Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Dream 1.
Megosztás: f

Dream 1.

A nevem Kitty. Aranybarna, hullámos, selymes, derékig érő hajam, érzékesen kék, se túl sötét, se túl világos szemem van. Mindenki szépnek tart engem, de nem sokan nézik azt, ami igazán fontos. Szerintem a külsőm átlagos, de ha valaki megismer, akkor döntsön. Tulajdonképpen esküdt ellenségem kivételével mindenkivel kedves vagyok. Így értem ha azt mondják gyönyörű a szemem vagy valami, de nem sokan ismernek annyira. 13 éves vagyok, tini, de más, mint az átlag tinédzserek: nem bújom egész nap a telóm. Igaz, én is szeretek musical.ly-zni, instázni meg mi egy más, de nem olyan sokat. Ehelyett a sportnak és az állatoknak szentelem az életem. Emellett olvasok, a barátaimmal lógom. Nem szoktam tanulni, csak figyelek órán, megírom a leckét és ötös-négyes vagyok. Most is az kettes számú otthonomon vagyok. A nyári szünet elején van az idő, nincs semmi kötelező olvasmány, szabad vagyok. Nyári tábort rendeznek a lovardában és egy hónapos! Abból az utolsó héten ott is alszunk! Ez maga egy álom a földi mennyországon! Az Álom lovarda egy végtelen mezőn helyezkedik el, az istálló egy fedett ***erkezet, sok lónak biztosít helyet. Az istálló hátuljából kinyílik egy ajtó a selyemfüves legelőre. A boxok kétsoros tömege mellett helyet kapott a nyerges és a raktár. Az istállón kívül még található lómosdató és egyben csutakolóhely, néhányan még ott is szerszámozzák fel a paripákat, különböző állatoknak is van, mint például malacuk, birkák, tehenek, baromfiak, és még sok állat. A farmtól nem messze lakik a tulajdonos, nem kicsi, sárga, piros cserepes házában. De a mind ezektől a körülbelül tíz méterre lévő óriási lovagló karám és mellette elterülő, szintén gigantikus, fedett karám mellett, mögött, és az Álom lovarda körül van a legjobb az egészben: a nyílt terep. Tehát a fedetlen karámban állok, hosszú hajam lófarokba fogtam, lovagló felszerelésben vagyok, és Zápor szárát fogom. Zápor egy normális iskolaló, sárga színéhez jól illő felszerelésben, jámboran állt. A kanca homlokán hófehér hóka díszelgett, vékony lábain szintén fehér harisnya csillogott. Alessia, a farm tulaja hétköznapi ruhában, rövid farmerben, haspólóban és edzőcipőben jelent meg, kissé göndör, sötétszőke, vállnál egy kicsit hosszabb haját ma kiegyenesítette, barna szemét enyhe sminkkel keretezte, de ez már nem sokáig látszott, mert csinos napszemüveget emelt le a homlokáról. A nyugodt természetű, kedves, 30 körüli nő belekezdett a beszédébe:
-Örülök hogy sokan eljöttetek a táborba, de még minden előtt szeretnék megkérdezni mindenkit, milyen jó a lovagló tudása, meg hogy mivel tölti a szabadidejét. Egyszóval mutassa be magát.
Kelly a legjobb barátnőm itt lovardában és a suliban is. Osztálytársak vagyunk. Barátnőm alkonyat vörös, egyenes, hátközépig érő haja és barnás szeme jól passzolt egymáshoz és a lovagló cuccához, plusz még Bíborhoz is, a világospej kancájához. Belülről ő is olyan volt, mint én, és mindig összetartottunk, sosem hagytuk cserben egymást, ha tehettük, együtt voltunk.  Sokan mondták, hogy ikrek vagyunk, akik rejtélyes módon máshogy néznek ki-persze csak viccből. Ő egyértelműen azt mondta, a ló az élete meg ilyesmik, mint ahogy én is. Mindkettőnknek ez volt a második otthona. A lovardából még jó néhányan eljöttek, ők is ezt mondták, de ez egy lovasnak természetes, köztük a lótulajdonosok. Nem voltak sokan, de ahogy lovagoltak! Mit nem adnék meg azért ami nekik van! Persze jöttek kezdők is, pónilovak mellett. Utána fiúk következtek, egyértelműen a Gta-ról meg Minecraftról, Cs go-ról beszéltek nyilván a szüleik küldték őket ide, hogy ne egész nyáron kockuljanak. Elég szedte-vette emberek voltak, néhányan féltek a lovaktól. De most történt az amire nem számítottam.

Ez a rész még nem volt izgalmas, ez inkább egy leírás volt a helyszínről, és még két főbb szereplőt hátra hagytam a következő részre. Tudom, hogy nem hibátlan, építő kiritikát szívesen elfogadok.

( 109 megtekintés )

Szólj hozzá:

Dark Light 2017. 10. 05. 10:35  
Valóban sokat fejlődtél, de azért még így is akadnak hibák.
A szöveg tördelése nem jó, mindent egybe írtál. Úgy értem, azt, hogy hol áll, új bekezdésbe kellett volna kezdeni, hogy elkülönüljön a lovarda bemutatásától. (Ez csak az egyik példa volt.)
Személyes véleményem szerint túl sok mindent zúdítottál egyszerre az olvasóra. Szerintem nem kell mindjárt mindent megtudni a főszereplőről, egy jó olvasmányban ezeket fokozatosan adagolják az olvasónak. Legfőképp, hogy mindig lehessen valami újat hozni, hiszen így, hogy máris tudom milyen a főszereplő, nem is várok tőle mást.
A helyesírással is gond volt és talán éppen ezen okból kifolyólag lettek néhol zavarosak a mondatok. Figyelj oda ezekre, mert mind-mind minősíti az irományt!
A szedte-vette szerintem inkább szedett-vetett, legalábbis én a mindennapokban így találkozom vele.
Összességébe véve középszerű olvasmánynak mondanám, de ettől csak feljebb visz az út. Figyelj oda az aprócska hibákra és tökéletes lesz.

nonti 2017. 10. 04. 20:01  
Cicatanyán van sorozatom, csak tönkrement a cicatanyám

Lesso 2017. 10. 04. 19:08  
WoW. Te aztán sokat fejlődtél (:


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat