Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Négylábúak erdeje
Megosztás: f

Négylábúak erdeje

Mielőtt belemerülnél a játékba, előbb olvass:
Csak olyan játszhat, akinek van elfogadott karaktere!
Karaktert még mindig lehet beküldeni.
Inkább a klubbot olvasd!

A történet nagyon egyszerű, lényegében kóbor, gazdátlan kutyák keverednek a vadonba, amit a farkasok, és egyéb más ragadozók (Pl.: pumák, medvék) is laknak. Nagyon egyszerűen ennyi lenne a lényeg. Ezek a kutyák egyelőre nem alkotnak nagy falkákat (legalább is a legelején, a történet folyamán majd összeverődnek), legfeljebb 2-3-4, legeslegfelejebb 5-6 fős csoportokat, párosokat. Nagyon kell vigyázniuk magukra, hiszen keleten, nem is olyan borzalmasan messze tőlük, de azért jó pár kilométerre él egy farkas falka, akik nem éppen kutyabarát élőlények. Emellett rengeteg más veszély is fenyegeti őket, például a feljebb említett ragadozók támadásai, és a mindennapos megküzdés az élelemért.

A történet haladását, fordulópontjait TI fogjátok meghatározni, hiszen sokkal izgalmasabb, ha a váratlanul, az emberi, kusza agyból kipattant ötleteken görgetjük tovább az események tekercsét. Példák, ötletek, egyebek a klubban.

Terület: Egy nagy, erdős területen vagyunk, északi oldalról egy hegygerinccel védve. Onnan csordogál le egy patak, ami kettészeli az erdőt, melyet tölgy és fenyőfa társaságában még néhol nyírfák is alkotnak, de a vízpartokat olykor fűzfák is díszíthetik. A folyó, egy délen elhelyezkedő nyúlt tóban végződik, ami ugyebár délről határolja a kis völgy szerűséget. Illetve nyugaton egy nagyobb falu. Amolyan Magyarország fekvésű helyet képzeljetek el, és azon belül van az a hely, amit leírtam, valahol észak fele. (de megjegyezném, hogy ez egy nem létező helység (vagy csak nem tudunk a létezéséről))
Hogy mi kerül rá extrában a térképre, az tőletek függ, de csak valósághűen, hiszen mérsékelt éghajlaton vagyunk, hegyek közé zárva. Tehát sajnos meg kell törnöm az álmaitokat – nincs tornádó!

Szabályok és egyebek:
- Tanyánk szabályai, hiszen gondolom, hogy egyikünk sem akar tiltást kapni.
- Segítőm AliNati2/Lucy/Luca, ahogy tetszik, igazából ő a legjobban a Lucy-t szereti, de eltűri a többi megnevezést is (pótfelhasználóján Széndioxid)
- Kezdésnél maximum öt karaktered lehet, mert szeretném, hogy a történet haladásával (új generációkkal) bővüljön a történet, a kölykök születése után már lehet több, természetesen (ti szavaztátok meg, bár tudtotokon kívül)
- Reálisan játszunk, légy szíves. Ismerjük a kutyákat és a ragadozókat, vagy ha nem, akkor ne is kezdjünk el menekülni a medvék elől. Esélytelen, hogy túléljük. (És ha rád szólunk azért, mert nem játszottál reálisan, akkor ne háborodj fel, hanem változtass reakciódon (bővebb infó lejjebb, mert Lucy grafomániás))
- Ha lehet, könyörgöm, akkor ne legyenek fajtatiszták a kutyák, mert kötve hiszem, hogy kidobnak egy fajtatiszta huskyt. Talán még egy… Jó, nem adok ötleteket. Ha esetlegesen mégis van egy fajtatiszta kutya, akkor arra nagyon nyomatékos indoka legyen!
- NINCS egyetlen, és leg, és társai, és egyebek, mert ettől be lehet dilizni. Szerintem, ha valaki keverék kutyát hoz, az alapjában véve „egyetlen”, hiszen nincs még egy ugyanolyan kutyus (:
- Ne irányítsd más karakterét! Ha esetlegesen erre vetemedsz, akkor légy szíves ne legyél felháborodva, amikor rád szólunk! Ha esetleg a te karaktered irányítanák úgy, hogy semmit sem tudnak a jelleméről, az téged is zavarna, nem?
- Azért tartsuk magunkat az általunk megadott jellemekhez. Például egy agresszív, „szívtelen” kutya/farkas nem fog megszánni egy sírdogáló kölyköt, egy félénk ebzet/farkas pedig nem fog nekiugrani egy nála kisebb kutyának/farkasnak sem.
- Csak felnőtt karakterekkel lehet kezdeni, akik nem mellesleg „nulladik/kezdő” generációsak lehetnek! (erről bővebben később olvashatsz, ha nem jöttél még rá (: )
- Ne töröljétek a karaktereiteket, légy szíves! És ne hozzatok helyettük újat, ha kinyírja őket valami, hanem játsszunk generációk szerint, kérlek!
- A kölyköknek is össze kéne dobni egy minimális karakterlapot (az új generációkra értve, de azokat sem kell kirészletezni, elvégre egy újszülöttről nem sokat tudunk írni)
- Ne úgy hozzuk párokba a karaktereket, hogy lefoglaljuk őket. Engedjük, hogy az idő múlása szerint haladjon minden, mert nem biztos, hogy két kinézetre összeillő kutya jellemre is passzol.
- Hierarchikus rend…
- Bárki alapíthat falkát, de ott a hierarchikus rendre figyeljünk! (Nincs egynél több alfa (kivéve persze az alfa szukát, de remélem, ez magától értetődik).) Ebből adódik, hogy az elején senkinek nincs falkája, maximum egy összeverődött kis csapat. (nem az a lényeg, hogy minél több falka legyen, lehetőleg max 2-3, de ez még úgy is alakul.)

Karakterfejlődés: Klubban

Karakterlap:
Név: (na vajon…)
Kor: (nem kötelező, de azért örülnénk neki. Amúgy ha lehet, kerüljük a harminc éves kutyákat, köszi)
Nem: (Kettőt lehet tippelni. És nem, jelenleg nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy mennyire ismered az embereket, kutyákról/farkasokról van szó. Nem fiúk. Nem lányok. Nem férfiak, sőt, még nők sem…)
Falka: (Ha családban él, nem kötelező)
Rang: (Ha falkában él, ha nem, akkor ezt sem kell kitölteni (klubban részletesebben)Alfa/Alfa szuka/Béta/”Tag”/Omega)
Generáció: kezdő (logikusan velük kezdünk), első (a kezdők kölykei, de senki nem hozhat még első generációsakat, csak szemléltetés és példamutatás céljából lett kiírva.)
Tulajdonság: (ide csak igen nagy vonalakban, amennyit szeretnél [azé’ legyen itt valami])
Történet: (nem kötelező, csak ha bele akarsz minket avatni élőlényed magánéletébe. Áh, fölösleges az ellenkezés. Úgyis turkálni fogunk a lelkében.)
Kinézet: (ez az, ami mindenképpen kell, lehetőleg kép)

A karakterlapotokat a játékidő múlásával kiegészíthetitek!

Jó szórakozát! ~Tudjuk kik! :3

( 534 megtekintés )

Szólj hozzá:

cegelil201 2017. 10. 21. 22:37  
Ancsi, te jössz  c:

Cica baba 2017. 10. 21. 16:53  
Valaki?

K. Ruby 2017. 10. 21. 12:29  
(Ja igen. Okés, köszi)

cegelil201 2017. 10. 21. 11:27  
Te, ha jól emlékszem Syalival épp Cross keresésére indultál. Bár, amúgy az előző cikkben ott vannak a kommentek. És igazából, hogy hogyan csatlakozol be, az a te dolgod

K. Ruby 2017. 10. 21. 10:45  
(Akkor most hogyan kapcsolódjak be? Azt se tudom, hol tartottam.)

cegelil201 2017. 10. 20. 20:58  
Hope

- Mit szeretnél? - csóváltam meg farkincámat. - Bújócska? - tetettem fel az ötletet vidáman.

Cica baba 2017. 10. 20. 18:18  
Ronno

Mosolyogva néztem a szukákat. Bár jó volt a testvéreimmel talán velük ia jó lesz. Majd idővel. Megcsóváltam farkamat és felálltam.
- Na, most mit fogunk csinálni?

cegelil201 2017. 10. 20. 17:32  
Cross

- Ha zavarnál, akkor nem ajánlottam volna fel. - mondtam, majd felálltam, és nyújtóztam egyet.

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat