Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Négylábúak erdeje
Megosztás: f

Négylábúak erdeje

Mielőtt belemerülnél a játékba, előbb olvass:
Csak olyan játszhat, akinek van elfogadott karaktere!
Karaktert még mindig lehet beküldeni.
Inkább a klubbot olvasd!

A történet nagyon egyszerű, lényegében kóbor, gazdátlan kutyák keverednek a vadonba, amit a farkasok, és egyéb más ragadozók (Pl.: pumák, medvék) is laknak. Nagyon egyszerűen ennyi lenne a lényeg. Ezek a kutyák egyelőre nem alkotnak nagy falkákat (legalább is a legelején, a történet folyamán majd összeverődnek), legfeljebb 2-3-4, legeslegfelejebb 5-6 fős csoportokat, párosokat. Nagyon kell vigyázniuk magukra, hiszen keleten, nem is olyan borzalmasan messze tőlük, de azért jó pár kilométerre él egy farkas falka, akik nem éppen kutyabarát élőlények. Emellett rengeteg más veszély is fenyegeti őket, például a feljebb említett ragadozók támadásai, és a mindennapos megküzdés az élelemért.

A történet haladását, fordulópontjait TI fogjátok meghatározni, hiszen sokkal izgalmasabb, ha a váratlanul, az emberi, kusza agyból kipattant ötleteken görgetjük tovább az események tekercsét. Példák, ötletek, egyebek a klubban.

Terület: Egy nagy, erdős területen vagyunk, északi oldalról egy hegygerinccel védve. Onnan csordogál le egy patak, ami kettészeli az erdőt, melyet tölgy és fenyőfa társaságában még néhol nyírfák is alkotnak, de a vízpartokat olykor fűzfák is díszíthetik. A folyó, egy délen elhelyezkedő nyúlt tóban végződik, ami ugyebár délről határolja a kis völgy szerűséget. Illetve nyugaton egy nagyobb falu. Amolyan Magyarország fekvésű helyet képzeljetek el, és azon belül van az a hely, amit leírtam, valahol észak fele. (de megjegyezném, hogy ez egy nem létező helység (vagy csak nem tudunk a létezéséről))
Hogy mi kerül rá extrában a térképre, az tőletek függ, de csak valósághűen, hiszen mérsékelt éghajlaton vagyunk, hegyek közé zárva. Tehát sajnos meg kell törnöm az álmaitokat – nincs tornádó!

Szabályok és egyebek:
- Tanyánk szabályai, hiszen gondolom, hogy egyikünk sem akar tiltást kapni.
- Segítőm AliNati2/Lucy/Luca, ahogy tetszik, igazából ő a legjobban a Lucy-t szereti, de eltűri a többi megnevezést is (pótfelhasználóján Széndioxid)
- Kezdésnél maximum öt karaktered lehet, mert szeretném, hogy a történet haladásával (új generációkkal) bővüljön a történet, a kölykök születése után már lehet több, természetesen (ti szavaztátok meg, bár tudtotokon kívül)
- Reálisan játszunk, légy szíves. Ismerjük a kutyákat és a ragadozókat, vagy ha nem, akkor ne is kezdjünk el menekülni a medvék elől. Esélytelen, hogy túléljük. (És ha rád szólunk azért, mert nem játszottál reálisan, akkor ne háborodj fel, hanem változtass reakciódon (bővebb infó lejjebb, mert Lucy grafomániás))
- Ha lehet, könyörgöm, akkor ne legyenek fajtatiszták a kutyák, mert kötve hiszem, hogy kidobnak egy fajtatiszta huskyt. Talán még egy… Jó, nem adok ötleteket. Ha esetlegesen mégis van egy fajtatiszta kutya, akkor arra nagyon nyomatékos indoka legyen!
- NINCS egyetlen, és leg, és társai, és egyebek, mert ettől be lehet dilizni. Szerintem, ha valaki keverék kutyát hoz, az alapjában véve „egyetlen”, hiszen nincs még egy ugyanolyan kutyus (:
- Ne irányítsd más karakterét! Ha esetlegesen erre vetemedsz, akkor légy szíves ne legyél felháborodva, amikor rád szólunk! Ha esetleg a te karaktered irányítanák úgy, hogy semmit sem tudnak a jelleméről, az téged is zavarna, nem?
- Azért tartsuk magunkat az általunk megadott jellemekhez. Például egy agresszív, „szívtelen” kutya/farkas nem fog megszánni egy sírdogáló kölyköt, egy félénk ebzet/farkas pedig nem fog nekiugrani egy nála kisebb kutyának/farkasnak sem.
- Csak felnőtt karakterekkel lehet kezdeni, akik nem mellesleg „nulladik/kezdő” generációsak lehetnek! (erről bővebben később olvashatsz, ha nem jöttél még rá (: )
- Ne töröljétek a karaktereiteket, légy szíves! És ne hozzatok helyettük újat, ha kinyírja őket valami, hanem játsszunk generációk szerint, kérlek!
- A kölyköknek is össze kéne dobni egy minimális karakterlapot (az új generációkra értve, de azokat sem kell kirészletezni, elvégre egy újszülöttről nem sokat tudunk írni)
- Ne úgy hozzuk párokba a karaktereket, hogy lefoglaljuk őket. Engedjük, hogy az idő múlása szerint haladjon minden, mert nem biztos, hogy két kinézetre összeillő kutya jellemre is passzol.
- Hierarchikus rend…
- Bárki alapíthat falkát, de ott a hierarchikus rendre figyeljünk! (Nincs egynél több alfa (kivéve persze az alfa szukát, de remélem, ez magától értetődik).) Ebből adódik, hogy az elején senkinek nincs falkája, maximum egy összeverődött kis csapat. (nem az a lényeg, hogy minél több falka legyen, lehetőleg max 2-3, de ez még úgy is alakul.)

Karakterfejlődés: Klubban

Karakterlap:
Név: (na vajon…)
Kor: (nem kötelező, de azért örülnénk neki. Amúgy ha lehet, kerüljük a harminc éves kutyákat, köszi)
Nem: (Kettőt lehet tippelni. És nem, jelenleg nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy mennyire ismered az embereket, kutyákról/farkasokról van szó. Nem fiúk. Nem lányok. Nem férfiak, sőt, még nők sem…)
Falka: (Ha családban él, nem kötelező)
Rang: (Ha falkában él, ha nem, akkor ezt sem kell kitölteni (klubban részletesebben)Alfa/Alfa szuka/Béta/”Tag”/Omega)
Generáció: kezdő (logikusan velük kezdünk), első (a kezdők kölykei, de senki nem hozhat még első generációsakat, csak szemléltetés és példamutatás céljából lett kiírva.)
Tulajdonság: (ide csak igen nagy vonalakban, amennyit szeretnél [azé’ legyen itt valami])
Történet: (nem kötelező, csak ha bele akarsz minket avatni élőlényed magánéletébe. Áh, fölösleges az ellenkezés. Úgyis turkálni fogunk a lelkében.)
Kinézet: (ez az, ami mindenképpen kell, lehetőleg kép)

A karakterlapotokat a játékidő múlásával kiegészíthetitek!

Jó szórakozát! ~Tudjuk kik! :3

( 2457 megtekintés )

Szólj hozzá:

Láma lover 2018. 08. 11. 11:29  
(lehet még jelentkezni,vagy már nem?:C)

Miuna99 2018. 07. 20. 12:02  
Visszatértem ^^

Daisy:
Értetlenül néztem a kanra, de végül ráhagytam.
- Hát... Nekem teljesen mindegy. Csak veled legyen. - mosolyodtam el, majd fülig vörösödtem.
- Nem úgy értem, csak... Szeretek veled lenni. Jól érzem magam veled, ennyi. Ne gondold túl! - figyelmeztettem a kant zavartan, majd felálltam, és inkább odasiettem a tóhoz, inni egy pár kortyot.

lulilla009 2018. 07. 16. 15:29  
ehm...vagytok?

Miuna99 2018. 07. 15. 13:31  
Sziasztok!
Bocsi hogy eltűntem, most is csak azért jöttem fel, hogy szóljak, hogy egy darabig nem tudok lenni.
A dédipapám meghalt, a héten le fogunk utazni vidékre a temetésére, és utána meg nyaraláson leszek, szóval egy darabig nem leszek elérhető. Ne haragudjatok! :c
Amint tudok, visszatérek.

cegelil201 2018. 07. 11. 18:52  
Hi, mizu van?

AliNati2 2018. 07. 11. 14:54  
Aham:3
Vagyok, valaki?^^

Cica baba 2018. 07. 10. 19:41  
Chaska

Felsóhajtottam.
- Nem akarok visszamenni... csak nehezen tudok idegen helyen aludni - ismételtem meg magam. Magabiztos léptekkel elindultam egy random irányba, nem törődve a kan figyelmeztetésével. A folyóhoz megyek, onnan jöttünk, szóval tudom követni a szagnyomokat.

Nikki
 
2018. 07. 09. 16:48  
Nuada

- Nem lényeges - álltam fel a földről, majd megráztam bundámat és a szukára néztem egy halvány mosollyal. - Mit szeretnél csinálni?

Miuna99 2018. 07. 09. 16:35  
Daisy:
- Nem tehetsz róla. - mosolyogtam halványan Nuadára, majd a következő mondatain elgondolkoztam. Akárhogy is próbáltam rájönni hogy mit értett ezen, nem tudtam, ezért inkább úgy döntöttem, hogy rákérdezek.
- Ezt hogy érted? - kérdeztem halkan

Nikki
 
2018. 07. 09. 16:30  
Nuada

Lehűlve hallgattam Daisy nővérének történetét, majd kis eltűnődés után, mancsomat a szuka mancsa mellé tettem, úgy, hogy épp összeérjenek.
- Sajnálom - néztem szemeibe együtt érzően, majd elhúztam onnan mancsomat és visszatettem a volt helyére. - Én is voltam hasonló helyzetben, csak épp...én...

Miuna99 2018. 07. 09. 16:01  
Itt vagyok, bocsi, csak rendbe kellett rakni a szekrényemet xD

Daisy:
Összerezzentem, majd elkomolyodva ültem le, Nuadára pillantva.
- Nagyon jól kijöttünk egymással. - mondtam halkan - Isaac volt az első párja. Elég hamar elcsábította a fejét. Hónapokig együtt voltak. Először még jó volt, de utána a nővérem sokat panaszkodott miatta, hogy fél tőle, meg ilyenek, illetve hogy egyre gyanúsabban viselkedik... Nem ismerem pontosan azután a részleteket, mert mások mesélték el, de... Rájuk támadtak. Isaac menekülni próbált a nővéremmel, de a nővéremet elkapták. És az a fajankó.... Csak állt, és nézte. Nem küzdött érte, nem akarta megmenteni... És amikor már a nővérem halott volt, akkor elrohant.
Később láttam azzal a bandával haverkodni, akik a nővéremet megölték. És most Isaac engem próbált elcsábítani, de nem vagyok bolond. Gyűlölöm őt, amiért a kisujját se mozdította, hogy tegyen valamit a nővéremért. Nagyon jó, angyali teremtés volt. Biztos azonnal megkedvelted volna. Ha élne, szerintem vele beszélgetnél itt, nem velem. Ő is ugyanolyan kalandozó lelkű volt mint én. Sosem bántott senkit egy szóval sem, mindig mosolygott, és rengeteget segített másoknak, még idegeneknek is. Mindenki szerette őt.

Nikki
 
2018. 07. 09. 14:46  
Nuada

- Állok elébe - csóváltam meg farkamat, majd elnyújtóztam a fűben és figyeltem Daisy-t. - Nem akarok nagyon tolakodó lenni, de mi történt a testvéreddel? - ültem fel, érdeklődve figyelve.
Nem tudom hogy jött ez ide, csak egyszerűen eszembe jutott, hogy Daisy mit mondott a kannak, mielőtt elfajult volna a helyzet.

Miuna99 2018. 07. 09. 13:59  
Daisy:
- Igaz - nevettem fel végül én is, majd felültem, és nyújtózkodtam egyet. Elmosolyodva böktem meg orrommal Nuada oldalát, majd felálltam, és a tóhoz lépve ittam pár kortyot.
- Jut eszembe... Majd én is szeretnék mutatni egy helyet. - kacsintottam a kanra.

Nikki
 
2018. 07. 09. 13:55  
Akkor Yui × Axel, Raito × Avril?:3

Nuada

- Dehogy voltál te tiszteletlen - nevettem tovább. - Csak azért mert jócskán egy év van köztünk, az még nem jelent semmit.

AliNati2 2018. 07. 09. 13:49  
Hátperszehogy^^
Lousia

Megpillantottam egy kant. Idegesen pillantottam felé, majd tétován hátrébb léptem egyet. Láttam rajta, hogy fél, látszott a tartásán, de mégsem mertem megszólítani.

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat