Újság >> Történetek / Sorozatok

Az örökös
Megosztás: f

Az örökös

 Három hónappal később.
Dénes bár tudomásul vette, hogy Rachel hamarosan édesanya lesz, de a házasságot még nem kötötték meg a fiatalok. Virág mindenben rendelkezésére állt a fiatal kismamának, aki már a hetedik hónapban járt. Aladár egyre ritkábban látogatta meg szerelmét, míg végül már nem jött hozzá. Senki sem akarta megijeszteni vagy megbántani a lányt, de mindnyájan tudták, hogy csúnyán becsapta szerelme.  Az apa azonban nemcsak unokahúga miatt aggódott, hanem Gabriella miatt is, aki egyre gyakrabban érezte rosszul magát és minden reggel émelygéssel kelt fel. Felesége szinte biztosra vette, hogy Gabi gyermeket vár, hiszen erre utaltak a tünetek, de ő egyszerűen képtelen volt erről tudomást venni. Elvégre még csak tizenhat éves és nem volt még neki komoly kapcsolata sem. Fogalma sem volt róla, mi az igazság és mi a hazugság, de egyet tudott, akármilyen bajban is volt gyermeke, ő sohasem hagyta volna cserben, hanem a segítségére lesz és együttes erővel minden meg fog oldódni, legalábbis remélte, hogy így történik. Esze ágában sem volt elküldeni a háztól egyetlen leányát, aki szívének oly kedves. Sohasem fogja elfelejteni azt a napot, mikor néhai felesége Kamilla évekkel ezelőtt elmondta neki, hogy hamarosan szülők lesznek. Azt a boldogságot és mérhetetlen jóságot, mely ezeket a szavakat mondotta vele felváltotta az ünnepélyes örömmámor, és a boldog várakozás. Amikor hallotta az újszülött sírását, nála boldogabb ember nem is létezett ezen a földön. Csak sajnos az örömöt utána felváltotta a fájdalom és a kín különös ugyanakkor fájdalmas keveréke. Azt azonban nem gondolta volna, hogy miután megszületett kislánya, utána elveszíti szeretett párját. Tudta jól, hogy tovább kell élnie a gyerekek miatt, de akkor abban a pillanatban szinte ordítani tudott volna fájdalmában s tehetetlenségében. Nehezen sikerült magát túltennie a gyászon, de egy év múlva, mégis feleségül vette Helenát. Akkor azt gondolta, hogy szerelem, amit érez, de rá kellett döbbennie, hogy fiatal párja egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogyan azt elvárnák tőle. Ezen gondolatok közepette lépett be az istállóba, ahol sírást hallott. Kicsit közelebb ment Ezüst bokszához és ekkor megpillantotta lányát, aki teljesen összetörve állt s sírva ezeket a szavakat mondotta:
- Lovacskám mondd mit tegyek? Kisbabát várok egy embertől, aki azon a napon tönkretette az életemet. Hogyan nézzek így édesapám szemébe, aki mindig csak a legjobbat akarta nekem és a többieknek is? Gyűlölöm azt az embert, aki ezt tette velem. Még a nevét sem tudom mégis miatta kell szenvednem. - suttogta könnyeit nyelve.
- Én nem haragszom rád kislányom. - szólt mellette egy hang.
- Édesapám te hallottad mindezt? - kérdezte.
- Igen. Örülök, hogy végre megtudhattam mi nyomja lelkedet. Hetek óta aggódom miattad Gabriella. Nem ítéllek el azért, ami történt, de egyszerűen felfoghatatlan, hogy a sors ilyen kegyetlenül bánt veled. - válaszolta.
- A kisbabám miatt sem haragszol rám? - érdeklődött.
- Mindenben a segítségedre leszünk kedvesem. Virág és én teljes mértékig támogatni fogunk téged. - felelte.
- Papa én azt akarom, hogy ti neveljétek őt fel. - hozta meg döntését.
- Kislányom...- kezdte, de lánya közbeszólt.
- Pontosan jól tudom kiskorom óta milyen csodálatos gyermekkorom lehetett melletted papa. Ezt tekintsétek ajándéknak, mert én még képtelen vagyok úgy gondolni a csöppségre, mint a gyermekemre. Szerettem volna még tovább tanulni, ahogy Rachel, de az élet máshogy akarja. - magyarázta.
- Gabi megígérem neked, hogy vigyázni fogok rátok, és nem engedem, hogy bármi bajod essen. - mormolta.
- Apa Rachellel mi lesz?! - váltott témát.
- Kicsim ő hét hónapos terhes. Szintén egy olyan férfi gyermekét várja, aki sohasem fogja megismerni a gyerekét. - válaszolta.
- Remélem Aladár visszajön hozzá. - mondta.
- Nem tudhatod előre a dolgokat leányom. - vetette ellene.
- Virágnak elmondod majd helyettem? - tette fel kérdését.
- Ő az első perctől kezdve sejtette, hogy hamarosan gyermeked születik. Nagyon megértő és bölcs asszony. - felelte.
- Ti vagytok a legaranyosabb szülők a világon. - ujjongott.
- Szeretünk téged és azt akarjuk, hogy boldog légy. - mondta.
Az apuka e szavaknál átölelte a lányát, akiből az eltelt hónapok során felszakadt minden fájdalom és édesapja vállán végre kisírhatta magát.

( 120 megtekintés )

Szólj hozzá:

Dark Light 2017. 02. 05. 10:00  
Beleolvastam, csak hogy lássam, milyen egy történet, mely már a 33. résznél tart. Amúgy elismerésem, nem sok történet jut el eddig.
Nos... nem fogott meg, de talán azért, mert nem az elejétől olvastam.
Számomra is idegen volt, hogy egy apa csak úgy "leokézza" a lánya terhességét, aki csak tizenhat éves, ráadásul dunszta sincs, ki az apja a gyereknek. Ha olyan körülmények közt lett terhes, azonnal szólnia kellett volna valakinek.
Én az apa helyében (a "tüneteket" figyelembe véve) kérdőre vontam volna a lányt. Ez jó indok lett volna arra, hogy feszültséget csempéssz a történetbe és így elérd, hogy az olvasók izgatottan és kíváncsian várják a következő részt.

Lovedog 2017. 02. 04. 18:51  
Szerintem kicsit túldramatizálod a dolgokat. Oké, hogy idilli amerikai család, de azért valami bizalmas beszélgetést a babáról kellett volna folytatnia Dénesnek Gabriellával.
Meg ennyire oké Dénesnek, hogy Gabi terhes?
Illetve amit még észrevettem, hogy szinte minden név magyar, kivéve a Rachel.
5/5.

Kesha nena 2017. 02. 04. 17:38  
Hú. Ez a rész is izgalmakkal teli volt, kiderült, hogy a 16 éves Gabriella terhes, de még csak azt se tudja, hogy kitől. Hát, én úgy érzékelem, hogy ez a rész után mindenki aki olvassa, vagy beleolvasott tovább fogja olvasni, mert nagyon izgalmas és érzelmekkel teli részt olvashattunk ezúttal is.
Gratulálok az írónak, hogy mindig kitalál valamit, amivel feldobja a sorozatot és az építőkritikákat is figyelembe veszi, hogy ezúttal fejlődjön. Le a kalappal előtted, Karácsony! Sok sikert a továbbiakban is a történet íráshoz, mert van tehetséged. Egyértelmű, hogy 5/5, folytasd. Akkor amikor elkezdted már a címből izgatott voltam, hogy mi lesz ez. És nagyon jó lett. Izgatottan várom, hogy mik lesznek a következő részekbe.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat