Újság >> „Az én kutyám“

(ellenőrizte: A Doktor)

Brendon titkos naplója
Megosztás: f

Brendon titkos naplója

 Egy hónap telt el, nyár eleje volt. Kánikula, hőség, a napra nem is lehetett lépni, mert azonnal megszomjaztunk. Árnyék? Elég meleg volt ott is! Snow a közelünkbe sem akart jönni, annyira melege volt, hogy inkább a kisgazdánk medencéje körül ólálkodott, amiben a lány fürdött és jó szívvel rápancsolta a hűsítő vizet. Mi hárman inkább a házban feküdtünk szétterülve a szőnyegen, Lily néha kiment a pótmamánkhoz, beszélgettek egy kicsit, aztán visszasietett. Tudni illik, a húgom félt a víztől, fürdetni sem volt könnyű, mindig elrohant a gazdáktól, csak hosszas fogócska után lehetett a vízbe kényszeríteni. Jó hogy elrohant a medence klóros nedűjétől!
- Hé, srácok! - állt meg az ajtó küszöbén, amikor visszajött. Érdeklődve, kissé sürgetve néztünk rá. - Holnap a család és Snow egy hétre elutazik a hegyekbe. Anyut kiképzik mentőkutyának, a táborban meg ott kell maradni.
- És mi lesz velünk? - állt fel felmérgesítve Hyena.
- A szomszéd Violette néni fog ránk vigyázni - forgatta meg undorral a szemeit Lily. Violette néni egy nagyon zsémbes öregasszony volt, legalább ötven éves. Ez a félévszázada is arra ment el, hogy szerencsejátékozott és gyorséttermekben hamburgereket, sült krumplikat, rántott ételeket, pizzát rendelt, így igencsak elhízott. Ráncos pofája elég sápadt, mivel zöldségre és gyümölcsre sosem fájt a foga, esetleg gyerekkorában, az is már mikor lehetett...! Hozzáteszem, utálja a kutyákat, inkább macskás. Öt kandúrt és három nőstényt tart a házánál, sőt a szomszéd Frici macskája is hozzá jár át ételt kunyerálni. Az egyik nőstény éppen vemhes, az, amelyiket magáról nevezte el Violette-nek. Bár gazdag, szeretetet nem sokat osztottak neki.
- Na ne... Miért pont ő?! - álltam fel már én is felháborodva. Lily mormogott valami értelmetlen beszédet az orra alatt, majd a szemeimbe meredt.
- Mert ő van hozzánk a legközelebb, te észlény - morgott flegmán és engem kikerülve felugrott az ágyra, hogy pihenjen egy kicsit. Megértem szegényt, ő fél a legjobban a Violette nénitől. Kutyakínzás lesz beereszteni a házunkba azt a zsémbes ördögfajzatot, aki szakadékba fogja vezetni az eddigi életünket egy hét alatt! De mint kölykök, számunkra ez az elhatározás maga volt a törvény. Ellenszegülés? Nemtetszés nyilvánítás? Nyüszögés? Ártatlan bociszemek? Mindhiába, a fagyos hegyekben hamarabb kihuny a szívünkben a gyertya lángja, mint Violette néni társaságában... Mégis furdalt a kérdés: és ha valami rosszat csinálunk?
- Hé, Hye! - szólítottam meg a testvéremet halkan, aki gyorsan reagált és közelebb hajolt.
- Mi? Mi van? - kérdezte sürgetve, türelmetlenül. Gondolom legszívesebben ő is ment volna pihenni, nem akart a bajaimmal törődni.
- És ha valami rosszat csinálunk? - tettem fel neki az ominózus kérdést. Hyena először elgondolkodott, valami reális választ keresgélt a gondolatai kavalkádjából.
- Akkor minden bizonnyal áttelepíti hozzánk a macskakiállítását. - Teljesen meglepődött, amikor a komoly, flegma beszéde után röhögésben törtem ki. Macskakiállítás?! Ilyen világéletemben nem jutott volna eszembe erről a nőről!
- Ez egy bevándorló macska, Frici, a szomszédból. Ez az én macskaformám vemhesként, Violette - kezdtem el utánozni Violette néni hangját, szinte már sírtam a röhögéstől. Hyena először csak mosolygott, aztán ő is rákezdett a nevetésre. Engem azonban még mindig zaklatott a kérdés... Vajon bántani fog minket? Ha igen, az nem lesz kiderítve, mi nem tudunk emberül beszélni, ő pedig bolond lenne, ha elmondaná a gazdáknak, hogy megvert bennünket.

Remélem tetszett, várom a visszajelzéseket!^^
Sokan kértetek találkozót Bellácska kölykeivel (ketten, de már az is elég^^). Most tisztázzuk: Bellának közben születtek még kölykei, szóval mikor Brendon/Spike újra találkozik majd velük, már lesz vagy három-négy felnevelt alom. Csak szóltam^^

( 66 megtekintés )

Szólj hozzá:

Itsme 2017. 12. 06. 19:08  
Köszönöm^^

  - megszűnt felhasználó - 2017. 12. 06. 19:01  
Egyre jobb, és jobb! Imádom! Folyti!

Itsme 2017. 12. 05. 20:48  
Köszike, majd holnap-holnapután hozom a következő részt

Pawwy 2017. 12. 05. 20:45  
Imádtam! Folytasd!*.*


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat