Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Stormy)

Egy kutya naplója
Megosztás: f

Egy kutya naplója

Szende szemszöge:

- Susu! Susu! Hol vagy? - kiáltoztam. Szinte az egész falut átnéztük, de Susu sehol.
- Megtaláljuk valaha? - kérdezte Kyra.
- Nem tudom... de remélem igen... - mondtam és egy nagyot sóhajtottam. A gazdink megállt, körülnézett és utána újra elindult. Gyorsan futottunk át a másik oldalra, majd a park felé mentünk. Ott a gazdi lecsatolta a nyakörvünkről a pórázt, és megsimogatta fejünket.
- Keressétek meg Susut! Nem veszhet el ilyen könnyen... - mondta és leült egy padra. Mi gyorsan el is futottunk és szaglászni kezdtünk. De egy valamit furcsállottunk, sehol se egy ember.
- Miért nincs itt senki? - kérdeztem, de mikor Kyra-ra néztem, láttam, hogy valamit néz. Megálltam, ő szintén, majd egy kis mosoly gördült a szájára.
- Az... az... az ott Susu! - mondta boldogan és a tóhoz futott.
- Várj! Megyek én is! - kiáltottam utána. Mikor odaértünk négy kutyát láttunk, akiknek nem volt nyakörvük, szóval biztos az utcán élnek.
- Anya? Apa? - kérdezte egy ismerős hang. A kutyák odajöttek hozzánk és morogva közelítettek.
- Hé! Ne morogjatok már, ők a szüleim! - mondta boldogan ugyan az a hang. A többiek közül kilépett egy shiba inu fajtájú kan.
- Susu? Te vagy az? - kérdezte Kyra, aki nagyon boldog volt, hogy újra láthassa a fiunkat.
- Igen. Örülök, hogy újra láthatlak benneteket! - mondta Susu nagy mosollyal az arcán.
- Apa... Sajnálom, hogy csak így elszöktem egy ilyen apró dolog miatt... - mondta.
- Semmi gond! De azért máskor ilyen ne legyen! - mondtam. Susu boldogan nyalogatta arcunkat, de utána leállt és hátrált pár lépést.
- Ők itt a barátaim! Mikor elszöktem, akkor futottam össze velük. Utána jó barátok lettünk és velem tartottak! A husky ott oldalt, ő Chalrie! - mondta és orrával elénk tolta.
- Jó napot! Örülök a találkozásnak! - mondta és visszament helyére.
- A labrador pedig Beily! - mondta és ugyan azt tette vele, mint Charlie-val.
- Jó napot! Őrülök a találkozásnak! - mondta és hátrált pár lépést.
- Hé, ne lopd a szövegem! - mondta Charlie és egy kicsit megbökte.
- És végül egy félig farkas, félig kutya, Anku! - mondta, de a fehér bundájú, kék szemű szuka magától lépett előre.
- Jó napot! Örülök, hogy találkozhatok, Susu szüleivel! - mondta és Susu mellé lépett.
- Szép kis csapat... de, most haza kéne jönnöd, Susu... már mindent felkutattunk, érted! - mondtam. Susu lenézett a földre és hosszas gondolkodás után megszólalt.
- Én... én szeretnék itt maradni.... de haza is vágyom... de nem hagyhatom itt, egyedül, magányosan, gazdi nélkül a barátaim! - mondta és hátranézett a többiekre, akik elmosolyodtak.
- De a gazdi nem fogadná őket be... akkor már hét kutya lenne a háznál! - mondtam és hátranéztem. A gazdi jött, kezében a pórázzal.
- Megtaláltátok Susut? - kérdezte boldogan a gazdi. - Szia! Szia, Susu! - mondta és közben fejét simogatta, amit Susu magyon szeretett.
- És ők kik? Netán a barátaid? - kérdezte és közben a kezét Beily felé nyújtotta. Ő csak állt és várta, hogy a kéz végre megérintse homlokát. A gazdi lassan a fejéhez ért és elkezdte simogatni, de Beily nem harapta meg, vagy nem morgott. Tűrte a simogatást, hisz már nagyon régen volt már, hogy kapott volna egy kis szeretetet. Erre Charlie farkát csóválva próbálta eltomni barátját. Az ember levette Susuról a kezét és nevetve Charlie felé vezette. Mikor már mind a két kant megsimogatta, Anku felé sétált.
- Te meg ki vagy? Ahogy látom egy szuka vagy - mondta és az ajkát kezdte el vakargatni. - Gyertek! - mondta a gazdi és felállt. Susu nyakörvét is hozta, szóval rátette, a mi nyakörvünkre pedig rácsatolta a pórázt. Lassan elindultunk, de a többiek csak ültek és nézték ahogy távozunk.
- Ti! Miért nem jöttök? - kérdezte a gazdi, mire mind a hárman egyszerre felpattantak. Susu nagyon boldog volt, hogy barátai is jöhetnek. Mikor hazaértünk a kis csapat gyorsan körbeszaglászott és megnézte a házat...


Remélem tetszett! Kritikákat, tanácsokat és véleményeket szívesen fogadok!

( 192 megtekintés )

Szólj hozzá:

Stormy
 
2017. 07. 20. 22:11  
Cuki Susu Powa, a klubok hirdetésére van külön topic!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 07. 16. 11:55  
Sarafina: oké, a kövi résznél kevesebb lesz a párbeszéd és több leírás! És, köszi!

Sarafina
 
2017. 07. 16. 11:50  
Nem egy rossz kis történet, bár én vittem volna bele némi tájleírást is, akár gyerekszájba írok, akár nem. Túl sok a párbeszéd számomra.

Cuki Susu Powa 2017. 07. 15. 21:30  
Tutifrutti: köszi!

tutifrutti 2017. 07. 15. 17:21  
Nekem tetszett, ritkán nézem a gyerekszájat, de asszem eljött az idő. xd Folytasd! (:


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat