Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Lottae's histories
Megosztás: f

Lottae's histories

 - Nem engedhetem, hogy te legyél az apád utódja! - sziszegte a fogai közt Lord, egyenesen Lottae pofájába. - Hiszen te egy szuka vagy! Szuka nem veheti át a falkát! Lehetetlen! Ez a törvényeinkbe ütközik, mit a megboldogult édesapád hozott. Hát annak szeretnél te ellenbeszélni?
- A vezérség engem illet meg, nem pedig téged! Te erre a feladatra becstelen vagy! Nem nemesvérű, míg én igen. Tán magadat szeretnéd vezérként látni?! Az én apám... - dühödött fel Lottae is, s már éppen vitába elegyedett volna holt édesapja barátjával, amikor az említett farkas közbeszólt:
- Lottae! Értsd meg! Nem segítesz a helyzeten. Még túl fiatal vagy ahhoz, hogy falkavezír legyen belőled, miért nem fogadod el? Ráadásul ha valaki, én bizony tudom, hogy ki volt a te apád. A legjobb barátom volt, mégsem mentem utána, amikor a halálába ment, pedig jól tudom, hogy vele kellett volna tartanom. - hadovált elkeseredetten Lord. Lottae idegességében felborzolta a gerince mentén hófehér bundáját. Mélykék szeme dühtől izzott. Még hogy fiatal! Nagyon is jól tudja, hogy mikor lesz egy farkasból felnőtt! Nagyon is jól tudja, hogy kiből lehet falkavezér, csakhogy nem hagyhatja cserben az összes farkast! Rettentően dühödten állt megboldogult édesapja barátjával szemben, s akármilyen gyenge is volt a megtermett farkassal szemben, úgy tűnt, inkább a tettekkel beszélne szavak helyett. Lord nem érezte magát veszélyben, tisztában volt a képességeivel, nem mellesleg azt sem felejtette el, hogy nem engedhet. Nem szabad megengednie a fiatal szukának, hogy ő vezesse a farkasokat. Ehhez ő még éretlen, s akár különösen bölcs volt is az apja, ez nem biztos, hogy a kölykére is átragadt. Lord láthatólag nyugodt volt, de belül érezte, hogy valami nincs rendben. A falka valószínűleg a szuka mellett áll majd ki, hiszen farkastörvény ide vagy oda, ő a jogos birtokosa annak a bizonyos “trónnak „ . S valószínűleg nem lesz jó vezér, noha csak azért, mert ő az Örökös. Feleszmélve gondolataiból, egy kissé lenézően pillantott a vele szemben, harci támadó-állásban vicsorgó szukára. Kölyökkora óta ismeri ezt a farkast, mégis ilyennek még sosem látta. Lottae már egyre idegesebb lett, ahogy látta ellenfele nyugalmát. Dühében még azt is elfelejtette, hogy éppen miért haragszik, és akarata ellenére abbahagyta a vicsorgást, s csillapíthatatlannak érzett dühét ezernyi könny váltotta fel. A szuka felállt, és odébb sétált. Egy kissé szitált az eső, így Lottae próbálta bebeszélni magának, hogy csak az eső esett a pofájára , és ő nem könnyezik, mert nem gyenge. A sírás a gyengéknek való, hozzá pedig nem méltó a könny. Persze még sehol sem biztos, hogy vezér lesz, küzdeni fog minden erejével Lord ellen. Az a farkas nagyon veszélyes, és hatalomvágyó, persze erre csak akkor jött ő rá, amikor nem tartott a lehető legnagyobb farkas-háborúba, vagy mi a fenébe. Egy kicsit féltette a bundáját ettől a farkastól, de azért még készen volt megküzdenie nemes vére miatt is. Aztán leült. Keservesen vonítani kezdett, mire három farkas köré gyűlt. A három leghűségesebb alattvalója ült le mellé. Lottae könnyei közt pillogott hátra Lord felé. Lord pedig odanézett, de ahelyett, hogy érdekelték volna az Örökös könnyei, hátat fordítva eloldalgott a helyszínről, egyenesen be az erdőbe. Lottae észbe kapott, és visszanézett hűséges barátaira, akik vizes bundájukat rázva, együtt érzően nyöszörögtek. Lottaet nem zavarta, hogy az eső áztatta a bundáját, felemelte a fejét, és megszólalt:
- Nem fogom neki engedni, hogy elvegye tőlem ezt a megtisztelő címet... - hergelte saját magát. Dühös volt és szomorú. Apja egyben legjobb barátja is volt, és most mindkettőtt elveszítette. Örökre.
- Mi történt köztetek? Megfenyegetett? - szólalt meg hirtelen Myra, mire összeborzongtam, és leráztam a bundámról az esővizet
- Nem dehogyis - (még csak azt kellett volna) tette hozzá magában visszafekve a puha avarra - Csak most van egy kis viszályunk, nem tudjuk eldönteni, hogy ki legyen nemes falkánk vezére. Szerinte még túl fiatal vagyok ehhez, ráadásul nem kan, így engem nem illet meg ez a cím, annak ellenére sem, hogy nemesvérű vagyok. Erre közbeszóltam, hogy akkor mégis kit szeretne a falka ülésein vezérnek látni, netán nem magát, mire ő kiborult - feleltem elborzadva
- És ő erre? - kérdezte Shelley
- Hagyjuk ezt a témát, szerintem semmi értelme folytatni - álltam fel - Gyertek, menjünk

Sziasztok! Új történettel próbálkozom, remélem elnyerte a tetszéseteket a bevezetője. Szeretném, ha sok komment jönne, mert akkor folytatom <3 Ha tetszik, hamarosan hozom a következő részt

( 76 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 07. 15:41  
Kinek a szemszögéből játszódott ez?

tutifrutti 2017. 08. 05. 23:12  
Hát. Kissé értelmetlen pár helyen a mondat, és rögtön az első is. Attól hogy mérges Lord, még nem fog megváltozni, hogy ki az apa utóda. Illetve olyan mintha valami folytatása lenne. Ne írd a szövegbe zárójelek közé zárva a saját gondolataidat! Sok a vesszőhiba, szóismétlés is. Illetve a vastagon szedett részben is kéne mondatvégi írásjeleket tenni.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat