Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Tamako)

Kutyatanya Advent 2017 - Ajánlások
Megosztás: f

Kutyatanya Advent 2017 - Ajánlások

Sziasztok!
Ez egy kiegészítő cikk lenne az adventi kalendáriumhoz, amely keretei között az adventi ajánlásokat szeretnénk részletezni. Lássunk is hozzá!

December 8. - Karácsony és könyvek. Létezik jobb kombináció? Ugye, hogy nem? Most 5 ajánlást hoztam nektek, hogy miket is érdemes elolvasnotok az ünnepig!

1. Charles Dickens - Karácsonyi ének
Örök klasszikus, melyet minden embernek minimum egyszer olvasnia kellene. Reményeim szerint az én időm most fog eljönni. És a tiéd mikor?

2. Marni Bates – Rocksztárt kaptam karácsonyra

Egy ifjúsági karácsonyi könyv, melyet minden tininek ajánlok! Igazán szórakoztató és egyben tanulságos, melynek elolvasását garantáltan nem fogod bánni, amennyiben szereted az ilyen típusú könyveket. Ifjúsági + rocksztár + karácsony. Elég ütős kombináció, nem gondoljátok?

3. A. L. Singer - Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban
Bizony, bizony, nincs karácsony Kevin nélkül. Tudtátok, hogy a történetet nem csak nézhetitek, hanem olvashatjátok is?
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én hatalmas Reszkessetek, betörők! rajongó vagyok, és eddig nem is tudtam, hogy létezik belőle könyv is. Talán egy újabb elemmel bővült a kívánságlistám...

4. Catherine Rider - Csók New Yorkban

Hogy kedvezzünk egy kicsit az idősebb romantikus lelkű olvasóknak, ezt a könyvet is ajánlanám. "1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra"
Elég jónak tűnik...

5. Stephanie Perkins (szerk.) - Ajándékba adlak
"Az Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel."
Az alábbi könyv 12 ünnepi szerelmi történetet tartalmaz, melynek elolvasására az ünnepi készülődés során is garantáltan lesz időd!

Melyik könyv fogott meg titeket az öt közül? Milyen más karácsonyi történetet ajánlotok? Válaszaitokat hozzászólásban várom!

december 9. - Karácsonyi filmajánló 2. - Amiket már láttam, és imádtam

1. Mi más is lehetne az első pont, mint a.... kitaláljátok? Resszkessetek, neveldések...elnézést, betörők!
Örök klasszikus, amelyet minden karácsonykor megnézek, és meg is fogok. Lehetetlen megunni. Kevin örök.

2. Jégvarázs - Bizony, bizony. Vénségemre is imádom ezt az animációs filmet, mert egyszerűen fantasztikus. A történet, a kivitelezés, a zenék... Ha még nem láttad, mindenképpen nézd meg! ^^

3. Holiday - Szerelem szövődik karácsony idején a reménytelenek szívében. Egyszerűen nagyszerű film, amely garantáltan átmelegít téged a téli estéken.

4. Karácsony a kastélyban - Igen, igen, ezzel az ajánlóval eléggé meghazudtolom a koromat, dehát kastély, herceg, karácsony... Kell ennél több? Szintén többször láttam már, nem tudom megunni. Ajánlom nektek is!

5. Káosz karácsonyra - Annyira káosz, és annyira imádnivaló. Egy hatalmas család életébe és karácsonyába nyerhettek betekintést, amelyben szerintem minden korosztály megtalálja a magának szimpatikus párt és cselekményszált.

Láttátok már valamelyiket? Hogy tetszett nektek?

December 13. - Az előző könyvajánlásban karácsonyi könyveket találhattatok, most viszont olyanokat hoztam nektek, amelyeket az év bármely napján kézbe lehet venni, vagy esetleg a karácsonyfa alatt szívesen látni. Ezek esetleg jó ajándékként is szolgálhatnak, ha valakinek könyvet akartok venni! Készültem könyvekkel a kisebb és a nagyobb korosztálynak egyaránt, viszont ezeknek a regényeknek nagy részét én sem olvastam, csak terveztem. Ha ti terveztek valamit olvasni ezek közül, vagy esetleg mást, nyugodtan írjátok meg kommentben!
1. Maggie Stiefvater - Shiver
Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…

2. B. N. Toler - Lélekvesztők
Hat ​évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre.
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni.
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam.
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd.
És nem él.
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül.
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot.
De hogyan mondhatnék le a szívem feléről?

3. Leiner Laura - Ég veled
Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják.
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá.
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.

4. J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek
Tolkien ​gyermekei számára nem csupán az ajándékok miatt volt fontos és érdekes Karácsony apó, ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle: mesélt nekik a házáról, a barátairól és az északi-sarki eseményekről, mulatságosakról és ijesztőekről egyaránt.
Az első levél 1920-ban érkezett, majd jöttek az újabbak húsz éven keresztül, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző volt – néha a házban találták meg a gyerekek, máskor a postás hozta.
Az idő előrehaladtával Karácsony apó háztartása egyre nagyobb lett. Eleinte csak a Jegesmedvéről esett szó, ám később felbukkannak Hómanók, Vörös Törpék, Hóemberek, barlangi medvék is, no meg Jegesmedve unokaöccsei, Paksu és Valkottukka, akik látogatóba érkeztek, de aztán ott ragadtak. Mindvégig Jegesmedve maradt Karácsony apó legfőbb segítőtársa, ugyanakkor a legfőbb okozója is azoknak a szerencsétlen eseteknek, amelyek nyomán zűrzavar keletkezett az ajándékok körül. Végül Karácsony apó maga mellé vett egy manót, aki titkárként sokat segített neki. A későbbi levelekben fontos szerep jut a manóknak, amikor meg kell védeni az apó házát és raktárait a koboldok támadásaitól.
A szívmelengetően kedves kötet bemutatja Karácsony apó reszketeg kézírását, egyúttal a levelekhez mellékelt szinte valamennyi képet is. Nem marad ki persze az ábécé sem, amelyet Jegesmedve szerkesztett a koboldrajzok alapján, ahogy az a levél sem, amelyet ezzel a különleges írással küldött a gyerekeknek.

5. Elena Favilli és Francesca Cavallo - Esti mesék lázadó lányoknak
Mi lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a királyfihoz, mert az autóversenyzés jobban érdekli?
Mi lenne, ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön?

(Forrás: moly.hu)
Remélem megtetszenek ezek a könyvek és akár karácsonyi ajándékkét is bizonyulhat - vagy neked, vagy egy ismerősödnek, barátodnak, családtagodnak.

December 14. - Ismét egy ajánlóval készültünk nektek, amiben 4 karácsonyi meg 1 sima kutyás filmet fogok bemutatni. Jó szórakozást, illetve, ha megnéztétek valamelyiket, jelezzétek bátran, hogy hogy tetszett!

1. Reszkessetek, kutyaütők!
A család minden tagja a nagyihoz utazik karácsony alkalmával és hiába szeretnék, a gyakran neveletlenül viselkedő kutyájukat kénytelenek az üresen maradó házban hagyni. Az először unalmasnak tűnő napok a környéken garázdálkodó betörők váratlan felbukkanásával mozgalmassá teszik az üresen maradt ház életét. A család kedvence újonnan szerzett pajtásaival minden trükkjét beveti, hogy pokollá tegye a betolakodók próbálkozásait.
(forrás: mafab)

2. Karácsonyi kutyabalhé  (ami az én személyes kedvencem)
A Mikulás és kispajtása, Mancs, New Yorkba utazik, mert az a hír járja, hogy már nem tartják az emberek fontosnak a karácsonyt. Sajnos a városban baleset éri a Mikulást, elüti egy taxi, és elveszíti az emlékeit. Kórházba szállítják, Mancs pedig segítséget próbál szerezni. Mindeközben egy árva kislány, Quinn, épp most érkezett meg a nevelőotthonba, ahol ezentúl élni fog.
A nevelőnő néni ki nem állhatja a karácsonyt, és minden ehhez kapcsolódót megsemmisít. Hamarosan Mancs összebarátkozik Quinn-el és barátjával, Will-el, és még néhány Északi-sarki kutyussal. Együtt elhatározzák, hogy megmentik a Mikulást és visszahozzák az emlékeit, hogy beteljesíthesse a küldetését.
(forrás: meselandia.tv)

3. Shelby: a kutya, aki megmentette a karácsonyt
Ez nem csak egy karácsonyi csoda... Ez sokkal több annál! Ebben a szívmelengető családi mesében Shelby, a mentőkutya megszökik, és egyenesen a fiatal fiú, Jake szerető karjaiban köt ki. Csakhamar elválaszthatatlan barátokká válnak. Jake bűvész szeretne lenni, Shelby pedig hűséges asszisztensként segíti őt. Csak egy dolog állhat közéjük és a tökéletesen Karácsony közé, a hírhedt helyi gonosztevő, aki nem nyugszik, míg el nem fogja az ebet.
(forrás: mafab)

4. Kutya karácsonyra!
A Kutya karácsonyra című film egy fogyatékos fiú történetét meséli el, aki nagyon szereti az állatokat és mindent megtesz azért, hogy jobb sorsuk legyen. Karácsony közeledtével remek ötlete támad: elhatározza, hogy a helyi menhely összes kutyusának gazdit kerít lakóközössége és a szomszédok megszólításával.
(forrás: mafab)

És most jön egy nem karácsonyi film, de szerintem olyan aranyos, hogy mindenkinek muszáj látnia!:3

5. Marmaduke - A kutyakomédia
A család kicsi kutyája hatalmasra nőtt, mindenkinél erősebb és a legtöbbeknél makacsabb lett. Marmaduke, a játékos kedvű dán dog nyomát romok és káosz jelzi, meg sok nevetés. Amikor gazdái, Winslow-ék úgy döntenek, hogy Kaliforniába költöznek, Marmaduke elhatározza, hogy ő is új életet kezd: az új szomszédságban eljátssza a született falkavezért, csak hogy elnyerhesse a gyönyörű afgán agár, Jezebel szívét. De hősünk igazából nem harcra termett. Beletelik kis időbe, és sok őrült, izgalmas kalandba, míg rájön, hogy akár cicaszívvel is nagykutya lehet bárki, a lényeg, hogy vállalja önmagát… Az Alvin és a mókusok, a Garfield, a Dr. Dolittle, és a Marley meg én c. filmeket gyártó stúdió egy világszerte népszerű képregényből készítette el legújabb szórakoztató, az egész család számára kikapcsolódást ígérő kalandos kutyakomédiáját.
(forrás: mafab)

( 411 megtekintés )

Szólj hozzá:

kokatinka. 2017. 12. 22. 14:36  
Majd olvasok egyet

  - megszűnt felhasználó - 2017. 12. 10. 8:19  
Nekem tetszett mindegyik, mert hangulatos. Ha lesznek karácsonyi versek is, akkor én a Czeglédi Gabriella - Hóvilágotajánlanám. Ebben nagyon aranyos versek vannak


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat