Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Élet az események tengerében
Megosztás: f

Élet az események tengerében

 Hat héttel később.
Beköszöntött a tavasz, hiszen eljött április hónapja. Ez a hónap azonban nemcsak örömöt, hanem bánatot is hozott magával. Miklóska betöltötte negyedik életévét, Tímea pedig egy éves lett. Dezső visszament a csatatérre, de egyetlen nap sem el anélkül, hogy ne jutott volna eszébe családja.
Flóra bár fájdalmasan élte mindennapjait párja nélkül, mégis édes titkot hordott a szíve alatt. Ugyanis a fiatalasszony gyermeket várt, de ezt nem merte elmondani férjének, mert attól tartott, hogy túlságosan aggódni fog mindannyiuk egészségi állapota miatt. Őszintén remélte, hogy ezúttal fia fog születni, aki tovább viheti majd a család nevét. Sejtette, hogy mennyire fájhat neki, amiért Mátyásnak két fia született, miközben neki csak lányai lettek. A faluban szerencsére élt egy bábaasszony, aki örömmel elvállalta, hogy segít a szülésnél. Flóra nem akarta, hogy megismétlődjék az, amikor Kata és Etelka segítették világra Marianna lányát. Úgy gondolta mindenkinek megvan a maga feladata a ház körül, nem lehet ilyet kérni senkitől sem. Sára még mindig nem békélt meg a helyzettel, de még sejtelme se volt arról, kicsoda valójában Dezső felesége. A kismama azonban még nem látta idejét annak, hogy bevallja ő valójában Florina Lucas és Amarilla egyetlen leánya. Nagyon haragudott édesapjára, amiért feleségül vette Sárát, aki kezdettől fogva ellenségesen viselkedett vele. Mint a legtöbb mostoha ő sem tűrte meg az árván maradt kislányt, akinek inkább támaszra és szeretetre lett volna szüksége, de azt sajnos megtagadták tőle. Édesanyja sohase bánt vele olyan közönyösen és kegyetlenül, mint mostohaanyja, aki végül elérte, hogy elküldjék otthonából, megszokott környezetéből. Nagymamája végül is jót akart, amikor nevelőszülőkhöz adta, hiszen édesapja teljes mértékben lemondott róla. Egyedül Rosa nagyi tájékoztatta a helyzetről, mely otthon uralkodott. Onnan tudta meg, öt évvel utána, hogy született egy kishúga, aki a Francesca nevet kapta. Ez volt az utolsó hír, amit családjáról kapott, de ekkor már nem élt Amerikában. Mindig vágyott egy testvérre, akivel megoszthatja mindennapos dolgait, de ugyanakkor tanácsokat is adhatnak egymásnak. Ezt azonban megtagadta tőlük a sors, mert húga életét vesztette négy évvel ezelőtt. Nem is látta életében, még csak arról sem tudhatott, hogy volt egy nővére. Ő csak képekről ismerhette meg a háromgyermekes családanyát, aki boldogan néz a fotósra. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor Miklóska, aki éppen az udvaron játszott az egyik kutyussal odaszaladt hozzá és így szólt:
- Mikor jön haza édesapám? - kérdezte.
- Reméljük, hogy nemsokára - válaszolta.
- Ágoston azt mondta, hogy apánk és anyánk soha nem jönnek haza hozzánk - sírta el magát a gyermek.
- Kicsim, Miklóskám! A testvérednek részben volt csak igaza, hiszen bár nem láthatod szüleidet ők mégis itt vannak veled, a szívedben. Pár hónapos kisbaba voltál csupán, mikor itt hagytak téged ezen a világon. Most viszont már négy év telt, kész nagyfiú vagy azóta. Én veled leszek mindig, gyermekem, hiszen a nevelőmamád vagyok és azért vagyok, hogy téged szeresselek s megvédjelek mindenkitől - magyarázta.
- Flóra néni szólíthatlak anyának? - kérdezte.
- Ez az elnevezés mást illet és nem engem, de rád bízom, ahogy te jónak látod kisfiam - mondta.
- Lesz kistestvérünk is? - érdeklődött.
- Pontosan hét hónap múlva világra jön egy kisfiú vagy kislány - jelentette be neki.
- Jaj, de jó! Elmondhatom a többieknek is? - kért engedélyt.
- Egyenlőre még ne áruljuk el nekik. Rendben? - kérdezett vissza.
- Igen - egyezett bele.
- Azt szeretném, ha meglepetés lenne mindannyiuk számára. Remélem ő is ugyanolyan jellemmel fog rendelkezne akárcsak te - sóhajtotta.
- Flóra itt az ideje, hogy beszéljünk egymással - parancsolta egy hang.
- Megyek asszonyom - lépett oda Sárához.
A gyermek meglepődve látta, hogy nagynénje sápadtan és rémülten követi a szigorú tekintetű nagymamát a házba.

( 48 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat