Újság >> „Az én kutyám“

(ellenőrizte: Ashley1998)

Cooper
Megosztás: f

Cooper

Amikor kicsit felerősödtem, és már a szemem képes volt - foltokban ugyan - látni, csak akkor jöttem rá, hogy a melegség és a sok kis puha gombócok akik néha rám másztak, azok a testvéreim. Az a nagyobb aki táplálékot ad és nyalogatja a pofinkat vagy a pocakunkat, az pedig szülő anyánk. Már azt is tudtam, hogy amikor anyánk elmegy, akkor sokkal hidegebb van. Olyankor megpróbálok testvéreim alá bújni, hogy ők melegben tartsanak. Persze ez nehéz, ha a testvéreid is pont ezt akarják, így ha sikerül is alulra kerülnöm, valahogy mindig újra felül leszek. Amikor anyánk visszajön, újra mindenki melegben érezheti magát, és már nem bújnak alám, inkább fölém, hogy elérjék anyánk emlőit és táplálékhoz jussanak. Olyankor én is rámászom testvéreimre. Egy dolgot még nem értettem meg. Minek nekem ennyi testvér? Miért nem csak én vagyok? Akkor annyi finom tejecskét kapnék, amennyi belém férne. No meg persze akkor anyám csak az én pocimat nyalogatná. Csak nekem adna meleget. De sajnos ez nem így van. El kell fogadnom a testvéreimet.
Amikor a szemem teljesen kinyílt, végre láthattam anyát, aki eddig csak egy homályos barna folt volt. Azon a napon nem csak anyát láttam meg, de testvéreimet is. Hatan voltak! Ők is akkor nyitogatták a szemüket és csodálkozva nézegették magukat, illetve anyánkat. Megpróbáltam anyához közelebb jutni, de lábaim még nem bírtak el engem. Persze, hogy nem! Olyan rövid lábaim voltak, ami egyáltalán nem illet a testem többi részéhez. De mentségemre ezzel nem voltam egyedül, testvéreimnek sem voltak hosszabb lábaik.
Hirtelen anyám felpattant és elviharzott. Persze mi a testvéreimmel egyből hangos vinnyogásba kezdtünk. Egy kupacba feküdtünk, és úgy próbáltuk egymást melegíteni. Vajon anya ilyenkor hova meg? Lehet, hogy ezt sose tudjuk meg...


Íme az első rész. Ha ez sem tetszik senkinek, akkor befejeztem, kész vége...

( 124 megtekintés )

Szólj hozzá:

nonti 2017. 10. 12. 21:30  
Jó lett, csak egy kicsit rövid, nekem tetszik, folytasd. Én is wales corgira gondoltam egy kicsit tacsira(tacskó)is, és hogy elolvastam az előző hozzászólásokat, a wales corgi, jól gondoltam." Olyan rövid lábaim voltak, ami egyáltalán nem illet a testem többi részéhez." Ez szerintem lehet tacskó is, vagy tévedek?

AliNati2 2017. 10. 10. 20:58  
Már megijedtem, hogy az én kritikám tántorított el. Nem mindenben értek egyet tuttival, de  nem szeretném kifejteni, mert veszekedés lesz belőle. Mindenesetre olvasó leszek, de nem leszek olyan lelkes buzdító, mint a többiek, nem megy az nekem (:
Akkor írj szorgalmasan, olvass sokat és még sok-sok tehetséget halmozz fel az agyadban azokra a bizonyos polcokra (:

Marshmellow
 
2017. 10. 10. 19:56  
Tutifrutti kérdésére válaszolva:
Úgy látom, cardigan welsh corgiról van szó, vagy pembroke welsh corgiról. Akármelyik is volna, nekem a hét kölyök egy kicsit sok ettől a kicsike fajtától. Ha cardigan, akkor még elképzelhető, mert ők 4-10 kölyökig hoznak világra utódokat, a pambrokeról nem találtam ilyen részletes wikipédiát.
Tehát. Mivel az anya kutya nem fajtiszta, ráadásul kóbor, ezért nem tudható milyen fajta az apa. (A közeljövőben erre ki fogok térni egy részben) Ezért van ennyi kutya. Illetve nem mindegyik fogja tulélni, de majd meglátjátok.

Marshmellow
 
2017. 10. 10. 19:52  
Jézusom köszönöm!
Kritikát én is szívesen fogadok, és kérek is! Tudom, hogy rövid lett, bocsánat. Megpróbálok legközelebb hosszabbat hozni. A kedvemet egy kicsit az vette el, hogy az előző első részhez (amit töröltettem egy adminnal) az alá az első komment az volt, hogy gyerekszáj. Igen, bevallom ez kicsit megbénított. Igen, én kértem, hogy írjatok kritikát (és most ketten is írtatok amit nagyon köszönök és mindent megfogadok! Annak végképp örülök, hogy tetszik is nektek!). Megírom az új részt, és ha kész be is küldöm.
U.i: azért volt kevés a táj/személyleírás mert egy pár hetes kutya nem igen tud miről leírást adni, de a következő részekben lesznek.

cegelil201 2017. 10. 09. 21:30  
Tutifrutti kolega mindent elmondott. Nekem nagyon tetszett, és az előzőhöz is írtam... volna, csak miután egy fél óra gépelés után rányomtam a küldés gombra, és törlődött, nem volt sok kedvem újraírni... Lényeg a lényeg, ha csak egy olyan komment is érkezik, hogy tetszik, folytasd, én azt vallom, hogy már megéri, hiszen van akinek tetszik, van aki olvassa,van aki várja a folytatást. Példának fel tudom hozni saját sorozatomat, amit nem fogok most megnevezni, mert nem és kész. Attól még, hogy nem írnak kommentet, nem biztos, hogy nem olvassák. Mint kiderült, az én sorimat is többen olvassák, mint hittem, csak van aki lusta kommentet írni/pontozni. Az építő kritikákat fogadd meg, ne menjen el tőlük a kedved, ezek csak segítségként szolgálnak, hogy még jobbat alkothass!
Szerintem tök jó, folytasd, és ne szegje kedvedet, ha kevés a komment!
Ismétlem nézetem: Ha csak egy valaki is olvassa, és élvezi, akkor már megéri csinálni!

tutifrutti 2017. 10. 09. 20:12  
A kommenthiány nem áll összefüggésben a nemtetszés nyilvánítással. Esetleg csak nem mindenki akar kritikát írni, ugyanis a legtöbb "kezdő" írónál ugyanaz hangzik el. Tessék benézni a többi sztoriba is, ha találsz valami Biblia nagyságú (nem dicsérettel kezdődő) véleményt, akkor olvasd végig, és neked is segíthet. ;)
Első bajom, hogy rövid, mint a nyuszi farkincája. Ha ebből animációt akarna csinálni valaki (ugyanis elég ötletes hozzá), akkor kegyetlenség lenne, hogy még a szereplő(k) kinézetéről sem esett szó. Ha rövid is, legalább legyen tartalmas, de ebben ha kiharapjuk a magyarázást, akkor egy kis dióhéjban elmondott tartalmat kapunk, ami negyed órára sem elég, akkor még a minimális tíz perccel mi lenne?
A másik. Leírás... Na igen, szegényes, mint a Száhel-öv. Tudom, kegyetlenség (és bunkóság) ilyen hasonlatot hoznom, de körülbelül ez a helyzet errefelé. Illetve az elejét is úgy kezdted, mintha valami előző rész bizalmas folytatása lenne. Ez lehetett volna, hogy ne így tűnjön: “Születésem után két héttel, amikor kicsit felerősödtem, és már a szemem képes volt - foltokban ugyan - érzékelni a külvilágot,... „ Úgy tudom, nem a szem lát, hanem te látsz a szemeddel. Nem ugyan az a kettő, mert az előbbi a szem önállósulására utal, az utóbbi csak akkor érvényesül, ha kinyitod a szemeidet, és érzékeled, hogy a dolog, amit nézel, arról visszaverődik a fénysugár, megtörik, és egyenesen a szemedbe süt, visszaverődik a retináról, vagy mittomén, nem gyakran kerül kinyitásra a fizikatankönyv.^^ De most nem is a túlbonyolításon van a hangsúly, hanem azon, hogy kijavítsalak és ne élj tévhitben. =)
Úgy látom, cardigan welsh corgiról van szó, vagy pembroke welsh corgiról. Akármelyik is volna, nekem a hét kölyök egy kicsit sok ettől a kicsike fajtától. Ha cardigan, akkor még elképzelhető, mert ők 4-10 kölyökig hoznak világra utódokat, a pambrokeról nem találtam ilyen részletes wikipédiát.
Túl sok a felkiáltójeles mondat. Csökkentsd a számukat, eléggé zavaró volt.
Ne add fel ilyen könnyen, ne érdekeljen, hány hozzászólást kapsz, nem az számít, hogy mindenki sztároljon egy aktuális történetet, hanem az, hogy érdekelje az adott embert a fejlődésed, és illessen egy kritikával. Ha kritikát kapsz, jól fogadd, mert az azt jelenti, hogy valakik szerint még tudsz fejlődni, és nem azt mondják legyintve elfordítva fejüket a történetről, hogy "reménytelen", hanem leírják a véleményüket részletezve. Szóval várok egy folytatást, és bár nem áll közel hozzám a pontozás, itt most kapsz tőlem egy biztató négyest. =)

U.I.: A pocak a harmadik cuki szó a nózi és a cuki után.*-* Aztán a tappancs^^

Ashley1998
 
 
2017. 10. 09. 16:27  
Legközelebb, ha újraírod valamelyik részt, nyugodtan szólj valamelyikünknek, hogy javítsuk át, vagy rakjuk át máshova - vagy esetleg a régit törölni -, hogy ne kelljen újra beküldeni.(:


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat