Újság >> Történetek / Sorozatok

Az örökös
Megosztás: f

Az örökös

 Hat évvel később.
Dénes csak sokára tudta elfelejteni a szerencsétlenül végződő házasságát. Rachel idén töltötte be tizennegyedik életévét és ősztől tanulmányait a helyi középiskolában fogja elkezdeni. Benjámin kilenc éves, érdeklődő, aranyos kisfiúvá cseperedett. Gabriella hét éves lesz a jövő hónapban és nemsokára iskolába megy. Áron, legkisebb fia pedig nem sokat tartózkodott Madaroson édesapja házában. Helena időközben alaposan megváltozott. Már egyáltalán nem foglalkozott a fiával, aki pedig igényelte volna az anyai gondoskodást és szeretetet. Sajnos a családfő nem tudott változtatni a történteken, de bármit megtett volna azért, hogy gyermekét maga mellett tudhassa. Nem szállt szembe a bíróság akaratával, de szíve mélyén érezte, hogy egyáltalán nem helyes az a döntés, melyet hoztak. Egyedül az vigasztalta, hogy Áron nagyszülei vigyáztak rá és nevelték, pedig ez valójában az ő dolguk lett volna. Sokáig nem mert a szülők szemébe nézni, így nem akkor látogatta a gyermeket, ha tudta jól, hogy Melittáék is otthon vannak. Egyszer azonban az asszony könnyes szemmel bevallotta neki, hogy mennyire sajnálja, amiért a lánya így viselkedett vele. A kisfiú nagyon zárkózott és érzékeny jellemmel rendelkezett. Édesapja ahányszor elment érte és hazavitte családjához mindig hosszas kérlelés, könyörgés árán kezdett el Gabival és a többiekkel beszélgetni. Az apa igyekezett így elfogadni gyermekét, de néha elkeseredett, ha arra gondolt, milyen sorsa van Áronnak. Ő azonban nem akart még egyszer szerelmes lenni, vagy feleséget választani magának.  Egyszerűen nem akart még egyszer egy csapdába esni, melynek célja a boldogtalanság lett volna. Azt mondogatta magának, hogy neki pontosan megfelel azaz élet, melyet most él, de ha őszinte akart volna lenni önmagához, be kellett vallania, hogy ez nem így van. Elvégre ki ne vágyna arra, hogy társával megoszthassa a jót és rosszat egyaránt? Hideg téli estéken sokkal jobb volna valakivel kettesben hallgatni a szél zúgását odakintről. Mindez azonban csak álom maradt, egy olyan álom, mely nem biztos, hogy valóra válik. Eddig jutott gondolatai során, mikor odalépett hozzá kislánya és így szólt:
- Papa muszáj nekem ősszel iskolába menni? - érdeklődött.
- Kicsim te is jól tudod, hogy igen. - felelte.
- Apa és ha én nem akarok? - kérdezősködött tovább.
- Gabriella ez sajnos nem kívánságműsor. Hidd el sok mindent fogsz, majd tanulni. Megismerkedsz a betűk és a számok világával, és tudomást szerezhetsz arról, hogyan élnek más népek. - magyarázta.
- Értem. A mama is járt iskolába? - kérdezte.
- Igen. Kamilla szintén végigjárta azt az utat, melyet neked is járnod kell. - mormolta.
- Hiányzik. - suttogta.
- Gabi nekem is mérhetetlenül fáj, hogy nem lehet itt velünk. - ölelte magához kislányát.
- Nem is ismertem. - sóhajtotta.
- Ő viszont mindennél jobban várta a pillanatot, hogy végre megismerkedhet veled. A sors azonban másképp döntött és nekünk, ha fáj is, de tovább kell lépnünk. - mesélte.
- Apa tudom, hogy Beni és Rachel nem a testvérem, mégis olyan, mintha lenne egy nővérem s bátyám. - váltott témát.
- Ne feledkezz meg a kisöcsédről Áronról sem. Ugyanúgy ő is hozzátartozik a családunkhoz. - vetette közbe.
- Tudom édesapám. - mondta.
- Uram vendége érkezett. - lépett oda hozzájuk Lujza.
- Ki az? - kérdezte.
- Annyit mondott, hogy Rolf a neve. Mikor rákérdeztem teljes nevére azt mondta, hogy Önnek tudnia kell kiről van szó. - felelte.
- Igen, most már emlékszem. - jutott eszébe.
- Beengedjem?! - hallotta messziről.
- Előbb vidd el Gabriellát a szobájába. Nem akarom, hogy bárki tanúja legyen ennek a beszélgetésnek. - rendelkezett.
A dadus szótlanul kézen fogta a kislányt, majd felmentek az emeletre. Lujza nem tudta mire vélni ura hideg és jeges tekintetét, de nem kérdezett semmit. Dénes eközben felkészülten várta a váratlan vendéget, aki egyáltalán nem kellemes emlékeket ébresztett benne.

( 96 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 01. 25. 17:41  
Jó!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat