Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Dream 2.
Megosztás: f

Dream 2.

-Én úgy döntöttem, megtanulok lovagolni, tehát most kezdem, ezelőtt nem igazán foglalkoztam a lovakkal és  profi lovas vagyok-hallottam meg egy ismerős hangot, ami hideg zuhanyként hatott rám. Felnéztem és tényleg! Rachel szólalt meg, miközben nyíl egyenes, fekete haját elsöpörte sötét, lassan már fekete szeméből. Neeee! Csak ezt ne! Rachel, az ellenségem eldöntötte, hogy megtanul lovagolni és már is lesz még egy ok, amiért menőnek képzelheti magát. Senki sem szereti, csak azért lógnak rajta, mert dúsgazdag. Még hatodikban, amikor átjött abba az általánosba, amibe jártam, nem tudott megvenni, ezért utál. Egyszer leejtette a vadonatúj telefonomat, persze levette a tokot, így összetört. Most se a lovak miatt jött, nem koszolná össze méregdrága ruháit csak ezért. És hál' istennek egy gimibe, egy osztályba kerültünk. Na de jó!
-Most kezded és már profi vagy?-kérdezte, hitetlenkedve a lovardatulajdonos.
-Úgyis Őstehetség vagyok!-legyintett lazán, kihozva magából a megszokott formáját.
-Kérlek, mutatkozz be te is-kért meg egy szőke, zöld szemű fiút.
-Kicsi koromban lovagoltam, de a szüleim túl veszélyes sportnak tartották, ezért csak most engedték meg, hogy újrakezdjem. Most költöztünk a környékre, a nevem Jake és lovagolni nem hiszem hogy tudok. Évek óta nem ültem lovon-mondta a szőkeség.
-Oké, a fiúk, a kezdők és te-bökött a feketére-átmentek a fedettbe Adammal.
Adam az új lovasoktató, nem ismerem, csak annyit tudok hogy kedves, vicces és meglepően türelmes. Fogadok hogy a sötétbarna, egyszerű hajú, szintén sötétbarna szemű férfit, akármilyen türelmes, Rachel két perc alatt kihozza a sodrából. Ha nem, én beírom Adamet a Guinness rekordok könyvébe.
-Mit!? Én a kezdők közé?! És miért nem adtak egy fehér lovat? Ez túl ronda!-csíptem el Rachel szavait, ahogy nyári fekete lovát szidja és nyavalyog.
-Kezdetét veszi a reggeli lovaglás, álljatok párba-mondta Alessia. Én Kelly párja lettem, lovaink örömére, ugyanis Bíbor nem igazán jött ki Záporral. A feladat közös bemelegítés, utána egyesével száz méter vágta, ezzel leginkább a vad vágtából megállást gyakoroltuk, majd verseny a párunkkal. A bemelegítés fél kör lépésből, három és fél kör ügetésből állt. Ez alatt lovaink fejüket rázták, és sunyítottak egymásra. A közös versenynél egyikőnk sem lepődött meg, már megszoktuk, hogy lovaink Ugrálnak és amint megálltak, egymást csipkedik, így nem olyan sokat lehettünk egymás mellett, mint a többiek. A karám százötven méter hosszú és 50 méter széles volt, ugyanekkora a fedett pálya. Meg volt jelölve kis táblával a szélén minden tíz méter. A legvégén, még a leléptetés előtt felálltunk egy három méterrel a lovaglótér eleje előtt meghúzott vonal előtt, amit mi rajtvonalnak használtunk, majd megint száz vágta, csak ugye most mindenki versenyzett mindenki ellen. Ez újabban Ale szokásává vált, lassan versenyre akar vinni minket.
-Rajt!-kiáltott a fiatal nő, mire néhány ló, köztük zápor is, rögtön beindultak eszeveszett rohanásba. Én ezt nagyon élveztem, habár sose voltunk elsők, zápor egy keverék ló, nem gyors. Elsők szoktak lenni a lótulajdonosok. Ők már szuper lovasok, és szinte mindenkinek angol telivére, vagy valami gyors lova van. Leléptettünk, elláttuk a lovakat és pihentünk két órát a szalmafoteleken.
-Alessia, két dolgot szeretnék mondani-kezdte Adam-az egyik az, hogy Rachel nem bírt el Tangóval, szerintem cseréljük ki Záporra, vele biztosan jobb lesz. A másik az, hogy Jake már is átkerülhet hozzád, nagyon ügyes.
-Rendben, ha tényleg olyan jó. De majd megnézem én is. Jól van, cseréljük. Kitty biztosan leküzdi Tangót-egyezett bele az oktató.
Az ebéd előtti edzésre megkaptam Tangót, aki Bíbor anyja. Egyáltalán nem lehet rájuk az elszakíthatatlanak kifejezést használni, ha van köztük öt méter szinte észre sem veszik egymást, de ha egymás mellé kerülnek, nem mozdulnak meg a világért sem, csak egymást szaglásszák, egymásba dörgölőznek, addig, amíg meg nem unják. Ezen az órán Ale is velünk lovagolt és mivel nem lehettem Kelly párja, az oktató lett az övé. Nekem nem maradt választásom, Jake párja lettem. Végül kiderült, hogy Jake nagyon jó lovas, és kedves srác. Ezen az órán Ugrattunk, ami Tangón óriási élvezet. A magyar sportló az Álom lovarda legjobb ugrólova. A legnagyobbat a kanca ugrotta.
-Ügyes volt-dicsért meg Jake, habár elharapta a mondat végét. Ez a hang kellemes volt, és a dicséret is. Jó érzés volt Jakevel lenni.

( 114 megtekintés )

Szólj hozzá:

tutifrutti 2017. 10. 07. 20:05  
Eddig természetesen igazad van, bár figyelendő az alvásnak választott környezetre is. Mondjuk nem érdemes egy házi lovat elaltatni a hegyen, miközben éppen fel akarunk jutni a tetejére (#realitás). De ez csak mellékes.
A kérdés válaszának a lényege, hogy a vadlovak nem nőnek fel és élnek ménes nélkül. Minden vadló ménesekben él, nincs olyan hogy nem, vagy hogy az paci egyik ménes nélkül kószál, majd odamegy egy ménesvezérhez, és "Na engedj már be, jó leszek". Főleg ha a kósza illető egy mén. De szerintem csak nem figyelted a kérdés első szakaszát, vagyis szeretném ezt hinni...
Tudtam, hogy a B kérdés kellett volna, az sokkal szivatósabb..... tik..... tik.... tik.... tűűűűűűűűűűűűűű...... (ez azt akarta volna szimbonizálni, hogy leállt a szívem, mert öngyilkos lettem, hogy nem a B kérdést tettem fel xd)
Apropó, közben figyelmes lettem arra, amit Juhászkutyi. nem említett, így egy kicsit én is okos lehetek, és előbukkanhatok a háttérből.^^ Számokat betűvel írd! >: ) Muhaha....
Viccet félretéve, én amondó vagyok, hogy egyéntől függően kijelenthető tény, hogy "eleget tudok a lovakról!!!^^", de gyakorlatilag ez egy totál elképzelhetetlen dolog, főleg a te korosztályodban. Habár a lovaglás segít egy kicsit tájékozódnod a hátasok terén, én mégsem hinném, hogy valaki (vagy valami... dam-dam-dam... “Viccet félretéve, én amondó... „ vagyis most komolyan na) annyit tudna egy paripáról, hogy ki tudjon csiszolni belőle egy dokumentumregényt (ha egyáltalán van olyan). Tudom, tudom, ez egy szerelmes fanasy, azt hiszem így fogalmaztál az első résznél (sajnos az ilyen romantikáért sem rajongok, a fantasyról már ne is beszéljünk, és nem tudom, hogy "e" betű helyett miért írok folyton "a" betűt... “Viccet félretéve, én amondó... „ most már komolyan... c.c), de az ilyesmi kijelentéseket szerintem hanyagold ebben a félreérthető formában. ;)
(Személy szerint már azt is elfelejtettem, hogy miről kezdett szólni a Bibliám. c.c)

nonti 2017. 10. 07. 19:27  
a lovak állva alszanak, ezt szerintem egy ovis is tudja(na jó a csikók, idős lovak, beteg pacik nem, néha szokott fekve aludni az összes de legtöbbször állva alszanak)

tutifrutti 2017. 10. 07. 11:23  
A régótai lovaglást és a lovakkal való tájékozottságosat nem kötném össze kapcsosjellel ^^
Egyetértek Juhászkutyi. építő jellegű kritikájával, nem egy rossz történet, vesszőkre figyelj jobban, ahogyan a megfogalmazásra is, illetve ne halmozd az "e" betűt, még ha a szereplő elképedt gondolataiként is szerepel. Elég a "Ne!" esetleg a "Ne!!" DE a felkiáltójelek halmozása sem túl ajánlott. Apropó, a lovakról még én sem tudok eleget, sőt még a tudósok is szolgálnak elő soha nem hallott tényekről, vagyis ők sem tudnak róluk eleget. De akkor egy kérdés: tudtad hogy a ménes nélkül felnőtt és élő vadlovak éjjel állva alszanak? (Ez a kérdés csak az írónak szól! =))

nonti 2017. 10. 06. 19:16  
Köszönöm a tanácsokat Juhászkutyi.
A főszereplő nem kezdő, és az egymást nem kedvelő lovakra ülők már jól lovagolnak. A lovakról szerintem már többet nem kellene tudnom, szerintem tudok eleget, mondjuk ez saját vélemény, (nem azért mondom)mert már régóta lovagolok, van saját lovam. Azért is kapcsoltam bele ezt a sportot.

Juhászkutyi.
 
2017. 10. 06. 18:10  
Nem nagyon szoktam hozzászólást írni, de most úgy éreztem, muszáj.
Az alapfelállás, bár kicsit sablonos, nem rossz. Viszont néhány dolog nagyon szúrta a szemem.
Elég érdekes, hogy a főszereplő most kezd lovagolni, de már vágtázik és ugrat. Való igaz, vannak olyan lovardák, ahol már vágtáznak is a kezdők, de futószáron. Az ugratás viszont tényleg nem kezdőknek való - ahogy a sliding stop sem...
Szintén veszélyes olyan lovakra ülni, akik nem szeretik, ismerik egymást, olyanoknak, akik nem annyira tudnak lovagolni. Persze lehet, hogy főszereplőnk már nem kezdő, de ezesetben ezt mindenképp írd le.
Párbeszédeket külön sorba kezdjük, a szövegrész elejére és végére - jelet rakunk. Pl.:
- Szép volt! - mondta xy.
Néhányszor jól is csináltad, párszor mindez kimaradt, szóval máskor jobban figyelj.
Helyesírási hibát nem nagyon találtam (vagy csak nem vettem észre), viszont fogalmazási hibák előfordulnak.
A nevek ragozására is jobban figyelj.
Gyorsan mennek az események, kicsit nehéz követni őket. Azt tanácsolnám, hogy előbb olvass sok könyvet, és egyáltalán tudakozódj egy kicsit a lovakról, a lovaglásról, mielőtt belevágsz egy történetbe.
Mindezzel persze nem leszólni szeretnélek, vagy elvenni a kedved, vedd ezt a hozzászólást egy jóindulatú építőkritikának! ^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat