Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Ashley1998)

Game of Thrones - Szerep
Megosztás: f

Game of Thrones - Szerep

Újra kezdjük az egészet. Gondoljatok arra, hogy akik a sorozatban/könyvben szerepeltek most nem léteznek. A story ugyanaz.

Nos, csapjunk is bele a lecsóba...

Történet~

Westeroson, a Hét Királyságban folyik az élet. A birodalom nemesi dinasztiái harcolnak a Vastrónért.
"Ha a hatalmasok játszmáját játszod győzöl vagy meghalsz. Nincs középút"
A történet egyszerű, de a birodalom felépítése annál inkább nehezebb.

Mások
Természetfeletti lények, az Északon található Fal védi meg az embereket ezektől a lényektől. Veszélyt jelentenek, méghozzá kristálykardjuk az acélt is széthasítja. Mások által megölt teremtmények élőhalottként élednek újjá: sápadt bőrrel, fekete kezekkel és hasonlóan ragyogó kék szemmel. Samwell Tarly ősi feljegyzések alapján rájön, hogy egy Mást is el lehet pusztítani: sárkányüveggel. A halottakat is el lehet pusztítani, egyedül tűzzel.
Mások:

Éjjeli Őrség

Nyolcezer éves intézmény, melynek tagjainak a Falat kell védeniük. Őrség kezdetben elég tagot számlált ahhoz, hogy a Fal tizenkilenc erődjét elegendő személyzettel lássa el, ám az évezredek alatt szerepük fokozatosan csökkent, mivel az birodalom lakói már nem vették komolyan az északról fenyegető veszélyeket. Így a létszám csökkenésével az Őrség fokozatosan az erődök elhagyására kényszerült, végül a regénysorozat idején csak hármat (Fekete Vár, Keleti Őrség, Árnyéktorony) népesít be, őrizetlenül hagyva a Fal nagy részét.

Az Őrségben szolgáló emberek nagy része jelenleg képzetlen ifjú, vagy már túl öreg. Az utánpótlás főképp tolvajokból, gyilkosokból és erőszaktevőkből áll, mivel aki csatlakozik az Éjjeli Őrséghez azt felmentik korábbi bűnei alól és elkerülheti a halálbüntetést, de nemesi származásúak is találhatóak az Őrség tagjai között.

Három rang van:
~Felderítők: Az ebben a rangban munkálkodó tagokat becsülik legjobban. A Falon túl végeznek kutatásokat és felderítéseket, vezetőjük az Első Felderítő.

~Intézők: Ők gondoskodnak az élelmezésről, a lovak gondozásáról és a mindennapi teendőkről. Vezetőjük az Első Intéző.

~Építők: Ők végzik a Fal karbantartását, vezetőjük az Első Építő.

Az Őrség tagjainak le kell tennie egy esküt. Az eskü szövege az alábbi:

"Sűrűsödik az éj, elkezdődik az Őrség, nem ér véget halálom napjáig. Nem veszek feleséget, nem birtoklok földet, nem nemzek gyermekeket, nem viselek koronát és nem aratok diadalt. A helyemen élek és halok meg. Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi. Az Éjjeli Őrségnek ajánlom életemet és becsületemet a mai éjszakára és minden éjszakára, amely ezután következik."

Házak

Tyrell ház: Jelmondatuk: “Erőssé növünk.
„ Hit: A Hét Isten. A Síkvidéket uraló Kertész-ház tiszttartói voltak Aegon hódításáig. A Kertész-ház királyának halála után Harlen Tyrell átadta Égikertet Aegonnak, aki cserébe a Síkvidék főurává és Dél Őrzőjévé tette őt. A Tyrell-ház tudhatja magának a legnagyobb haderőt Westeroson (29 nagyobb és 39 kisebb ház esküdött fel rájuk), vagyonuk pedig majdnem felér a Lannister-ház aranyával. Szövetségesül mindig olyanokat választanak, akiktől a legtöbb hasznot remélik hűségükért.
Címerük: arany rózsa.
Hely: Égikert.
Jelenlegi tagjai a dinasztiának: Ser Rodric Tyrell, harminc éves lovag, felesége a Martell házból származó Donna, három lánnyal büszkélkedhetnek, illetve egy fiú gyermekkel. Legidősebb lányuk Yara, jegyese a Stark házból származó Gendricnek.

Targaryen ház: Sárkánylovasok, címerük a háronfejű vörös sárkány. Hely: Sárkánykő
Jelmondata: Tűz és vér
Hit: A Hét Isten
Valyriai eredetű család. I. 'Hódító' Aegon Targaryen három sárkánnyal és egy kisebb sereggel hódította meg Westerost, és egyesítette a királyság okát. Köztudott volt róluk, hogy királyi vérüket tisztán tartsák családon belül házasodtak. Ennek következtében több uralkodójuk is személyiségi problémákkal küszködött. Úgy tartják, hogy egy Targaryen születésénél az Istenek feldobnak egy pénzérmét, és vagy nagyon jó uralkodó vagy őrült lesz.
A dinasztia jelenlegi tagjai: Dehlia Targaryen, huszonéves lány, sárkánya Desiree, férje a bátyja, VI. Aegon Targaryen. Két gyermekük született: II. Daenerys Targaryen és V. Viserys Targaryen.

Martell ház:
Helye: Napföld
Címere: Dárdával átszúrt napkorong
Jelmondata: Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik
Hit: A Hét Isten
A Martell-ház vérvonala Nymeriáig, Rhoyne harcos királynőjéig vezethető vissza. Dorne uralkodó családja.
Dorne volt az utolsó Westeros-i királyság, amely nem hódolt be a Vastrónusnak. Népét a vér, szokásaik és történelmük egyaránt megkülönbözteti a többi királyságtól.
A Martell-ház tagjai ismertek tüzes temperamentumukról és a harci technikájukról.
Tagok: Borre Martell, negyvenöt éves, felesége Yvette ismeretlen származású, tüzes, vad nő. Korábbi felesége Sebille Tully, aki szülésben hunyt el. Borresnek egyetlen gyereke van, Melwas Martell és egy fattya Dudon.

Stark ház:
Helye: Deres
Címere: Rémfarkas
Jelmondata: Közeleg a tél
Egyéb mondás: Észak nem felejt
Hit: Régi Istenek
A Starkok az Elsők leszármazottai, akik északról menekültek, és a Falat építették. Westeros legnagyobb, északi részén élnek, ők Észak őrzi. Jellemző tulajdonságaik a hűség és a becsület, hajlamosak viszont azonnal kardot ragadni, ha sérelem éri őket. Harcukat azonban szemtől szembe vívják. Ha valakit a bűnei miatt halálra ítélnek, akkor azt az hajtja végre, aki az ítéletet kiszabta (ez többnyire lefejezés).
Tagok: A Stark ház igen meghatalmasodott az utóbbi évtizedekben. II. Eddard Stark feleségül vette Zúgói Thaliát. A házasságból kilenc gyermek lett, négy lány, öt fiú. Három ifjú az Éjjeli Őrség e kezdett el szolgálni, a másik kettő túl fiatal, így anyjuk szoknyája mellett maradtak. A lányokat (Isabella, Rosalette, Anne és Catelyn) elválasztották egymástól, és hozzáadták őket különböző házak fiatal fiúihoz.

Lannister ház:
Helye: Casterly-hegy
Címere: Oroszlán
Jelmondata: Halld üvöltésem
Egyéb mondás: Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát.
Hit: A Hét Isten
Leszármazottjai az andaloknak és Okos Lann-nek, aki pusztán furfanggal elérte, hogy a Casterly-ház neki adja Casterly-hegyet. Casterly-hegy, Castamere, Pendric hegység és az Arany Fog aranya tette őket az egyik leggazdagabb házzá Westeroson. Évezredeken át uralkodtak a Szikla Királyaiként, a Targaryenek hódításáig. Behódoltak Hódító Aegonnak, aki ezért cserébe Nyugat őrzőjének nevezte ki a Lannister-házat.
Tagok: A rémesen önző és beképzelt Nolla Lannister szépségéről ódákat zengtek, a kérők tolongtak, de az asszony a testvéreire vetett szemét, a két öccsére, Lancelre és Lupardra, akikkel rendszerint...
A lényeg az, hogy tőlük született két lány és egy fiú. Nem tudták honnan jöttek ezek a kölykök, ezért letudták azzal, hogy biztos istenektől származnak. A fiút hozzáadták Anne Starkhoz az esküvő vészesen közeledik.

Tully ház:
Hely: Zúgó
Címere: Ezüst pisztráng
Jelmondata: Család, kötelesség, becsület
Hit: A Hét Isten
Családfájukat a Hősök Koráig vezetik vissza. Aegon hódítása alatt fellázadtak Fekete Harren ellen, majd hűséget esküdtek a Targaryen-háznak. Ekkor tette Hódító Aegon Lord Edmyn Tullyt a Folyóvidék főurává.
Tagok: Thália Tully II. Eddard Stark felesége lett, neki három öccse, Ser Sammy, Ser Edmure és Ser Vypren. Húga rég elveszett, de az a szó beszéd járja, hogy a Lannisterek tartják fogva.

Arryn ház:
Hely: Sasfészek
Címere: Fehér sólyom és Hold
Jelmondata: Hatalmas, mint a becsület
Hit: A Hét Isten
Vérvonaluk az andalokig vezethető vissza. A ház tagjai évezredeken át uralkodtak a Völgy királyaiként Aegon hódításáig. Ezután a Tully ház lett a Völgy Védelmezője és Kelet Őre.
Tagok: Iria és Iris a két gyönyörűséges nő, akik szerelmi kapcsolatban voltak, elvettek kettő lovagot, "szerelmük gyümölcséből pedig semmi se lett. Iriának született egyetlen egy gyermeke, a csöndes, szürkehámmal küzdő, most nyolc év körüli kislány.

Greyjoy ház:
Helye: Vas szigetek
Címere: Kraken
Jelmondata: Mi nem vetünk
Egyéb mondás: Ami meghalt, nem halhat meg újra
Hit: A Vízbefúlt Isten
A Greyjoy-ok szigetlakók, jellemzően a tengereken erősek. Kereskedelemmel, de főként kalózkodással foglalkoznak. Erre utal a kifejezés, hogy a megszerzett javakért sóval vagy vassal fizetnek.
Jellemző tulajdonságuk, hogy nem kötnek szövetségeket, a maguk feje után mennek, és könyörtelenül kihasználják, amikor a háborúzó felek hátországa meggyengül.
Tagok: Ludovika, Ludo, Ludume és Laurie Greyjoy. Fiatalok a házassághoz és a gyerek nemzéshez, de a Stark ifjaknak és lányoknak vannak ígérve.

Baratheon ház:
Helye: Viharvég, Sárkánykő
Címere: Szarvas
Jelmondata: Miénk a harag
Hit: A Hét Isten
A legfiatalabb uralkodóház Westeroson, mégis ők hódították el a trónt a Targaryenektől. A Starkokhoz hasonlóan jellemző rájuk, hogy a konfliktust nem tárgyalással, hanem harccal oldják meg.
A Baratheonok szélsőséges jellemekkel bírnak, éppúgy jellemző rájuk az élvhajhász, kicsapongó életvitel, mint a kimért, rideg stílus és a tiszta fejjel való uralkodás. Erényük a szigor és az igazságosság.
Tagok: Egyetlen ismert tagja a tizenhat éves Arthur Baratheon, felesége Isabella Stark.

Karakterlap

Név: (na, vajon. Kereszt + vezetéknév)
Kor: (1-100)
Ház: (egyértelmű. Az se gond, ha olyan házba tartozik amit te találtál ki)
Tulajdonságok: (minimum 3 sor, de jobban örülnék a hosszú, kidolgozott karilapoknak)
Történet: (szintén)
Rang: (herceg, hercegnő, zsoldos stb.)
Kinézet: (kép és leírás)

Jelenlegi király Borre Martell, de ezt igazán kevesen fogadják el, ezért lázadás tör ki a Vastrónért.

Ennyi lenne ="D nagyon kevés ilyen szerep, szóval, gondoltam beindítok egyet.

( 59 megtekintés )

Szólj hozzá:

Rékus43 2018. 01. 14. 10:48  
Hozok valakit a Tyrell házhoz.

lulilla009 2018. 01. 13. 7:55  
Sztem jön valaki a Targaryen házhoz, meg talán a Baratheon házhoz.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat