Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

The Wounded Dog
Megosztás: f

The Wounded Dog

Hol is kezdjem...
Megszülettem, egy fajtiszta border collie. Egy házban születtem, ahol egy meleg szőrme vett körül. Pici voltam, olyannyira, hogy mégy csak anyatejet ittam. Szerettem azt, azért mert gondoltam, hogy annál finomabb étel nincs. Két héttel később, megláttam a napvilágot. Az anyatejet már akkor, mondhatni nem is ismertem. A tehenek finomabb tejet adtak, és a szalámi is ízlett. Az anyukám, Lessie nagyon szeretett engem, ahogy én is őt. Apukám, Carl anyát szerette, és talán engem is. Volt egy testvérem is. Bár ő eléggé nagy volt már. A neve Air, volt. Sokat játszottam a ház lakójaival is. Egy lány és egy fiú is lakott ott. Rajtuk kívül egy nő és egy férfi is. A gazdáim voltak. A lányt Carlynak hívták, a bátyját pedig Kevinnek. Rengeteget kergettük a farkamat, labdáztunk és bújócskáztunk. Kis idő múlva a nevemet is megtanultam, Sea. A férfi és a nő neve Bob és Babe. Velük nem sokszor játszottam. Legtöbbször csak este. Azért csak este, mert Bob akkor tért vissza, Babe pedig csak este ment el. Az anyukám és az apukám, kis idő múltával elmentek.
-Gyere Sea.- mondta anya
-Hova? Nem akarok elmenni, itt jó nekem!- mondtam ilyedt hangon, mert tudtam, hogy ha akaratoskodom akkor levágnak egy jó nagyot
-Sea, ne csináld ezt.- Apa szólt rám.
-jó, megyek csak egy perc.- szóltam vissza szomorúan.

Odamentem Carly és Kevin elé, majd ugattam egyet. Azt hitték, hogy játszani akarok velük. Kevin rámnézett:
-Mivan Sea, gyere játszunk!- mondta boldogan.
-Kevin, hagyd! Mondani akar nekünk valamit! -értett meg engem Carly

Kinéztem az ablakon. Carly rámnézett és kicsordult a könnye:
-Ugye nem? Nem menj el Sea! Mi szeretünk!! -mondta szipogva Carly
-Sea, miért kell elmenned? -lérdezte Kevin, és kinézett anyára és apára.

Kimentem  akutyaajtón és odafutottam anyáékhoz. Kevin és Carly elkeztek sírni. Anya, apa és én egy utolsó pillantást vetettünk a családra, aki sírva fakadt. Anya vakkantott egyet és hátat fordítva elsétáltunk.....

( 125 megtekintés )

Szólj hozzá:

Elza01 2018. 02. 12. 18:02  
Eddig nem nagyon kommentáltam a cikkeidet, de azt láttam, hogy mindegyik alá részletes kritikákat kaptál, amiknek még a töredékét sem tudtad megfogadni. Eddig nem produkáltál semmilyen javulást, mégis fennakadsz azon, hogy ezt szóvá teszik neked. Arra nem gondoltál, hogy esetleg oka is van annak, hogy kritikákat kaptál? Erre nem az a válasz, hogy "Ne szóljatok bele abba, amit ÉN íetam és NEM ti!!" Az a szomorú, hogy még ezt sem voltál képes jól leírni... Ha szeretnél jó véleményt kapni, akkor gyakorolj, olvass, és mindenképpen figyelj az észrevételekre, próbáld meg megfogadni azokat, különben nem fogsz javulni.

Eidolon
 
2018. 02. 09. 17:44  
Szerinted az embereknek a saját írásaik alá kellene kritikát írniuk? Fura elképzeléseid vannak a dolgokról.

lulilla009 2018. 02. 09. 14:27  
Mi az, hogy ne szóljunk bele? Még szép, hogy beleszólunk, főleg egy ilyenbe, már bocs, de ezt el kell fogadnod. Nem fogja mindenki azt mondani mindenre, hogy "úúú,de ügyes vagy!", mert vannak olyanok, amikre egyszerűen nem lehet! Ez a kommentelős rész is arra van, hogy bele tudjunk szólni ha nem tetszik, vagy megdicsérni a másikat ha tetszik. El kell fogadnod, hogy a cikkjeid messze állnak attól, hogy meg lehessen őket annyira dicsérni, és ezen nem hisztizned kéne, hanem tanulnod belőle. És nem kell itt azzal parádézni, hogy " ne szóljunk bele abba, amit te írtál és nem mi". Hogyha ennyire azt akarod hogy ne kritizáljunk, akkor inkább ne is csináld, mert látom nem vagy képes elfogadni a kritikát csak a dicséretet.

A cikkel kapcsolatban:
Egyetértek Cb-vel, szerintem egy ember aki tényleg szereti a kutyáját nem csak sírni fog és nézni a kutyája után, egy normális ember rögtön megpróbálná lefogni vagy valamit csinálni. És egy ember szerintem nem egyből arra gondol ha a kutyája ugat, hogy el akar menni, hanem mondjuk éhes, szomjas, vagy el kell végeznie kint a dolgát. Lusta vagyok többet írni, de még azt sem értem, hogy korábban is írtál egy kb. ugyan ilyen cikket, és most írsz még egyet? Addig fogsz első részeket írni meg új sorozatot kezdeni amíg valaki meg nem dicsér? Mert az ha továbbra is ilyen maradsz jó sok első részre számíthatunk valamiből szerintem...

Itsme 2018. 02. 09. 14:26  
Ez csak KRITIKA! Ha már sorozatot írsz, akkor számolnod KELL a hideg-meleggel, nem fogunk egy ilyen színvonalú sorozattól a nyakadba ugrani! Csak segíteni szeretnénk, hogy jobb legyél, mit nem lehet megérteni ezen?! Nem kéne hisztizni, csak mert kritikát kaptál! Inkább csóváld a farkad, hogy időt szántunk rád! És elég volt ezt a részt elolvasni, hogy ítélkezzünk! Ha nem tetszik, ne írj sorozatokat, ennyi, vagy vonulj át a Gyerekszájba, ahol értékelik az ilyesmi színvonalú sorozatokat!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 09. 13:38  
Figyeljetek! Ne szóljatok bele abba, amit ÉN íetam és NEM ti!! Majd az egyik részben leírom miért kellett elmenniük.Akkor kezdjétek elitélni a so rozataimat, ha az összes rész elolvastátok!!

Cica baba 2018. 02. 09. 10:21  
Öhm... ok. Nem tudom ki az a ***, aki csak úgy engedi elmenni a kutyáit. Amúgy egy ugatásból megértik, hogy el akar menni? Szerintem kevés az olyan kutya, aki nem szeretné az otthonát. Legelább leírhattad volna az okot. Én most nem állok neki felsorolni a hibáidat, majd valaki más megteszi helyettem. Ne kezd bele olyanba, ami nem megy. Gyakorolj. Olvass. Vagy valami ilyesmi, ami segít. Vágod?

Itsme 2018. 02. 08. 18:41  
Nem javult... Sőt, romlott.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat