Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Lemon Princess- Prológus
Megosztás: f

Lemon Princess- Prológus

Sötét volt. Vagyis… feketeség, semmi alak, mozgás, vagy… élőlény, csak az enyhe sós illat terjengett a levegőben, illetve a halk, tompa hangok.  Nem is tudom… hullámzásra emlékeztetett, a tenger hullámaira, ahogy egy-egy nagyobb nekicsapódott a parton elterülő szikláknak, és cseppjei széthulltak. Némely vissza, hogy újra járja a monoton körforgást, a többi pedig a szikla felületén ragadt. Ők egy másik utat járhatnak. Másabb, ijesztőbb, szebb, izgalmasabb, de lehet, hogy vissza sem térnek többet.  Hányszor láttam ezt már…
Nem mozdultam. Olyan megnyugtató ez az egész. Még akkor is, ha valami hideg, folyékony dolog ért a térdemhez, ami már el is illant. Félálomban lehettem, nem volt kedvem kinyitni a szemem és szembenézni egy újabb nappal, aminek már nem részese anya, de annál inkább a sok hivatalos találkozó mire apámat kellett kísérgetnem, mint egy kis pincsikutya, és a sokszor elhangzott mondatok a könyökömön jönnek már ki: „Találkozott már a lányommal, Cyrsatlal?” Én meg vigyoroghatok és minden egyes alkalommal érdeklődjek az utazás, időjárás és még egyéb lényegtelen ***ségek után, az adott személytől, hogy utána megsimogassák a fejemet és közöljék: Jó kislány. Inkább húzom az időt, amíg lehet. Miért ne? Éles krákogó hang töri meg a nyugalmam.
- Goldober, kérlek, hagyj már!
Nyűgösen átfordultam a másik oldalamra. Az öcsém biztos kitalált megint valamit. Na, igen, ő után sem szeretnék szaladgálni még, bár többségében szerencsére a Szittere leköti. Kezemmel a takarót kerestem azt a bársonyos anyagot, amihez a bőröm szokott, hogy a fejemre húzhassam, de ahogy oldalra tettem a kezem nem a szokásos, selymes huzathoz értem hanem, nedves…fúj,sár! Riadtan nyitottam ki a szememet, hogy bizonyára csak álmodom. A nap erőteljes fénye elvakított, de előttem attól még ott tornyosult az előbbi krákogásért felelős, vagy inkább felelősök. Sirályok! Sikoltva ugrottam fel, mire a madarak felszálltak, erre én hátráltam pár lépést, de vízbe léptem és magas sarkú szandám nem talált szilárd felületet, így egyenesen belecsüccsentem az előbb említett vízbe, vagy inkább…TENGERBE! Ahogy ijedten kapkodtam a fejemet csak a végeláthatatlan kékséget láttam, minek néhol apró mozgó, fehér fodrok díszítették felszínét. Gyengéden, lágyan és hívogatóan hullámzott. Az elmúlt napokban számtalanszor láttam. Most azonban félve fordultam meg.
- Ez csak álom- bizonygattam.
Hát persze becsukom a szememet… így, és amikor kinyitom Goldober nevetése fogad majd, akit az összekócolt, festett szőke hajam szórakoztat, mint általában.
De nem… előttem ugyanis a tenger sárga néhol buckás homokpartja terült el kövekkel, ágakkal és némi kagylóval tarkítva. De beljebb… az egy sűrűbben tornyosuló pálmafák, majd dús, buja növényzet alkotta dzsungel.
- Hol vagyok?!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crystal egy Siköber nevű ország egyik leghíresebb politikusának Goldober Arnold Silvernek a lánya. Világ életében megvolt mindene, szó szerint ki volt szolgálva, ágyba reggeli, magán tanárok... Még akkor is, amikor öccse (ifjabb Goldober Arnold Silver) megszületett. Siköber szigetekben gazdag hely (szigetvilág), pláne a déli része. Itt „nyaralnak” (inkább újabb üzlet) Luxus hajóútjukon. A már szokásos útjukban azonban egy vihar is jelentős szerepet kap, minek következtében a hajó zátonyra fut. Óriási nagy a zűrzavar a vendégek és a személyzet közt egyaránt. A mentőhajó amiben Crystal helyet foglal azonban felborul…
A későbbiekben egyedül kell helytállnia egy olyan szigeten, ahol nem hogy civilizáció lenne, de még ember sincs. Vagy… mégis?

Most ebben a témában is szeretném kipróbálni magam. Persze ha nem érdekel senkit nem lesz folytatása, de azért kritikának vagy gluténmentes oreo-nak örülnék.

( 133 megtekintés )

Szólj hozzá:

Kriza 2017. 10. 13. 16:51  
Oreo Köszönöm a kritikát és a biztatást. Hmm... tényleg kicsit sablonos az alap, de megpróbálom belőle a lehető legtöbbet kihozni és izgalmas story-t kerekíteni belőle. Az elírásokra és az enterre figyelek legközelebb( aki ismer az tudja, hogy szemüvegben is vak vagyok, de igyekszem).

Soko 2017. 10. 10. 18:48  
Nos, szerintem egész jó. Pár elírás becsúszott itt-ott, de ettől nem lett kevésbé élvezhető a történet. Ha érzékeltetni szeretnéd, hogy ugrottunk az időben, akkor elég ha nyomsz egy entert, vagy ha ezt a jelzést használod, szerintem elég belőle kevesebb is. Azt, hogy az sirályok hangját összetévesztette az öccsével, én is megmosolyogtam. (:
Bár maga a történet (a gazdag szőke lány üzletember apával, idegesítő öcsikével, akinek 360 fokot fordul az élete, és mellőznie kell a luxust) egy kicsit ismertebb téma már, de ebből akár egy nagyon jó történet is kerekedhet.
Tetszik, hogy voltak benne leírások, szépen érzékeltetted a tenger minden apró mozzanatát. Ezért kaphatsz gluténmentes oreót. :3
Összevetve a kis hibák ellenére nekem tetszett, folytasd bátran, kíváncsi vagyok, mit hozol ki belőle. ^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat