Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Siblings
Megosztás: f

Siblings

Kilencedik rész első részlete.

Alcott Crusader, boszorkányvadász feljegyzései alapján - 1 nappal korábban

Több száz éve vagyok halhatatlan és ezalatt végignéztem, ahogy a világ mivé válik. Lássuk csak, mi változott.
Az íjászatról le kellett mondanom vadászat közben, ehelyett modern fegyverekhez kellett folyamodnom. Sajnos.
A leszármazottaim egyre többen lettek és egyre több lett a gyermekek eltűnése a világon.
Fiona már nem egyedül dolgozott, hanem démonokkal. Történetesen egy démon látogatta meg Bree-t és a többieket, amikor elfelejtették velük Saraht.
De egy valami nem változott: Bentley halott maradt, én pedig éltem és virultam.
Könnyű volt egy olyan világban élni, ahol mindenki ismeri a rólad szóló legendákat. Ahol tudják, miképp mentesz meg embereket, mennyire kegyetlen és veszélyes tudsz lenni. Ahol az emberek nem is félnek, sőt, inkább csodálnak.
Pedig egyszerű a történetem. Beleszülettem egy boszorkányvadász családba, kiképeztek, öltem, elátkoztak, öltem, majd ismét elátkoztak. Mindeközben naplót írtam, amiket ki is adattam. Az emberek jópofa fantasy könyvnek találták, engem viszont ez nem zavart. Akinek szólt, menekült, bármikor kijött egy új példány. Egy évről egy példány, ez a rendszer. Viszont a mostani a legkülönlegesebb.

A templomhoz vezető út hosszú volt, legalább nyolc pokolkutyával kellett megküzdenem. Fiona jól védi a területet, amerre jár, be kell vallani.
Csütörtök hajnal volt, a rendőrség most jelentette be Keith Morgan és Sarah Anderson eltűnését. Egyértelmű volt, hogy ide kell jönnöm. A leszármazottaim álmai sokszor engem is utolértek. Láttam őket, velük együtt éltem át a testvéreik hiányát. Most Keithtel álmodtam, ebben a templomban feküdt. Sarah próbálta ébresztgetni, de semmi haszna nem volt.
Ezúttal a régi íjamat használtam fegyverként. Ebben voltam a legjobb, plusz a mérgek keverésében, de volt egy tippem, hogy most gyorsan kell reagálnom, nem harminc órán keresztül főzőcskéznem.
Besétáltam a templomba, halkan, mégis annyi részletet megfigyelve, amiket csak egy profi vesz észre. Az én lépéseimmel együtt mozgott valaki, viszont ezt csak abból lehetett hallani, hogy másképp reccsent a padló. Az ablak üveg kitörve, de a szilánkok nem hevertek a földön, szóval valószínűleg régi dolog lehetett. Az angyal szobrok mind tiszták voltak, egy porszem sem ülhetett rajtuk. Valakinek nagyon unalmas percei lehetnek, ha letörölgeti őket. Miért nem valami hasznosat csinál? Mondjuk... megpróbálja elpusztítani Fiona Tonkint? 
- Egy régi ismerős. - Harsány, száraz nevetés hallatszódott, aztán Fiona lesétált a leszakadt lépcsőről.
- Már kezdett hiányozni az a csengő-bongó hangod - varázsoltam magamra egy mosolyt. Tulajdonképpen nem volt sok bajom Fionával, csak az, hogy elátkozott. Különben csak a dolgomat végeztem. Bentley-ben megvolt a hajlam a mágia rossz úton való felhasználására, szóval eltettem láb alól. Fionát nem akartam bántani. Akkoriban ő volt a legjobb lélek a Földön, csak én tettem ilyenné. Édesanyám pedig megtanított pár dologra, többek között arra is, hogy takarítsak el magam után. Most elég nagy galibát hagytam magam után, szóval itt volt az ideje, hogy véget vessek neki.
- Kitalálom! Keithet keresed - lépett elém a nő, szeméből sugárzott a gyűlölet. - Alszik. Már elég sok napja.
- Mi történt vele? - eresztettem le az íjamat.
- Életében először történt vele valami izgalmas és ki kellett pihennie - közölte unottan Fiona, ahogy elindult sétálni. - Bevittem valamelyik helységbe. A barátnője viszont...
- Sarah? Mit csináltál Sarahval? - dőltem az egyik rozoga oszlopnak.
- Egyelőre fogva tartom. De egy rossz mozdulat, Alcott és egyik sem kap kegyelmet.

( 58 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat