szerettünket, hogy tovább léphessünk egy új élet reményében. Kislányuk tele volt vidámsággal, kíváncsisággal, tettvággyal. Néha még maguk sem győztek megfelelő válaszokat adni kérdéseire. Ez azonban így volt rendjén, hiszen a szülőnek a feladata megtanítani kicsinyét arra, hogyan boldoguljon ezen a világon. Szerencsére Kiara érdeklődő jellemmel rendelkezett és szülei igyekeztek mindenben megfelelni neki. Bár Timon és Pumba kedvetlenek voltak, hogy ezúttal sem barátkozhattak Simba kölykével, mégis kedvelték a hercegnőt. A király bár mérhetetlenül boldog volt, hogy újra gyermekük született, azonban a jövőre is gondolnia kellett. Ha annak idején Kopa életben maradt volna kétség nélkül ő lett volna az állatok királya, de a sors megváltoztatta a történéseket. Azon tűnődött vajon alattvalói elfogadnák - e lányát uralkodónak, ha arra kerülne a sor. Töprengésből Kiara kérdése szakította ki:
- Papa te mindig király voltál? - kérdezte.
- Kezdetben herceg voltam, míg Mufasa nagyapád uralkodott és csak halála után kerültem a Birodalom élére - felelte.
- Egy nap én kerülök a helyedre? - tette fel következő kérdését.
- Az még nagyon - nagyon soká lesz kicsim. Előtte viszont meg kell tanulnod, hogy a királyság nemcsak csupa örömből, hanem állandó feladatokkal és kötelezettséggel jár - magyarázta.
- Simba miért nem meséled el neki az élet körforgását? - szólt közbe Nala.
- Igen ez egy jó ötlet kedvesem. Kiara minden ami él, egyszer elmúlik. Azonban az élet fonala nem áll meg, hanem tovább folytatódik egy másik szakaszban. Ezért mondjuk sokszor azt, hogy az élet körforgása állandó - magyarázta.
- Mufasa nagyapa miért nem láthat engem? - érdeklődött.
- Itt van velünk ő. Ha felnézel az égboltra láthatod a nagyapát. Este pedig a múlt idők nagy királyaival fent uralja az éjszakát, mint ahogyan annak idején az ő apja és nagyapja tették. Egy nap talán én is odafent lehetek - mesélte.
- Apa holnap este megnézzük az eget? - kérlelte.
- Igen elmegyünk egy csendes tisztásra és onnan nézzük a fénylő eget - egyezett bele.
- Szeretlek titeket - mondta, majd odabújt szüleihez.
Simba és Nala pedig meghatottan hallották a szívüknek oly kedves hangot. Ekkor döbbentek rá mennyire különbözött volna egymástól a két testvér.

( 169 megtekintés )

Szólj hozzá:

Donatella 2018. 02. 12. 18:46  
Szupiii! Nekem minden rész tetszik, ezt a szemszöget, hogy Kopa is benne van ezt még soha nem olvastam. Nekem nagyon bejön a kezdetek kezdetétől. FolytatásAlig várom.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat