Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Falka 3.rész
Megosztás: f

Falka 3.rész

Miközben ezen merengek elálmosodom, ezért úgy döntök alszok egy keveset. A konyhában már csend van, lenyugodtak a többiek. Bemászok az ágyba és nem telik el sok idő, már alszok is. Hála az égnek most nem álmodok semmit. A nagy csöndbe egy hatalmas durranás hasít, én pedig leghamarabb a padlóval találkozom. Nagy nehezen észhez térek, nem hallok mást csak azt,hogy két személy jóízűen nevet a szerencsétlenségemen. Felkapom a fejem és ki mást látnék,mint az ikreket. A földön egy lufi maradványit találom. A két szőkeség majd megpukkad a röhögéstől. Hirtelen indulattól vezérelve felpattanok a földről és üldözőbe veszem a két jómadarat. Mikor meglátják közeledő alakom futásnak erednek. Elég nagy a ház, úgyhogy lesz időm megfuttatni őket. Keresztül rohanunk az összes szobán, végig a folyosón, le a nappaliba, majd ki az udvarra.  Miután jobbnak látták nem tovább rohangálni, mind a hárman elterülünk a fűbe. Nem rossz ébresztés az fix, hamar felébred az ember. Alex hirtelen felkapja a fejét.
- Játszunk egy focimeccset! - Veti fel az ötletét,majd rám és a tesójára néz. Archy igenlően bólogat, én nem adok választ. Kijönnek a többiek is, Alex nekik is elmondja zseniális ötletét. Ők benne vannak a dologban. Chris, Andy és én vagyunk Alex, Archy és Isaac ellen. Gyorsan kitalálunk egy jónak tűnő stratégiát,majd elkezdjük a játékot. Rövid időn belül elérjük az egyenlő állást. A végén persze az ikrek csapata nyert, Andy nem mérte fel jól a helyzetét és gólt kaptunk. Mire befejezzük a játékot kész az ebéd is. Gyorsan rendbe szedjük magunkat, majd összegyűlünk a konyhában. Mindenki helyet foglal majd neki látunk a kajának.

Miközben eszünk betoppan Bobby is. Üdvözöl mindenkit,majd mielőtt ő is leülne,hozzám fordul és így szól:
- Jött egy leveled a Tanácstól.- mondja, majd átnyújtja a borítékot.
Átveszem tőle,majd ahelyett,hogy kibontanám zsebre vágom. Nincs most kedvem ezzel foglalkozni.  A csapat zavartan, kissé aggódó tekintettel vizslat, de én folytatom tovább az étkezést. Ők is így tesznek,majd Bobby is becsatlakozik. Míg eszünk mindenki csendben van, jobban félnek a levél tartalmától, mint én magam. Miután végeztünk, vállalkozok a mosogatásra, kell valami, ami leköti az elmém és ez most kapóra jött. Senki sem ellenkezik a döntésem miatt, valószínűleg, mert nem ez a kedvenc munkakörük. Még én a konyhában ügyködöm, a nappaliban a távirányítóért folyik a harc. Eme becses tárgyat végül Isaac kaparintja meg. Mint mindenki más a falkában, ő is imádja a horror és misztikus filmeket, ezért a mai program valamilyen szinten kapcsolódni fog a témához. Mikor végzek a tányérok tisztításával, úgy döntök inkább kimegyek a fabódéba.  A megépítése Andy ötlete volt annak idején, mikor idekerültünk. Egy biliárd asztalt és egy darts táblát szereztünk be ide, ha van rá lehetőség vagy itt, vagy az erdőben vagyok.  Furdal a kíváncsiság, hogy mégis mit rejt a levél, de egyben félek is tőle. Hogy eltereljem a gondolataimat elkezdek biliárdozni, elég kevés sikerrel.
- Ma valahogy nem vagy formában.- szólal meg egy ismerős hang a bejárat felől és nem is kell hátrafordulnom, hogy tudjam ki az. Chris jött utánam, amit nem bánok, addig se őrlöm magam.
- Régen játszottam már.- mondom, amivel nem is hazudok. Lassan két hónapja a helység közelében se voltam, valami mindig közbe jött. Chris helyeslően hümmög egyet, majd ő is helyet foglal az asztalnál.
- Akkor gyakoroljunk. Aki több pontot szerez, az nyer.- vázolja ötletét, majd meg se várja a válaszom, már el is találja az egyik golyót. Állom a kihívást, majd én is célzok és csodák csodájára  egyszerre kettőt is sikerül beütnöm a lyukba.
- Csak szerencséd volt!- válaszolja meglepetten, míg a két golyó hűlt helyét figyeli. Ilyenkor mindig nevetnem kell rajta, olyan röhejes ábrázata van.
-Most mit nevetsz?! - kérdezi úgy, mintha fel lenne háborodva.
- Semmit! - válaszolnám,ha a szó közepén nem nevetném el magam. Sajnos régi cimborám túlságosan jól ismeri a gyenge pontjaimat, és abban a pillanatban ezt az előnyt ki is használja. Megindul felém, majd kegyelmet nem ismerve csikizi meg az oldalam. Hirtelen azt sem tudom, mit csináljak, ezért csak nevetek tovább és próbálom távol tartani a kezét. Vesztemre erősebb nálam, így semmi esélyem ellene. Marad a jól bevált taktika, ami nem más, mint a futás. Egy pillanatra alább hagy a " gyötrésemmel" én pedig futásnak eredek. A reggelhez képest most nagyon gyorsan észbe kap és már rohan is utánam. Kiérve az épületből keresztül futok a ház előtti füves területen, majd be az erdőbe. Nagyjából a közepénél járok, mikor feltűnik, hogy már nincs a nyomomban. Megpihenek kicsit, mikor meghallom lépteit. Az évek alatt már  jól megismertem a járását,  amit akár százból is felismernék. Elmélázva tart felém, kezében egy papírral. Önkéntelenül is a zsebemhez kapok, majd rájövök, hogy a Tanács levele van a birtokában. Mikor felpillant arca falfehér és nem több, mint egy halk suttogás hagyja el a száját;
- Ma este lesz a gyűlés.

( 44 megtekintés )

Szólj hozzá:

tutifrutti 2017. 07. 16. 22:05  
A részt a rövid leírásba írd!
Kissé összecsapottabb lett. Nincs annyi leírás mint az előzőekben. De azért folytasd hamar.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat