Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Élet az események tengerében
Megosztás: f

Élet az események tengerében

 Három évvel később.
Ágoston és családja rengeteg megpróbáltatáson és szenvedésen mentek keresztül az eltelt évek során. Kisfiuk, Lukács betöltötte harmadik életévét, második gyermekük Gréta pedig egy éves lett. Etelka újra gyermeket várt, ami nem jelentett újdonságot az akkor élők körében. Ugyanis a környékbeli családoknál legtöbbször nyolc vagy tíz gyermek született egy családba. Katáéknál nem született még saját gyermek, de ők nem bánták, hiszen Veronika és Máté csodálatos gyerekek voltak. Bizony időközben a szerelem is beköszöntött Miklós életébe Fanni személyébe, akivel már egy éve jegyben jártak. Orsi tizenhárom, míg nővére tizenhat éves lett, ők Ágoston otthonában éltek és sokat segítettek Etelkának a gyerekeknél és a háztartásban. Bizony ma is fontos eseményre készültek a ház lakói. Miklós ugyanis ma akarta megbeszélni testvéreivel az esküvő napját és annak részleteit. A család nem titkolta mennyire hiányzik nekik Flóra és Dezső. A harmadik testvér egyszerűen képtelen volt belenyugodni a történtekbe. A tizennyolc esztendős fiúnak nagyon hiányzott nevelőmamája, akire igazi anyaként tekintett. Testvérei hiába mondták neki gyerekkorától fogva, hogy Francesca az édesanyja, soha nem tudta megérteni miért nem tartott azon az éjszakán velük a mentőcsónakba. Csak képekről láthatta a törékeny szépségű anyát, akinek szeme és tekintete féltő gondoskodásról árulkodik. Neki kicsi korától kezdve Flóra jelentette az anyát, Dezső pedig az apát.
Nekik köszönhettek mindent, hogy iskolába járhattak, s rengeteg szeretetet és törődést kaptak tőlük. Sára nagymama bár megmentette őket és hazajöhettek vele, onnantól kezdve nem sokat foglalkozott velük. Gyerekként mindig csak a szobájában láthatták, csak egyetlenegyszer szólt bele Ágoston és Etelka döntésébe. Miklós csak remélni tudta, hogy nevelőszülei megkedvelték volna Fannit, aki nagyon kedves, falubeli lány volt. Csendes, szerény jellemmel rendelkezett, de időnként nem bánta volna, ha kicsit erélyesebben viselkedik. Bár kicsi volt, amikor a háború zajlott, mégis emlékezett rá, hogy míg nagybátyjuk a fronton harcolt, Flóra néni igyekezett egybe tartani a családot, ami abban az időben nagyon nehéz volt. Eddig jutott gondolatai sorában, miközben a vacsoraasztalnál kedvese mellett ült, majd igyekeztek testvérei kérdéseire válaszolni. Így beszélgettek egymással:
- Tehát, akkor a templomi szertartás után hazajövünk és kertben látjuk vendégül a meghívottakat ugye? - érdeklődött bátyjuk.
- Igen - felelte öccse.
- Megvan már az esküvői ruhád? - kérdezte Etelka Fannit.
- Igen még édesanyámé volt, annak idején ő viselte az esküvőjén - árulta el.
- Értem. Végül is melyik időpontban egyeztetek meg? - jött a következő kérdés.
- Mi április 15 - re gondoltunk - mondta Fanni.
- Miklós tizennyolc éve azon a napon süllyedt el a Titanic s vele együtt a szüleinket is akkor láthattuk utoljára. Nagymama minden
évben misét mondatott a gyásznapon, nekünk gyermekeknek pedig részt kellett rajta vennünk - emlékeztette.
- Ágoston az atya engedélyével április 20-án lesz a menyegzőnk - szólt közbe Miklós.
- Jól van ne haragudjatok, csak elragadtak az indulatok - kért bocsánatot.
- Semmi baj. Miután visszajöttünk Egerből, ahol a nászutunkat fogjuk tölteni, arra szeretnélek megkérni titeket, hogy távollétünkben segítsetek rendbe rakni a melléképületet - kérlelte őket.
- Nincs semmi akadálya. Itt szeretnétek lakni mellettünk? - kérdezték.
- Igen, semmi esetre sem akarok nagyon távol lenni tőletek. Egy család vagyunk és most már csak egymásra számíthatunk - állt fel az asztaltól büszkén Miklós.
A vacsora végeztével elköszönt a családtól, majd hazakísérte kedvesét. Remélte, hogy most már gyorsan telnek a napok és hamarosan házasok lehetnek.


( 39 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat