Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Az ördög jegyese
Megosztás: f

Az ördög jegyese

Lucy kissé félve lépett a kórterembe. Bár Lucifer és az egyik ápolónő is mögötte volt, egy pillanatra kedve támadt elmenekülni.
- Hogy van? - kérdezte és ezzel egy időben meg is torpant. Nem ment közelebb az ágyon fekvő ősz hajú nőhöz, aki a jelek szerint nem vette észre őket.
- Most alszik. Reggel az értékei még jók voltak, mostanra jelentősen lecsökkentek - válaszolt az ápolónő.
- Mennyi ideje van még vissza? - kérdezte Lucifer, a mozdulatlan beteget figyelve. Mindenképpen szüksége lesz a lányra, hogy segíthessen az idős nőnek.
- Sajnos az értékek napról napra csökkennek. Nincs már vissza egy hete sem.
Lucy rémülten a mellette álló férfira bámult és akaratlanul is megfogta a kezét. Eddig szó sem volt arról, hogy az anyja egy héten belül meghal. Ha minden olyan jó, akkor az ő anyja miért nem gyógyul? Az Ördög nincs a helyén, nem irányíthatja a rossz dolgokat! Miért haldoklik akkor az anyja?
Lucifer hagyta, hogy a nő bevezesse a kórterembe, de a közepén megtorpant. A nők számára láthatatlan fickó ült a kórházi ágy mellé készített széken. Jöttükre felállt és széttárta szárnyait.
- Nem mehetek tovább - közölte Lucifer a nővel.
Lucy megértően bólintott, majd csendesen egy kis időt kért az ápolónőtől.
- Öt perc, utána vizsgálatra kell vinnem - válaszolt a nő, magában gondolkozva a soha sem látott fickó furcsa megjegyzésén.
Lucy, miután mondhatni egyedül maradt, az anyja ágyához sietett és lehuppant a kényelmetlen székre. Amennyire csak tudta, közel húzta a fekvő beteghez és megszorította a mozdulatlan, hideg kezet.
Lucifer leszegte az állát és kritikus szemmel figyelte az ágy elé lépő, karjait összefonó angyalt. Kitárt szárnyai megakadályozták, hogy az Ördög lássa a két nőt.
"- Nem sokára meghal, igaz?" - kérdezte Lucifer a szárnyas lényt, de csak a gondolatain keresztül. Lucy nem hallhatta.
"- A Teremtő még 3 napot adott neki a Földön. Azután csatlakozik a hű teremtményekhez az örök boldogságba" - válaszolt az angyal, de mivel tartott az előtte állótól, nem zárta össze szárnyait. Őt éppen ezért küldték ide. Vigyáznia kellett az idős nőre, nehogy Lucifer a pokol kapujába vezethesse.
"- Nem hagyom, hogy a nő meghaljon" - közölte Lucifer kissé fenyegetőbb hangnemben.
"- Nincs hatalmad felette. Ahhoz vissza kéne térned a pokolba, három napon belül."
"- Sose félts! Nemsokára ismét ellenségek leszünk. De most halandó vagyok. Engedd, hogy a lány beszéljen az anyjával."
Az angyal összevonta a szemöldökét. Nem bízott a fickóban, pedig nem volt mitől félnie. A gonosz, akivel eddig kemény csatákat vívhatott, most nevetségesen gyenge hozzá képest.
"- Csak pár mondat" - egyezett bele. "- De ahhoz, hogy magához térjen, a te erődre lesz szükség. A Teremtő nem fogja felébreszteni a te kedvedért."
Lucifer beleegyezően bólintott, majd ellépett az angyal mellett, érezve a nyomasztó, sokkal nagyobb erőt és a mozdulatait figyelő szempárt. Tudta, hogy ezt nem csak az angyal látja, régi ellensége is szemmel kíséri.
- Már nem is hall engem - mondta Lucy és letörölt egy könnycseppet. Csak most bánta igazán, hogy egészen eddig haragudott az anyjára és kerülte, ha csak lehetett.
Lucifer átölelte a nő vállát és nyugtatni próbálta.
- Hall téged. Csak most alszik. Tudja, hogy itt vagy és nagyon örül neked.
Lucy halvány mosolyt villantott a fickóra. Vajon csak azért mondja, hogy megnyugtassa vagy valóban így van? Ha a férfi az, akinek mondja magát, éreznie kell ezeket a dolgokat.
- Ha gondolod, beszélhetsz vele - ajánlotta Lucifer. - De csak egy keveset.
Lucy heves bólogatással jelezte, beszélni akar a most mozdulatlan anyjával.
Lucifer az angyal rémesen idegesítő tekintete kíséretében megfogta az idős nő kezét, majd lehunyta a szemeit.

Várom a véleményeket!

( 61 megtekintés )

Szólj hozzá:

Virsli 2017. 07. 17. 13:46  
Örülök, hogy így gondolod Huxy. Igyekszem.

Huxy 2017. 07. 16. 22:11  
Nagyon érdekes rész lett. Bennem megfogalmazódott néhány kérdés, kíváncsi vagyok a folytatásra.^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat