Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Sheira)

Élet az események tengerében
Megosztás: f

Élet az események tengerében

 Nyolc hónappal később.
Elérkezett az április, de a tavalyinál ellentétben a családtagok, most itthon tartózkodtak. Sára asszony ragaszkodott hozzá, hogy elmenjenek a templomba az ünnepélyes, de ugyanakkor fájdalmas misére. Ugyanis ma egy éve annak, hogy a Titanic a hatalmas, fenséges luxushajó örökre az Atlanti - óceán mélyére költözött utasaival együtt. A világ azonban nem tudta megérteni, miért történt meg mindez, hiszen rengetegen vesztették el családtagjaikat. Sok asszony veszítette el férjét, anya fiát, de volt olyan is, aki egész családjával együtt választotta a szomorú, vigasztalhatatlan sorsot, vagy végzetet. Francesca esete azonban édesanyja számára különösen is nagy hatással volt, mert ő maga biztosan másképp döntött volna, mint leánya. Bár ő is mérhetetlenül szerette párját, Lucast, mégsem tudta volna megtenni, hogy itt hagyja a földi világot. Hogy miért nem?! Nem csupán feleség volt, hanem egy anyuka is, aki őszinte szívvel, és egyszerű lélekkel szerette egyetlen lányát. Annak idején sokan mondták mennyire hasonlítanak egymásra, de mégis ebben az egyben különböztek. Azt meg végképp képtelen annak idején elfogadni, hogy Mátyást választotta párjául.
Igen mindketten New Yorkban jártak egyetemre, de álmában sem gondolt arra, hogy egyszer magával hozza őt ebbe az európai országba, ahol minden teljesen idegen lett számára. Azonban úgy vette észre, hogy Francesca kitűnően megtanulta a magyar nyelvet és jól alkalmazkodott a falusi élethez.
A három gyermek szerelmük gyümölcse lett és mindent el követtek azért, hogy boldogan s elégedetten teljenek napjaik. A gyerekek ünnepélyesen voltak öltöztetve és még az egy éves Miklós is meglepően jól viselkedett. A nagymama őszintén sajnálta a kisfiút, hogy sohasem láthatja, vagy ismerheti meg szüleit. Dezső és Marianna nem sokat foglalkoztak a gyerekekkel, még Etelkával sem pedig őt örökbe fogadták. Nem tudta megérteni viselkedésüket, hiszen a kislány árvaházból került hozzájuk, és nagyon hiányzott volna neki a szülői szeretet. Úgy érezte, hogy a négy gyermek szoros kapcsolatot fog ápolni egymással. Éppen eddig jutott gondolatai sorában az ünnepi misén, miközben kifelé jöttek a templomból hallotta az emberek suttogását:
- Nézzétek itt van ez az asszony, aki miatt Mátyás sose lehet immáron együtt gyerekeivel - suttogta egy hang.
- Igen hiszen miatta kellett elmennie az egész családnak New Yorkba - csatlakozott egy másik.
- Most meg eljátssza a szerető nagymamát, gondoskodó családfőt - mormolta a másik.
- Most már aztán elég legyen hölgyeim! - kiabálta.
- Fáj az igazságot hallania nagyságos asszonyom? Maga tehet arról, hogy Francesca és Mátyás nem láthatják a gyermekeiket soha többé - fakadt ki egy idősebb nő.
- Fejezzék be ezt az értelmetlen vitát! Fogalmuk sincs róla igazából mi történt a Titanic fedélzetén. Maguk nem tudják, képtelenek megérteni én mit éreztem mikor megtudtam, hogy a lányom és a vejem soha nem jöhetnek velem együtt haza. Mint ahogyan azt sem tudják, hogy az utolsó reménysugár, hogy viszontláthatom őket a Carpathia fedélzetén is elveszett. Rám bízták a gyerekeiket és én eleget fogok tenni kérésüknek - magyarázta.
- Hagyjátok békén ezt a szegény asszonyt! Nem látjátok mekkora seb van a szívében, amelyet soha senki nem gyógyíthat be? Higgyék el jövő ilyenkor teljesen más miatt fognak aggódni. Az egész világ készül valamire és nem merném megmondani, hogy nem jó dolog lesz - ezzel otthagyta a társaságot egy fekete ruhás idős hölgy.
Dezső és Marianna pedig a gyerekekkel és a nagymamával együtt hazaindultak. A fiatal férfi szívében ekkor ébredt először részvét s együttérzés testvére iránt.

( 42 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat