Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

MMH- Mentsük meg a hangyákat
Megosztás: f

MMH- Mentsük meg a hangyákat

Meg állás nélkül caplattam fel a lépcsőn, emlékszem anyukám a kezemet fogta ez volt az első napom a suliba. Már nagyon izgultam milyenek lesznek az új osztálytársaim. Meg persze kíváncsi voltam a tanárra is. Tudtam, hogy régi óvodás társam Bence is ott lesz, aminek nem nagyon örültem, tekintve, hogy Bencével az óvodás évek alatt legjobb barátokból ősellenségekké váltunk. Mivel akkoriban ötéves lehettem nem nagyon volt jelentősége ennek. Történetem csak ezen a végzetes napon kezdődött, amikor megismerkedtem " bájos" osztálytársaimmal. Bementünk a 108-as  terembe, ez lett az osztálytermünk az elkövetkezendő évekbe. Amikor beléptem az ajtón megismerkedhettem tanítónőinkkel Edit nénivel ás Móni nénivel. Mindenkinek bekellett mutatkozni. Sajnos ez azért volt baj, mert akkoriban beszédhibás voltam. Nem tudtam kiejteni az r betűt. És sajnálatomra vezetéknevembe és keresztnevembe is volt r. Úgy hívtak: Drótos András. Amikor én következtem bemondtam nevem az osztálynak, már amennyire tudtam.
- A nevem Dótos Andás- mondtam fennhangon.
- Tessék? Ismételd meg légy szíves!- kért Móni néni.
- A nevem Dótos Andás-ismételtem.
Addigra már az egész osztály rajtam röhögött.
- Dótos Andás?- kérdezte most már Edit néni is értetlenül.
-  A nevem Dótos Andás- mondtam, vagyis inkább üvöltöttem vissza.
Minden osztálytársam elhallgatott. Bámultak  rám értetlenül, mint akik szellemet látnak. Hát így alakult az első nap. Aztán persze anyukám elmagyarázta tanáraimnak, hogy a nevem Drótos András. De másnap, már mindenki az osztályban idegbetegnek csúfolt. Így kezdődött kitaszítottságam aznap az akkori 1.a osztályban.
Elkezdtük az első osztályt Edit néni kimagasló tehetségnek tartott. Azt mondta jövőre  nyugodtan részt vehetek szavaló versenyeken. Ennek nem lett volna semmi akadálya, ha nem lettem volna beszéd hibás. Ez még jobban elszigetelt osztálytársaimtól. De szerencsémre Edit néni az iskolában vezetett egy színjátszó csoportot a Hangyabandát, aminek mi is a részesei lehettünk. Legelsőnek a Tücsök és a hangyát adtuk elő, ekkor kezdett az osztály több felé ágazni. A főszerepet  Dominika osztálytársam kapta, akit mi úgy becézünk Domci, ő játszhatta el a tücsköt. Én elgondolkoztam, hogy ne hogy már egy lány játsza a főszerepet de szólni nem mertem így inkább hallgattam, Bence lett a mesélő, Roland, pedig a hangyafővezér. Rolandról még később ejtek pár szót, de még Domciről és Bencéről is hallani fogtok. Ezenkívül nagyobb szerepet játszott Gina, Ákos, Kálmán akit úgy hívunk Rikó, és a másik Bence, akit azért, hogy megkülönböztessük " drága barátomtól" Csigának kereszteltük lassúsága miatt. Mi pedig a koreografált táncot adtuk elő. Dög unalom, viszont itt már elkezdett érződni a kivételezés, amit Edit néni művelt az osztály. Ez a kivételezés tette tönkre az osztály közösséget az évek során. Sajnos én is a kivételezettek listájára kerültem. Ezért csak még jobban meg utált az osztály egyik rétege, azok akik megérdemelték volna az elismerést, de soha nem kapták meg Edit nénitől, sőt néha Móni nénitől sem. Azt hittem akkor hogy a jövő év hoz valami változást, de akkoriban kicsi és naiv voltam. A szörnyű év véget ért és megkaptuk bizonyítványunk. Mindenből kitünően megfeleltet kaptam, egyes osztálytársaim, igyekeztek, de nem kapták meg, holott megérdemelték volna a kitűnően megfeleltet. Ekkor megkaptam a ferde pillatások , lenézéseket, és röpke sértő mondatokat. Pl.: Nyalista, kivételezett... stb. Így végződött az év és egy kicsit fellélegeztem, Végre itt a vakáció!!!

( 119 megtekintés )

Szólj hozzá:

tutifrutti 2017. 07. 17. 19:45  
Ezek nem utálkozások nagyobb részt, hanem építő jellegű kritikák. Nem mondom, hogy borzalmas, mert én is így kezdtem, de inkább ne KT-n teljesítsd be fogadásotokat.

Dark Light 2017. 07. 17. 15:54  
Azzal a céllal raktátok fel az oldalra, hogy összeszámoljátok, hány utálkozó komment érkezik? Nem tudom, hogy ezt szánalmasnak vagy rettentően nevetségesnek nevezzem. Ráadásul megköszönni, hogy valaki azt írja, nem tetszik neki, még ennél is röhejesebb. Van neked épeszű gondolatod is?
Az előttem szólókkal egyet értek, mind abban, hogy rémesen kivitelezett, sablonos iromány, mind pedig abban, hogy azért nem ez a legalja.
Természetesen szívből remélem, hogy nem hallok felőletek írás terén. Legalábbis azzal a céllal beküldött irományotokkal végképp nem akarok találkozni, melynek célja a minél több utálkozó komment begyűjtése.

Kovács Nikolett 2017. 07. 17. 15:37  
Rendben. És köszi.

Kaitara 2017. 07. 17. 15:20  
Kovács Nikolett, egymás mellé maximum négy hangulat jelet illesz!
Akkor szerintem már nyertél, mert én nekem őszintén szólva nem tetszik.

Huxy 2017. 07. 17. 14:13  
Valószínűleg csak arról van szó, hogy az író nagyon fiatal, ezért nem kell ennyire lehordani.
Én sejtem, mi köze van a címnek a történethez, de a későbbiekben gondolom úgyis kiderülne.
Kedves Író, a hibáidat előttem elmondták. Annyit tudok pluszban javasolni, hogy olvass rengeteg könyvet, és írj minél többet, hogy a helyesírásod fejlődjön. A kép valóban nem szerencsés, ha nem szeretnéd, hogy látszódjon az, aki rajta van, akkor keress másikat.
Egyébként nem értek egyet a többiekkel, hogy olyan borzalmas lett, olvastam már az oldalon százszor rosszabbakat.

Vanilla Ice 2017. 07. 17. 14:05  
Hát ez enyhén szólva, khm...Oké nem merülnék bele. Bogi, lehet hogy csak mi vagyunk ennyire szentimentálisak, de én is a trollkodás körül gondolkoztam...

Sarafina
 
2017. 07. 17. 12:25  
Tutifrutti, én abba már bele se akartam menni, mert szinte egy egész oldalt írhattam volna a helyesírásból magamtól kitelve.

bogi04 2017. 07. 17. 11:49  
Ezt most nem bántásból írom de ez valami trollkodás akart lenni?

tutifrutti 2017. 07. 16. 21:45  
LoL
Kedves író, ebben rengeteg hiba van. Számokat betűvel írd, több leírás, helyszínbemutatás kell, illetve a kép nagyon elmosódott. A cím... LoL... Először is, minek kéne megmenteni a hangyákat? El ne tapossák őket? LOL!! xd Hát tudod, nem szokásom ilyeneket elolvasni, de muszáj volt, késztetést éreztem rá. A rövidítés után vessző. Illetve ha a rövidítés minden betűje nagy, akkor az eredeti címben is minden kezdőbetű nagy. Stb-t sosem írunk egy szövegen! „S a többi”, vagy „satöbbi”. Nagyon rövid... Hosszabbítanod kéne rajta.

Sarafina
 
2017. 07. 16. 21:01  
Khm...Hát hol is kezdjem. Szóval, én általában ilyen című történeteket egyáltalán nem olvasok. Nem értem a szöveg tartalmát, ezzel esetleg azt akartad sugallni hogy egy iskolás srác élete? Mert ennek semmi köze nem volt a MMH- Mentsük meg a hangyákat címszóhoz, plusz az elejére nem kell a cím rövidítése. A szöveg sablonos, unalmas, egyáltalán nincs benne izgalom, épp annyi leírás van benne, hogy kitöltsön egy lyukas részt. A vesszőkkel is voltak gondok, volt mikor oda raktál ahová nem kellett volna, és oda nem raktál ahová kellett volna. Ha ezt egy részes történetnek szántad, akkor se elfogadható, sokat kell még tanulnod, illetve fejlődnöd történet/sorozat írás szempontjából.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat