Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

The dog pack
Megosztás: f

The dog pack

Morogva néztem végig Popper menekülését. Közben az agyamon a múlt jelenetei forogtak le. Szüleink halála, az eltévedés... igen. Erről akkoriban testvérem tehetett. Egy másik szuka testvérünk is volt, de rá nem emlékszem. Vicsorogva futottam utána, ő pedig ijedten kapkodta fejét. Szívében a félelem tüze égett, ami egyre jobban növekedett. Elrugaszkodtam, majd ráugrottam, a nagyokat lélegző kanra.
- Te... te idióta! - morogtam, közben felemeltem mancsom, majd körmeim végighúztam ijedten bámuló szemén. Egész arca véres volt, fején, mint egy kis folyó, úgy csordogált le a vörös folyadék. Mancsom, a vértócsába helyeztem, majd a másikat is és elszaladtam.
- A múlt... nagy sebet hagyott szívemben. És mind miattad! - kiáltottam, morogva, majd mikor kiértem a sikátorból, egy járdára tértem és sétálni kezdtem. Lábszáram fehér helyett, vörös lett. Nagyot sóhajtva elkezdtem nyalni, de annak nem volt a legjobb íze. Fintorogva köpködtem, majd végleg tovább álltam.

Popper:

Nagyokat nyüszítve rugdostam a levegőbe. Nagyon nagy fájdalmat éreztem. Sohasem volt ilyen, de nem számíthattam szabadulásra. Az a szörnyeteg... mindent elrontott. Az éltetem és a kölyökkorom. Az autó, a nyüszítés és a kiabálás. Gondolataimat egy halk zaj törte meg. Megpróbáltam kinyitni mindkét szemem, de a bal szememet rögtön visszacsuktam, mivel nagyon nagy fájdalom futott át rajta. Lassan felálltam, kicsit imbolyogva, szédülve. Mikor megláttam a vértócsát ijedten hátrább léptem. Hunyorogva néztem bele, amiben fejem kis része kirajzolódott. Arcom csupa vér volt.
- Szia - hallatszott mögülem. Lassan hátrafordítottam fejem, hátammal egyvonalban tartva. Mikor megláttam a kutyát, kicsit bátrabb lettem, de azért féltem tőle.
- Szi... szia - dadogtam. A kan kicsit előrébb lépett. Ilyenkor láttam meg pontosabban, hogy ő egy husky, mint én, ezért nem kell tőle tartanom. Csak a különbség az volt, hogy neki barna, fehér bundája volt, nekem pedig, fekete, fehér.
- Nem kell félned! Nem szeretnélek bántani! Inkább... megismerni! - mondta széles mosollyal pofáján. Kicsit gyorsan ért ez a, megismerkedés, dolog. Nem is ismerjük egymást, egy perce találkoztunk és máris pajtik vagyunk?!
- Oh... értem. Amúgy, hogy hívnak? - tértem el kicsit a témáról.
- Ó, tényleg. Én Iki vagyok. Te? - lépett hozzám közelebb. Aham. Iki. Szép neve van, jobb mint az enyém. Kicsit bátrabban közelebb mentem hozzá.
- Én Popper... nem a legszebb... - mondtam lehangoltan, de ő közbevágott.
- Miért ne lenne szép neved? - mondta komolyan.
- Mindegy... - sóhajtottam, majd leültem.
- De, mi történt veled? Mi lett a szemeddel? - kérdezte aggódva. Mintha az apám lenne... ő is nagyon féltett, de midig tanított és mindig tanultunk egymás hibáiból.
- Hát... van egy Tropper nevű testvérem. Nagyon erős, jó a testfelépítése...  Rose, a legjobb barátom. Egyszer elmentünk a rétre... téptem le neki rózsát, meg éhesek lettünk és vadásztunk. Ma Tropp kifaggatott és megfenyegetett. A szemnél lévő karcolás a múltunk miatt lehet... - meséltem. Iki szomorúan hallgatta végig, majd nedves, rózsaszín nyelvével elkezdte lenyalni a vért. Kicsi mosollyal tűrtem el, közben néha felnyüszítettem.
- Semmi gond. Én... megvédelek - állt hátrább. Csóválva néztem, kedvességet sugárzó szemeibe.
- Most megszállunk valahol - mondta komolyan.
- De hol? - álltam fel végül.
- Nem tudom... szerintem menjünk ki innen, és menjünk a parkba - magyarázott. Egyetértően bólintottam, majd utána mentem. Mikor kiértünk a sikátorból, jobbra tértünk, és onnan, márcsak egyenesen mentünk. Sötét volt, csak a lámpák fénye volt az egyetlen, ami megvilágította utunkat. Mikor egy dombhoz értünk, rögtön felsétáltunk rajta, egy járdán. Felérve, megláttunk néhány gyerekeknek szánt játékot. Egy pad mellé feküdtünk le.
- Jó éjszakát - ásított Iki, majd két mellső mancsára helyezte fejét.
- Jó éjt... - mondtam, majd a kan példáját követve, elaludtam.

Remélem tetszett!^^ Építőkritikákat szívesen fogadok!^^

( 34 megtekintés )

Szólj hozzá:

Pawwy 2017. 12. 06. 20:28  
Köszönöm, örülök, hogy tetszik!:3
Itsme, hát, valahogy kell vértávolíttás

Rocky12 2017. 12. 06. 19:09  
Tetszett! Várom a folytatást!

Itsme 2017. 12. 05. 17:28  
Szerintem jó. Bár nekem elég érdekes, hogy ez két kan párbeszéde volt, elég ferde hajlamot tükröz az egymás szemének a nyalogatása...
Amúgy folytasd hamar^^

Pawwy 2017. 12. 04. 19:55  
Ennyire rossz lett? :c


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat