Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Fény a sötétben...5 rész
Megosztás: f

Fény a sötétben...5 rész

A teremben néma csönd volt, csupán egyetlen egy ember beszélt az pedig a tanár, azon belül is Mark Hastings  volt . Az ő óráin valahogy senki sem mert  még csak suttogni sem . Noha 30 évesen még elég fiatal tanárnak számított, ő mégis más volt mint a többi . Ő olyan különc, amolyan magának való . Mark éppen a barokk építészetet taglalta mikor kicsöngettek, s ezzel párhuzamosan csöngött a telefonja is .
-    Szia ép órát tartok . – szólt bele lágy kellemes hangján .
-    Na ezért ne gondolt hogy ilyen könnyen lerázol ! – válaszolta durcásan Alice, s így folytatta – Beszélnünk kéne, valahogy old meg .
-    Mondjad. – ironizált Mark majd felkelt a tanári asztaltól .
-    Szóval arról lenen szó, de ezt inkább személyesen szeretném, de tudom hogy te soha sem érsz rá . – kereste a szavakat Alice majd kimondta : - Anya meghalt .
Ami azt illeti egyszerre mindkettőjükben megállt a vér, Alice-ben azért mert nem tudta hogy ezt hogy közölje, Mark-ban pedig mert meglepődött .
-    Jól van . És tényleg csak ezért hívtál fel ? – kérdezte szemrehányóan Mark
-    Azt hittem érdekelt, az anyánk volt . – válaszolta kiakadva Alice – Nem is érdekel hogy mi történt ?
-    Hát ami azt illeti, nem . –nyugtázta Mark s letette a telefont, ekkor a csöngő is jelzet hogy most már megint óra van .
Érdekes módon Mark úgy folytatta az órát mintha mi sem történt volna . Ilyenekre szokták mondani hogy a nyugalom emberre s ami azt illető nem csak ez, de más sem nagyon hatotta vagy izgatta fel . Vagy ha mégis akkor az csak nagyon ritka esetben fordult elő, de akkor abból nagy patáliát csinált. Az óra végeztével egy barna göndör hajú lány oda fordult s kérdezett tőle valamit:
-    Tanár úr, nem értem, ön azt mondta hogy Rubens művészetét folytatjuk, de ez nem történt meg . Ön mégis részben abból feleltetett . – tette fel a kérdést a lány akit amúgy Blair-nak hívnak .
-    Nem feltétlenül kell nekem el mondanom, nézzétek meg a könyvben ! – vetette csak úgy oda Mark mire Blair így felelt .
-    Ön is tudja hogy nem ugyan az a könyvünk, ez így igazságtalan mert ez nincs benne . – háborodott fel Blair majd pórul járt barátnőjére Jane-ra nézett .
-    Oldjátok meg . –felelte Mark majd elfordult .
-    Ne is foglalkozz vele Jane ! Ő gonosz, nagyon gonosz . – mondta az ajtóban alig hallhatóan , de csak viccből Blair, ám Mark mégis meghallotta .
Kint az udvaron egy csapat diák tartott vissza a középiskola kollégiumába .
-    Mégis hogy lehet valaki ilyen szemét ? – vetette fel Catie .
-    Ugyan már, tudjuk hogy Hastings ilyen . Antiszociális, bunkó és rideg . Ő már csak ilyen lesz . – felelte szomorúan Blair nem is sejtve hogy Mark éppen őket szemléli az ablakon .
-    Tényleg ilyen gonosz vagyok ? . töprengett el, majd nem sokára ő maga is elindult . A diákokat korábban elengedte, így volt még némi ideje, mielőtt haza kellett volna mennie . Igazából jobban szeretet itt tartózkodni mint otthon, maga sem értette miért .
A kollégiumba Blair fáradtan huppant le az ágyára, ma 9 órája volt s noha az utolsónak előbb vége lett , mégis elfáradt . Noha a művészettörténet a kedvenc s egyik fő tantárgya volt, a mai napon mégis fárasztó . Talán a téli szünet közelsége s  az ebből fakadó nagy hajtás miatt .  A szobában csak ő volt egyedül, szobatársainak még órai vannak, így kitudta élvezni a csendes magányt, a kellemes félhomályban .
-    Remélem Hastings nem vette komolyan amit mondtam, bár nem hiszem hogy meghallotta . – hasított bele Blair-be a gondolat . – Én igazán nem akartam megbántani, de néha annyira undok tud lenni, semmiből sem tartott volna válaszolnia a kérdésemre . De hát, engem különösen nem kedvel . – szomorodott el Blair s bekapcsolta a mobilját , érdekes módon a facebook-on Mark bejegyzést tett közzé a csoportjukban .
-    Most csodálkozott el Blair, s rákattintott :
Üzenet szövege :  A felelt és dolgozat jegyek immáron beírtam, illetve a korrektség kedvéért tekintsük  szimultált-t mint el nem hangzott kérdésnek ( nevetséges) A jegyek azonban ennek függvényében is magukért beszélnek, mindenkinek aki írt vagy felelt egy két kivétellel elégtelen.  Továbbá azt is jelzem hogy nyugodtan bátorkodhattok kinyitni a könyvet, semmi bajotok nem lesz tőle, nem kell az én, szülő vagy más tanár engedélye.

Kommenteket illetve a kritikát is várom

( 122 megtekintés )

Szólj hozzá:

AriaBraun 2017. 06. 18. 20:13  
Érdekes...Mark is amolyan főszereplő lesz?

Fanni100 2017. 06. 18. 18:36  
Ez de jó ❤ Folytatást


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat