Újság >> A KutyaTanya Hírei

(ellenőrizte: Tamako)

Adventi Naptár
Megosztás: f

Adventi Naptár

Sziasztok!

A december nem mindenkinek úgy telik, ahogy azt ő szeretné. Mind tudjuk mennyire illúzióromboló, amikor az Advent varázsát elveszik a dolgozatok, a tömeg az üzletekben vagy az idegeskedés az ajándékok miatt. Az elmúlt évek során talán sokatoknak már elveszett a karácsonyi hangulata ilyenkor, de most jó hírrel szolgálhat a Kutyatanya moderátori közössége: december harmadikától huszonnegyedikéig minden nap azon leszünk, hogy kicsit különlesebbé tegyük a napjaitokat egy-egy jó ajánlással, dekoráció vagy ajándékötlettel, érdekességgel, itt az Adventi Naptárban. Itt elsősorban tényleg a kikapcsolódásé és a szórakozásé a főszerep, hisz a napról-napra frissülő cikk majd arra nyújt megoldást, hogy apró kis meglepetésekkel lásson el benneteket. Ha viszont érdekelnek a kvízek, szerepjátékok és centszerzési lehetőségek látogass el ide.

december 3. - Karácsonyi filmek-amiket még nem láttam!
Sziasztok! Az első napon olyan karácsonyi filmeket hoztam nektek, amiket én személy szerint még nem láttam, de már nagyon kíváncsi vagyok rájuk, így az idén megpróbálok időt szakítani rájuk, és megnézni őket! Hogy melyekről is van szó? Lássuk csak!

1. Grincs - Bizony, bizony, még nem láttam ezt az örök klasszikust, de az idei terveim között is az első számú, hogy végre időt szakítsak rá, és megnézzem. Annyira ikonikus, épp itt az ideje, hogy egy hideg téli estén leüljek, és megnézzem!
2. Igazából szerelem - Ki ne ismerné? Egy igazán romatikus, szintén lassan már klasszikusnak mondható karácsonyi film, amit azonnal látnom kell!
3. Kelekótya karácsony - Nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket, ezt pedig még épp nem láttam. Itt az ideje, nem?
4. Télapu - Azt hiszem, hogy nagyon régen láttam valamelyik részét, vagy akár többet is, de sajnos elég homályos a történet, szóval épp itt az ideje feleleveníteni a sztorit, és egy tál popcorn társaságában beülni a tv elé!
5. Dennis, a komisz karácsonya - Mit is mondhatnék? Biztosan egy komisz karácsonynak lehetnék a szemtanúja.^^

december 4. - 5 érdekesség a karácsonyról!
Sziasztok! Ma néhány érdekességgel jöttem sokunk kedvenc ünnepével kapcsolatban, amiket talán nem tudtál, de ha mégis, akkor sincs baj, hisz mindig érdekes ilyenekről olvasgatni. Nézzük is, mik ezek!

1. Nagyjából hatvanmillió fenyőfát ültetnek évente Európában, amelyekből karácsonyfa lesz.
2. A világ legmagasabb karácsonyfáját 1950-ben, Washingtonban állították, nagyjából 70 méter magas volt.
3. A görögöknél január 7. a karácsony napja és az ajándékokat újév napján bontják ki. Rossz lenne addig várni az ünneppel, mi?:P
4. Amerikai tudósok szerint, ha a Mikulásnak kell kivinnie az ajándékokat karácsonykor, akkor másodpercenként 822 otthont kell meglátogatnia és a szánkójának 650 mérföld per másodperces sebességgel kell száguldania. Tehát szakállas barátunk még Supermant is leelőzi!
5. Norvég tudósok azt feltételezik, hogy Rudolf orra egy légúti fertőzés miatt vörös. Ez azért elég lehangoló...!
+1. A Beatles tartja a rekordot a legtöbb karácsonyi toplistavezető kislemezzel. 1963-ban, 65-ben és 67-ben is a toplisták élén voltak. A fiúk is szerethették ám a karácsonyt!

december 5. Más országok karácsonya
Minden országnak megvan a saját tradíciója, ez az ünnepeket még inkább érinti. Most megtudhatjátok, hogy pár országban, milyen séma szerint történik egy átlagos karácsony, vagy hogy mi az ami plusz máshol.
Svájc: Az ország legnagyobb városában, Zürichben karácsonykor "mesevillamos" fokozza az ünnepi hangulatot, amely körbeviszi a gyerekeket a városon. A villamoson utazó kicsik karácsonyi dalokat énekelnek, és nincsenek mogorva ellenőrök, csak mosolygó felnőttek, akik édességeket osztogatnak az utasoknak.
Lettország: A lett gyerekek nagyon szerencsések, ugyanis a helyi szokás szerint a Mikulás a szentestétől kezdve majdnem két héten át: tizenkét napon keresztül minden áldott este hoz nekik valamilyen ajándékot.

És ez még csak két ország karácsonya, de a legtöbbről mégis elmondható, hogy ugyanolyan fontos, és ekkor szokás az egész családnak együtt ünnepelniük.

december 6. - Ma egy cikket hoztam nektek a Mikulásról, amiben érdekességeket tudhattok meg róla. Ha érdekel, katt.

december 7. - Sziasztok!
Ma egy érdekes, PONTSZERZŐS feladattal érkeztem, ami nem más, mint egy karácsonyi szólánc. A szólánc lényege, hogy csak karácsonyi szavak vagy legalábbis olyanok szerepelhetnek benne, amik téged erre az ünnepre és az advent időszakára emlékezteznek. Ez lehet bejgli, kiscsizma, csillag, nyugalom, békesség, csak valahogy kapcsolódjon a témához. A szóláncból kettőt is hoztam nektek, képeken. Az egyik könnyebb, ott magadtól kell írnod szavakat, a másik viszont nehezebb. Ott néha meg van adva, hogy milyen betűvel kezdjődjön, vagy legyen vége. Elsősorban a szórakozásé a főszerep, de mivel ez is egy kisebb feladat, azokat, akik elküldik a saját megoldásukat a KT Advent 2017 nevű felhasználóra, pontokkal jutalmazzuk. Beküldési határidő: december 12., éjfél! Sok sikert!
Könnyebb szólánc:
Nehezebb szólánc:

december 8. - A mai naphoz tartozó ajánlást megtaláljátok itt.

december 9. - A mai naphoz tartozó ajánlást az alábbi linken találjátok meg: LINK

december 10. - A mai napra pár karácsonyi képregényt hoztam. Jó várakozást! ^^

december 11. - Ma egy videót hoztam nektek, amiben pár aranyos karácsonyi díszítést láthattok és majd készíthettek el, ha kedvetek tartja. Ha érdekel, katt!

december 12. - Ritka, ha egy reklám aranyos, és szeretjük. Mégis létezik. Katt.

A cikk képét köszönjük Cica babának!

( 290 megtekintés )

Szólj hozzá:

Betti:3
 
2017. 12. 11. 17:17  
Ma volt a szülinapom!

Margagréta 2017. 12. 08. 15:10  
Szerintem a tavalyihoz viszonyítva most sokkal jobb a cikk képe.

Danny 2017. 12. 07. 18:51  
A görögök mellett Oroszországban, Romániában, Spanyolországban, illetve a legtöbb ortodox országban így ünnepelnek. Más naptárt használnak. (Ugye jól tudom?)

Danny 2017. 12. 07. 18:49  
Beatles <3

Cica baba 2017. 12. 07. 13:06  
Jé, a cikk a képét én csináltam! *^*

karom115 2017. 12. 05. 11:17  
tök jo ötlet

Ashley1998
 
 
2017. 12. 04. 21:38  
A negyedik és az ötödik pontot én még soha nem hallottam, de nagyon megtetszett.

Betti:3
 
2017. 12. 04. 18:59  
Juhé!
Imádom a karácsonyi filmeket, köszönöm szépen, majd megnézem őket.

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat