Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Élet az események tengerében
Megosztás: f

Élet az események tengerében

 Pár hét telt el azóta a nap óta, mikor kiderült, hogy Kata világra segítette Ágoston és Etelka kisfiát. Dezső éktelen haragra gerjedt, mikor megtudta, hogy nevelt lánya ilyen kegyetlenül becsapta őt és testvérét támogatta. A nagybácsi a mai napig nem tudott megbocsátani a fiataloknak, amiért felelőtlenül nekivágtak a világnak, de ha igazán őszinte akart lenni önmagához bizony be kellett vallania, hogy kicsit irigyelte is Ágostont a boldog családért. Bizony Mátyás legidősebb gyermeke teljesen az édesapjára hasonlított nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is. A mai napig emlékezett rá, milyen határozottan és bölcsen állt ki Francesca mellett, mikor bemutatta jövendőbelijét szüleiknek. Apja szigorúan anyja bánatosan, de büszke szívvel figyelte másodszülött fiát. Először ugyanis nem támogatták a házasság ötletét, hiszen Francesca amerikai származású volt és egyáltalán nem bíztak a messzi kontinensről érkezett lányról. Sára szintén ellenezte a frigyet, de ők bebizonyították, hogy szeretik egymást és egymásnak rendelte őket az ég s föld. Azonban az esküvő előtt néhány héttel szörnyű balesetben elhunytak szüleik, ami mérhetetlen fájdalommal öntötte el szívüket. Ő ezekben az időkben döbbent rá, hogy szereti Francescát, öccse kedvesét, de nem szeretettel, hanem szerelemmel.    Megrémítette ez az érzés, de félt erről bárkinek is beszélni. Ugyan mit mondhatott volna testvérének, aki őszinte szívvel szerette menyasszonyát? Tudta jól, hogy a testvéri kötelék, amely gyermekkoruk óta létrejött abban a percben szétszakadt volna.
Így hát csendben végignézte az esküvőjüket, majd Ágoston születése után egy évvel feleségül vette Mariannát, de sosem szerette feleségét. Tulajdonképpen dacból és büszkeségből tette mindezt, mert mindenáron el akarta felejteni reménytelen szerelmét. Dühítette a tudat, hogy Mátyás milyen szeretettel veszi körül családját, majd nem sokkal később Miklós születése előtt kimentek Amerikába. Harag öntötte el, ha a New York -i utazásukra gondolt, mert azt kívánta bárcsak sose térnének vissza. A legszörnyűbb az egészben az volt, hogy legszörnyűbb vágya részben valóra vált. A házaspár a Titanic luxushajóval örök nyugalomra tért az Atlanti - óceán mélyén. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor odalépett mellé felesége és így szólt:
- Mondd nem unod még ezt a játékot, melyet Etelkáékkal űzöl? - kérdezte.
- Nem és nagyon szomorú vagyok, hogy te az egészet csak játéknak veszed - vetette ellene.
- Dezső nem gyűlölheted testvéred gyermekét! Elismerem elkövettek egy hibát, ami nem okvetlenül hiba, ha az ő szempontjaikat veszed figyelembe. Szerelmesek lettek egymásba és született egy gyönyörű kisfiuk is - mondta.
- Tudom jól, mi történt nem kell külön emlékeztetned az eseményekre - mormogta.
- De ezek szerint kell. Ágostonnak igaza volt, te egyáltalán nem hasonlítasz az öcsédre, akinek mindene volt a család és a felesége. Végül ez lett a veszte - jegyezte meg.
- Honnan vagy ebben olyan biztos Flóra? Nem tudhatod ki szerette valójában Francescát - fakadt ki dühösen a férfi.
- Ezek szerint szeretted a testvéremet - állapította meg.
- Igen szerettem őt, de hidegen hagyták érzelmeim. Számára csak egyetlen ember létezett s az nem más, mint Mátyás - mesélte.
- Legalább az emlékükre kérlek szépen bocsáss meg a fiataloknak. A mi házasságunkat már tönkretette a háború és a várakozás - kérlelte.
- Ezek szerint én ne tegyem tönkre a házasságukat ugye? Tudod sokszor eszembe jut az első találkozásunk - mosolyodott el váratlanul.
Flóra előtt azonban elsötétült a világ és ájultan férje karjába esett.

( 38 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat