Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Sheira)

Az ördög jegyese
Megosztás: f

Az ördög jegyese

Az ápolónő biztosra vette, lassan a nő is rendszeres lakója lesz a kórháznak, csupán ő a nyolcadikon. Mindenesetre bólintott, majd elhagyta a kórtermet.
Lucy „pá”-t intett, majd odarohant a fickó mellé. Jól vállba boxolta, nehogy a fickó azt higgye, gyengélkedése okot ad majd neki az ölelgetésre.
Lucifer mogorván felemelte a fejét. Nagy, piros folt éktelenkedett az arcán, mintha kapott volna egy pofont Mike Tysontól.
- Mi az, boxmeccset vívtál míg én az ápolónőt akartam lerázni? - kérdezte Lucy.
- Így is mondhatjuk - válaszolt a férfi, majd feltápászkodott. - Ennyi? Mehetünk?
- Ha így jelensz meg odakint, sehová sem engednek. Azt hiszik rosszul vagy.
- Micsoda megfigyelés volna! - gúnyolódott Lucifer, majd kissé bicegve elindult kifelé. Tényleg úgy festett, mint akit megvertek egy féltéglával.
- Ez most miattam van? - eredt utána a nő, miközben búcsú képen intett az anyjának. Biztosra vette, hogy a fickónak varázsereje van, hiszen azonnal el is feledte, hogy anyja haldoklik. Megint jó kedve lett és ez Lucifer miatt van. Érthetetlen.
- Nem. Az *** miatt. Segített a Másiknak behúzni egyet nekem. Majd köszönd meg neki, ha elmegy a kiállításra.
Lucy a morgó fickó után sietett. Bármennyire is igaz, hogy ő a legrosszabb véglet, aranyosnak találja. Talán tényleg segít neki, mihelyst megfelelő indokot talál rá. Hiszen ha jól belegondol, rajta múlik a világ elkövetkezendő élete. Most, hogy Lucifer itt morog mellette, mindenki egyre csak boldogabb lesz. Sehol egy szenvedő hajléktalan vagy egy éhes gyerek. A szomszédok is mind mosolyognak és azok, akik mégis meghalnak, a mennybe jutnak. Esélyük sincs a másik helyre menni. Ha jól átgondolja, ez nem is olyan rossz dolog!
Az utcára lépve erős szél fogadta őket. Nyilván akkor támadt fel, amikor ők odabent társalogtak egy beteggel vagy egy természetfeletti lénnyel. Sötét felhők sorakoztak az égen, a távolból mennydörgés hangját hozta a szél.
- Ez egy nagyon váratlan vihar - jegyezte meg Lucy, miközben a hajával vívott csatában alulmaradt.
- El kell tűnnünk! - fogta meg a kezét Lucifer, majd futásnak eredtek.
Az utcák kihaltak voltak, egyetlen ember sem ténfergett odakint. Ezt a nő különösen érdekesnek tartotta, ugyanis a legtöbben még hatalmas vihar idején is az ügyeiket intézik.
- Hol vannak az emberek? - értetlenkedett a nő, majd felsikoltott, amikor az utca végére egy szárnyas élőlény huppant. Széttárt szárnyai miatt égből jött angyalnak, izmai alapján inkább díjbirkózónak nézte.
Lucifer megtorpant és maga mögé utasította a nőt. Úgy tűnt, ez semmit sem jelent, a hátuk mögül is nagy huppanás, becsapódás hangja harsant, majd ott is egy angyal emelkedett legalább öt fejjel feléjük. Vagy csak a távolság miatt látták nagyobbnak?
Lucifer a balra elhelyezkedő kirakat falához parancsolta a nőt, majd elé állt, hogy az időközben megérkező harmadik angyalt is szemmel tarthassa. Nem értette, miért jöttek ezek hirtelen ide, elvégre ereje alapján még bőven van egy-két napja. Az pedig tökéletesen elég arra, hogy Lucy segítségével nyerjen.
- Van még időm! - mordult a legközelebb, vele szemben álló férfira.
A címzett lenézően felhorkantott, majd az ellensége mögött álló nőre mutatott, aki kíváncsian kukucskált a védelmezőjének érzett válla felett.
- Elintézte, hogy széttépjünk - válaszolt. - Nincs már hátra több belőled pár percnél.
Lucifer rémülten fürkészte a szinte világítóan kék szemeket és a legalább két métert meghaladó szárnyfeszt. Ha ez mind nem lett volna elég, ebből összesen három pár volt és puha kinézetükkel ellentétben erősebbek és élesebbek voltak az acélpengénél. Elég lenne egyetlen apró sérülés, hogy végezzen vele.
- Nem mondtam semmit! - ellenkezett Lucy, aki anyja miatt szükségét érezte megvédeni a fickót.
- Ez igaz - ismerte el az angyal. - De pontosan arra gondoltál, amire vártunk. A lelked mélyén tudod, hogy helytelen amit teszel. Akkor miért akarsz szembeszegülni a Teremtőddel?

Várom a véleményeket!

( 44 megtekintés )

Szólj hozzá:

Virsli 2017. 07. 18. 10:07  
Köszönöm a pozitív visszajelzéseket!

Huxy 2017. 07. 17. 23:28  
Wow. Most a döbbenettől nagyon semmi értelmeset nem tudok kinyögni, de nagyon tetszett!^^

tutifrutti 2017. 07. 17. 20:23  
Már a 18.résznél tartunk? 0.0 Felét kihagytam... -.- IQ-piac a sarkon. (Ez a sor magamnak szólt. xd)
Remek rész volt ez is, mint eddig mind, amit nyomon követtem. ^^ Tetszik, eskü, és folytasd minél hamarabb.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat