Újság >> Történetek / Sorozatok

Az örökös
Megosztás: f

Az örökös

 Egy nappal később.
- Helena. - kiáltotta a ház ura.
- Mindjárt megyek. - hangzott a kelletlen válasz.
Dénes mindent úgy intézett, hogy feleségével kettesben tudják megbeszélni az elmúlt nap történéseit. Miután kora reggel elvitte Rachelt az iskolába úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy tisztázza a helyzetet párjával. Azonban ezt teljesen nyugodt körülmények között szerette volna lerendezni, ezért megkérte Lujzát, hogy vigye el a gyerekeket a közeli parkba sétálni. A dadus nem tudta mire vélni Toldi úr hangulatváltozását, de tapasztalt, idős hölgy révén, tudta jól, hogy semmit jót sem jelenthet gazdája viselkedése. Az ifjú apuka egyáltalán nem akarta, hogy mások is meghallják, amit és ahogyan döntött házasságával kapcsolatban. Úgy érezte, mintha szívébe tőrt forgatnának, mikor felesége azt mondta, hogy sohasem szerette őt igazán. Akkor és ott nem bírta elfogadni a tényt, hogy a lány, akit szerelemmel szeretett Kamilla halála után ilyen durva szavakkal illesse őt és családjukat. Persze szíve mélyén érezte, hogy Helena nem kedvelte Norinát, de soha nem tudta megmagyarázni, hogy miért nem. Viszont érdekes volt, hogy Róbertet pedig szinte bálványozta pedig semmi köze nem volt a grófhoz. Fogalma sem volt róla mihez fog kezdeni ezek után, de úgy gondolta, hogy mindenképpen boldogulni kell, akár feleségével, akár nélküle. Ebben a történetben egyedül a gyerekeket sajnálta, akik megint anya nélkül maradhatnak. Áronról legkisebb fiáról sem feledkezhetett meg. Döntése mindenkire hatással lesz beleértve környezetüket is. Azonban nem akart egész életében egy tüskével a szíve alatt élni. Biztos volt benne, hogy nagy változás lesz ez mindenki számára, de úgy vélte mindenkinek így lesz a legjobb. Ekkor a faliórára pillantott, majd elindult megkeresni párját. A verandán talált rá, amint egy karosszékben ült mellette pedig Cirmos cica aludt. Felpillantott, meglátta társát, aki haragosan így szólt:
- Mit vétettem ellened, hogy még akkor sem vagy hajlandó odajönni hozzám, amikor kérlek? - kiáltotta.
- Látom meghoztad döntésedet. - mosolyodott el könyörtelenül.
- Nézd bármelyik házasságban adódhatnak kisebb - nagyobb problémák. Én azonban a megbocsátás mellett állok és szeretném, ha itt maradnál velünk. - mondta.
- Nem értesz te semmit most se, mint ahogyan régen se. - mormogta.
- Légy szíves avass be gondjaidba és megígérem segítek neked. - kérte.
- Soha nem értetted miért viselkedek így, ahogyan. Itt az idő, hogy mindenre fény derüljön. Mindig alázatosan védted a nővéred, pedig ő sem volt tökéletes. Tudd meg én vagyok Róbert gróf egyik távoli unokahúga. Azt hiszed, hogy az évek alatt egyedül csak Norina szenvedett?! Nem. Róbertnek ugyanúgy fájhatott felesége ridegsége, mint ahogyan nekem fáj ez a közönyös viselkedés részedről. - fakadt ki dühösen.
- Ne haragudj ezt nem tudhattam. - suttogta.
- Persze, hogy nem. Érdekelt téged valami más a gyerekeken kívül is? Soha nem mentünk el kettesben sehova sem. Te nem társat akartál, hanem anyát a kicsik mellé. A kettő nem ugyanaz. Amióta Áron megszületett egyáltalán nem foglalkozol velem vagy a kicsivel. Mindig csak a másik három gyerek érdekel. Azt gondoltam, ha születik egy kisfiad, minden megváltozik, de sajnos nem így lett. - magyarázta.
- Bocsáss meg. - szólt.
- Belefáradtam ebbe az egészbe. Itt hagylak, mert én veled élni akarok és nem egy tanyán akarom leélni az egész életem. Fiatal vagyok hozzá és nem szeretlek. - közölte vele.
- Sajnálom, hogy így gondolod. - felelte.
- Nem való neked a házasság Dénes, mint ahogyan nekem se. - sóhajtotta.
- Jövő héten beadom a válókeresetet és elválunk, ha így akarod. - mondta.
Ezzel a beszélgetést lezártnak tekintették. Lujza időközben hazaérkezett a gyerekekkel és meglepődve vette tudomásul a feszültséggel teljes légkört.   
- Papa. - kiáltotta Beni.
- Itt vagyunk. Jót sétáltatok? - kérdezte tőlük.
- Igen. Jó volt. Láttunk lovakat is. - mesélte a kicsi.
- Értem. Javaslom, hogy menjünk be a házba, mert kész az ebéd. - döntött édesapjuk.
- Velem mi lesz? - szólt közbe Helena.
- Te tudod mit szeretnél és nem én. Most pedig gyere te is kihűl az ebéd. - válaszolta.
Ezután pedig mindenki bevonult a házba. A házaspár nem szólt egymáshoz egy szót sem, tekintetük annál beszédesebb volt.

( 113 megtekintés )

Szólj hozzá:

Spicc tenyészet
 
2017. 01. 02. 11:12  
Remek rész lett! Viszont a képen Helena ugyan úgy néz ki mint egy régebbi rész képén Norina...

Kesha nena 2016. 12. 31. 21:14  
 Megvoltam elégedve ebbe a részbe mindennel, pár dolgot pontokba szednék:
1. Jó volt a hosszúsága
2. Volt benne leírás (is)
3. Jó, hogy nem csak nyájasan beszélnek a szülők egymással, de engem nem zavart, mert tudtam, hogy előbb, vagy utóbb beleraksz valamit, amitől feszült lesz a helyzet.
4. Tetszett, hogy így pár titokra fény derült.
Kíváncsi vagyok, hogy a következő részbe a fiatal királyunk, hogyan fogja a gyerekek tudtára adni ezt a váratlan hírt. Folytasd! Nekem nagyon tetszett! 5/5! Izgatottam várom a folytatást!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat