Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Ashley1998)

A szivárvány titka: könyves verzió
Megosztás: f

A szivárvány titka: könyves verzió

Mi lenne az élet értelme? Csak eszünk, alszunk, iskolába járunk....na meg a wc-re. Semmit nem ér az egész. Főleg egy olyan macskának, mint nekem. Bezzeg Cirella..... ő aztán megfogta az isten lábát, és mindent megkap, és küzdeni sem kellett neki. Azt mondják, egyszer mindenki rájön, hogy mit kell tennie, a maga küldetését elkezdi, és ha szerencséje van, véghez is viszi. Úgy érzem, semmit nem értem el még, amitől másoknak jobb lenne.Én vagyok a suli vicce, pedig semmit sem csináltam. Mindenki utál, de az első helyen mégis az előbb említett Cirella és a bandája áll. Egy esős napn éppen hazafelé indultam. Esernyő nem volt nálam, a bundám pedig egyre vizesebb lett. Ekkor egy limuzin állt pár méterrel előttem, ami még jobban bevizezett. Lehúzta az ablakot, és mondanom sem kell, hogy ki nézett ki rajta az ezüstnyakörvével: a drága, gazdag barátunk, Cirella.
- Vigyázz rózsaszínka, nehogy lemosódjon rólad a festék! - nevetett. Pár fiú jelent meg esőkabátban, akik ujjongani kezdtek.
- Kaphatunk pár aláírást erre a lapra a Nyaff magazin csillagától? - kérdezték meg.
- Hát persze! - jelentette ki, majd a sofőr kezébe nyomott egy csomó lapot, amin az ő arcmása és aláírása található. - Ossza ki, kérem, Mircó úr! - Én most egy különleges szépséggel vagyok elfoglalva! - kihúzta magát, és elővette a tükrét. A bundáját kezdte fésülni, amitől még jobban csorgott a fiúk nyála. Megjelent mellettem Csillag, a legjobb barátom, akivel együtt indultunk el haza.
- Ne aggódj, te is osztottál már aláírásokat! - legyintett, majd elfordította a fejét. Pár másodperccel később ismét engem bámult. - Ugye? - nyelt egyet, és kérdően nézett rám.
- Hát persze! - jelentettem ki boldogan. - Minden nap legalább százat osztok ki, csak az utcánkban! - bólogattam.
- Ú, de szuper! - csodálkozott, és jó szorosan átölelt. Megfojt! Ellöktem magamtól, majd így szóltam.
- Te nem érted a szarkazmust?! -
- Milyen szarkákról halandzsázol nekem? - kérdezte.
- Nem érdekes! - sóhajtottam, és elindultam a házunk felé.
- Jó nyarat! - integetett, és lefordult a sarkon. Ez volt a szünet kezdetén, azóta már eltelt egy egész évszak.Most vagyok másodikos. A macskáknak az iskola négy évig tart, és három hónapos korban kezdődik.Te jó ég!Már megint túl sokat gondolkoztam, és régóta itt állok az iskola kapujában. Gyorsan futásnak eredtem, és mikor beszáguldottam a terembe, pont javában folyt a névsorolvasás. Megbotlottam a küszöbben, és pont Mancs tanár úr lába elé estem le.
- Filctoll itt van? - kérdezte, majd jól körülnézett.
- Jelen! - nyögtem ki, és a fejemet a padlóra hajtottam.
- Jó lenne, ha nem aludnál rózsaszínka! - Majd este! - Így is tíz kerek percet késtél. - magyarázta Cirella, és amikor Mancs tanár úrra néztem, láttam az arcán, hogy ugyanarra gondolnak. Megigazította a csíkos nyakkendőjét, és így szólt:
- Üljön le, hölgyem! - Tudja, én már évek óta tanítok, de még nem találkoztam ilyen különleges. - kezdte, majd köhintett. Én eközben türelmetlenül és izgatottan vártam, hogy folytassa. Már majdnem neki is kezdett, amikor a szavába vágtam.
- Az lennék? - kérdeztem csillogó szemekkel.
- Nem igazán! - Ülj le! - parancsolta, és írni kezdett a táblára. Kíváncsi voltam arra, hogy mit akart valójában. Nem bírtam kivárni az óra végét, hogy hozzászóljak.
- Úgy kezdte, hogy nem vagyok átlagos!
- Különleges szerencsétlenséget akartam mondani! - mondta ki végül.
- Most lehet nevetni! - utasította a többieket Cirella. Mindenki, kivétel nélkül, röhögni kezdett. Ezt úgy értem, hogy még Csillag is. Ez elszomorított. Nem akartam gyengének látszani az ellenség előtt, de ez előtört belőlem.

( 162 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 01. 11. 22:49  
Nicsak mégis rászántad magad az én "idétlen gyermekmesémre,

Cica baba 2018. 01. 11. 18:27  
Nem olvastam el, de azonnal kiszúrta a szemem a párbeszéd. Ezt már rengetegszer elmondták és sosem fogadod meg. Egy párbeszedbe, ha új mondatot kezd nem kell megint párbeszédjel.
Így helyes:
" - Üljön le, hölgyem! Tudja, én már évek óta tanítok, de még nem találkoztam ilyen különleges... "
Ahogy te írtad, úgy nem.

  - megszűnt felhasználó - 2018. 01. 11. 8:19  
Köszönöm
Gondoltam rá hogy a tegújabb történetemet is bemásolom ide ( Kitaszított lelkek)

lulilla009 2018. 01. 08. 15:33  
Nagyon jó lett! :3

Cirella pedig nagyon hasonlít az egyik osztálytársamra.

K. Ruby 2018. 01. 08. 10:50  
Pfft... Cirella...
Én már CN-en olvastam a történetet (bár lehet, hogy csak a felét), és nagyonnagyon tetszett. Örülök, hogy ide is elkezdted bemásolni, így azok is élvezhetik, akik csak KT-sok.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat