Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Magicae Nigrae
Megosztás: f

Magicae Nigrae

Brent Hole

  Bedobom a kosárba a ladbát. Újra.
  A kosárlabda narancssárga üstökösként zuhan a föld felé, aztán felpattan, én meg érte nyúlok. Vidáman fogom meg es fordulok vissza John felé, aki hitetlenkedve méreget, egyik kezével legyezve magát. Sötétszőke tincsei nedvesen tapadnak homlokára. Ősz van, de meleg, megkockáztatom, hogy húsz fok feletti a hőmérséklet.
  - Oké! Befejeztem mára!
Vigyorogva dobom neki oda a labdát, John pedig elkapja és a zsákjába nyomja.
  - Jaj már, John! Ilyen könnyen feladod?
   - FELADNI? Tizenkétszer dobtad be egymás után a labdát! - Úgy csinál, mint aki total kiakadt, de igazából nem mérges. John a legjobb barátom, aki szerintem még akkor se tudna utálni, ha összejönnék a húgával. Na jó, talán akkor mégis...
  - Bocs, haver - vigyorgok.
John sóhajtva elmosolyodik, majd felveszi az üvegét és belekortyol. Én is iszok, aztán tornazsákomba teszem a kulacsot, és miután John átveszi pólóját, hazaindulunk. Majdnem szomszédok vagyunk, mindössze három ház választ el minket egymástól. Talán ezért is vagyunk kölyökkorunk óta legjobb barátok.
Beszélgetve sétálunk haza. Ez egy tökéletes nap. Ötös lett a kémia témazárom, kiderült, hogy bevettek a suli kosárcsapatába, és még Lisa Hudson is hozzámszólt. Hozzá tudnék szokni az ilyen napokhoz!
Elbúcsúzom John-tól, aztán bemegyek a házba. Anya ma hatig dolgozik, apa meg valahol a kertben lehet hátul. Az új könyvén dolgozik. Hét éve kitalálta, hogy benne művész vér lakozik és írni akar, ezért felmondott a munkahelyén és most könyveket adat ki. Szám szerint négyet, én pedig mindegyiket olvastam, de ezt el ne mondd senkinek, főleg ne apámnak!
A szobámba megyek, és az ágyamra dőlve ölembe húzom a laptopomat. Mégegyszer megnézem a suli oldalát, és megbizonyosodom róla: igen, tényleg benne vagyok a csapatban. Életemben először görcsösen várom a hétfőt, az első edzésünket.
Végül elindítok egy filmet, és nekifogok leckét írni. Bár ma péntek van, nem akarom utolsó pillanatra hagyni a házit. Figyelmem hamar átkapcsol viszont a filmre, így már javában azt nézem, mikor csengetnek. Nem reagálok, úgy vagyok vele, majd apa kinyitja, de mikor az illető harmadjára is ráfekszik a csengőre, sóhajtva felállok és leszaladok. Ha megint apa valamelyik rajongója...
Kinyitom az ajtót, de megfogalmazni se tudom, milyen furcsa figura áll velem szemben.
Fekete, vállig érő haj, világító, zöldes-kék szemek. Bőre fehéres, mint akit soha nem ért nap, homlokán mély barázdák. Viselete sem mindennapi, földig érő, mélyzöld palástot visel, amit összefog mellkasánál hosszú ujjaival. Kiráz a hideg a pasas külsejéről, és már épp készülök közölni vele, hogy nem kérünk cirkuszjegyet, és igazán elmehet, mikor megszólal:
  - Brent Hole? - kérdezi. - Remek. Épp magát keresem!


Cara Lewis

  Idegesen nézegetem magam a tükörben. Vörös, enyhen hullámos hajamat leengedtem, derekamig ér, pont odáig, ahol a fekete trikót belehúztam farmerembe. Megvakargatva fejem búbját nézek le fekete zoknimra, és megmozgatom lábujjaimat. Talán azt a nyitott, kihívó, magassarkú szandált kéne felvennem, amit Ninától kaptam. Egész biztos jól állna. Hosszítaná a lábamat, magasabbnak es magabiztosabbnak tűnnék benne...
Ajkamba harapva gondolkozom, de amint a szekrény felé lépek, hogy kivegyem, inába száll a bátorságom, es maradok a jó öreg bakancsnál.
A fürdőszobába szaladok és a tükör elé pattanok. Kenek fel egy kis alapozót, hogy ma kivételesen ne legyek holtsápadt, aztán a többi, alig használt sminkcuccommal szemezek. Végül csak kihúzom vízvonalam, aztán nekilátok megcsinálni a szemöldökömet. Igazából csak kicsit megerősítem, semmi extra.
A rúzsaimat meg se nézem, lemegyek a konyhába, és a pultnak dőlök, az órát figyelve. A percek vánszorognak. Nina meg Ben fél kilenckor jönnek értem, most meg nyolc óra hat perc van.
Lassan körbenézek. Tortám maradékai még ott vannak a pulton, a tálca szélén a kék, tizenhatos gyertya. Anyu sütötte a tortát. Epres, a kedvencem. Most ő nincs itt egyébként, mert éjszakás. Már hozzászoktam, hogy keveset van itthon, de azért most kicsit rossz, hogy nem hallom aggodalomtól sütő hangját, hogy vigyázzak magamra.
Hirtelen csengetnek. Felnézek, meg túl korán van Nináékhoz, de az ajtó előtt nem is ők állnak. Egy magas, hegyes állú nő néz le rám, szőke haja tökéletes kontyba van fogva. Szemei hidegen csillognak, ahogy rám néz. Fekete, földig érő palástot visel, amit megrebbent a szél, mikor megszólal:
  - Üdv, Cara Lewis! Pont rád van szükségem!

( 109 megtekintés )

Szólj hozzá:

Eidolon
 
2017. 11. 14. 8:34  
Csak kíváncsiságból; mit próbál jelenteni a cím? Nem sikerült megfejtenem, milyen esetben van, és az a magicae eléggé melléknévnek tűnik, úgy viszont nem értelmes.

Pinghorizon 2017. 11. 13. 17:45  
Tetszetős.^^ Viszont észrevettem néhol pár hibát, tudom tudom ez most szőrszálhasogatás lesz, de ezeken helyeken lemaradt az ékezet: "témazárom" "es" "enyhen".
Egyébként érdekes, kíváncsi vagyok mi fog történni. Végül a le nem hagyhatatlan "Folytaaasd!"

Juhászkutyi.
 
2017. 11. 12. 17:53  
Köszi ^^

Ashley1998
 
 
2017. 11. 12. 17:48  
Miii
Miii
Miii
Amúgy fiú szemszög ahw. Oké, lány is, de na. Nem tudom összefoglalni a véleményemet.xD
Szóval örülök, hogy visszatértél írás terén, imádom minden egyes szavadat, van tehetséged ehhez, ezt te is tudod. Érdekeel, hogy mi lesz velük, bár már volt szerencsém ezzel kapcsolatos képeket látni, szóval remélem tényleg olyan hangulatos és rejtélyes lesz.:3
Brent szimpatikus, tetszik, hogy róla kiderült pár dolog, Caráról még nem tudok nyilatkozni. Remélem érdekes karakterek lesznek, képes vagy rá, hogy sokat kihozz belőlük.
Legközelebb majd összeszedettebben megfogalmazom a véleményemet, ugyanis lesz legközelebb, k? K.

Juhászkutyi.
 
2017. 11. 12. 16:55  
Köszönöm.:3

Sky. 2017. 11. 12. 16:50  
Egyszerűen imádom ahogyan fogalmazol *.* Minden apró részlet benne van, beletudom magam képzelni ^^ Egyértelmű, hogy ez a történet is tetszett eddig ^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat