Újság >> Történetek / Sorozatok

Danza De La Luna
Megosztás: f

Danza De La Luna

Másnap elég korán keltem, a szobatársaim még javában az igazak álmát aludták és fogalmuk sem volt, hogy bizony, az április elseje senkit sem kímél, ha tréfáról van szó. Halkan kiosontam a szobából és lementem a konyhába. Még sehol senki nem volt, így nyugodtan előkészíthettem a kitolásomat. Elhatároztam, hogy reggelit készítek. Direkt megcseréltem a hozzávalókat és mindenkiébe elrejtettem egy lego darabot, amit azért észre lehetett venni már az első falatnál. Csináltam még karamellás hagymát is. Aztán szépen visszalopakodtam az emeletre és egy adag irtózatosan büdös kölnit fújtam be a szobákba a kulcslyukon. Az akcióm után elmentem kicserélni a tusfürdőt és a sampont is. Mindkettőbe öntöttem édes löttyöket, cukrot, édesítőszert, ételszínezéket. Mikorra mindennel kész lettem a többiek is felébredtek. Mire az étkezőbe értek én már ott vártam őket. Senki nem sejtett semmit. A pincért megkértem, hogy míg ott leszünk addig lehetőleg tartózkodjon máshol.
- Jó reggelt! - köszöntem ravaszan mosolyogva.
- Neked is - mondta két ásítás közt Daniel.
Leültek és várták, hogy kiszolgálják őket.
- Hol a pincér? - türelmetlenkedtek egy idő után.
- Nem tudom. A recepciós is csak egy üzenetet hagyott a pulton, hogy ma nem jön be - hazudtam, mert az említett dolgozót is megkértem arra, hogy tűnjön el egy kis időre.
- Oh, de jó... - morogtak a legtöbben.
- Nyugalom. Majd én hozok reggelit - mondtam és már siettem is a konyha felé.
Hamarosan tányérokat egyensúlyozva tértem vissza. Leraktam eléjük és vártam a reakciót. Az első falat után lettek érdekes arckifejezések, és meglepve vették ki a felszolgált kajából a legót.
- Úgy látszik a szakács kisfia is segített elkészíteni a reggelit - nevettem fel.
- Meg a kislánya is, mert elég érdekes az egész - mondta Pedro, miután egy chili-t vett ki a tükörtojásból, amire egy egész főszerkeveréket öntöttem.
- Lehet - nevetett Rosa.
Miután ezt átröhögtük felszolgáltam a karamellás hagymát és a sós kávét. Az első harapás után nekiestek a kávénak, de abban is csalódniuk kellett. Aztán felmentek tusolni, de az is hatalmas szitkozódásba torkollott. Ekkor már valószínűleg sejtették, hogy én voltam az elkövető. Röhögve vonultam be a szobába, de valamelyik gyereknek eszében volt az, hogy milyen nap van, mert amint beléptem az ajtón hatalmasat estem egy sípolós játékon. Kínomban vihogva álltam föl. Néhány órával később összefogtunk, hogy megtréfáljuk a dolgozókat. Egy játékegeret tettünk a vízforralóba, ami a konyhában volt. A takarító felmosóvödrébe egy műanyag kígyó került. Goldy-t a golden retriever-t és Princess-t a labradort pedig beöltöztettük oroszlánnak és beküldtük őket a recepciós pult mögé. Nos, lett nagy riadalom. A szakács a vízforralót kihajította az ablakon, a takarítónő elrohant, a recepciós hölgy pedig a pult tetején állva kiabált segítségért. Jót röhögtünk rajtuk.
- Április bolondjai! - csapkodtam a recepciós pultot vihogva.
Kínjukban ők is nevettek.
- Bemutatom az oroszlánokat: Goldy és Princess. Mindketten kutyák - mondtam mikor sikerült abbahagynom a kacagást.
- Aranyos vadállatok, de legközelebb szívesebben találkoznék velük jelmez nélkül - ült le a hölgy és megsimogatta a kutyákat.
- Amúgy a másik két "házikedvenc" csak játék - tájékoztatta Abby a szakácsot és a visszatérő takarítónő.
A pincér egy póktól sikított, de mint kiderült az sem volt igazi, Csak egy gyerek tréfája. A kertész is megkapta a magáét. Neki mindenféle kártékony játékállatokat tettünk a virágok közé. Nagyon jó nap volt, rengeteget röhögtünk.

( 172 megtekintés )

Szólj hozzá:

ZooGirl88 2017. 04. 05. 19:52  
Köszi, Spicci! Volt ott amúgy több elírás is. Itt csak annyi, hogy először két külön mondat  volt, de a végén összekapcsoltam őket egy vesszővel, viszont a c-t elfelejtettem átírni kicsire.

Spicc tenyészet
 
2017. 04. 05. 18:06  
"...mint kiderült az sem volt igazi, Csak egy gyerek tréfája." - a csak-ot nem kellett volna nagy kezdőbetűvel írni, de gondolom elírás.
De nagyon-nagyon jó rész volt! 5/5.

Fly 2017. 04. 05. 17:07  
Sziszaaaa :3 *.* Imádom :3


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat