Újság >> Történetek / Sorozatok

Az örökös
Megosztás: f

Az örökös

 Két héttel később.
Elérkezett a várva várt nap Helena és Dénes esküvője. A szolgálók és az inasok napok készültek e jeles alkalomra, hogy minden tökéletesen alakuljon. Úgy tervezték, hogy a szertartást a kertben fogják tartani a szabadban, bár igaz, hogy ősz volt, de még korántsem volt rossz idő. A családfő izgatottan és félve készült erre a jeles napra, mert pontosan jól tudta, hogy ez az esemény meg fogja változtatni életüket. Ha igazán őszinte szeretett volna lenni magához be kellett vallania, hogy kicsit félve teszi meg lépéseit egy új élet felé. Mindazonáltal szerelemmel szerette Helenát, aki teljes szívéből viszonozta érzéseit. Dénes csak most döbbent rá, hogy milyen bátorság és merészség jellemzi jövendőbeli párját. Azon a kínos vacsorán a lány egyetlen pillanatig sem hazudott szüleinek, mikor elárulta, hogy szereti őt. Kimondhatatlanul boldog volt, mert így legalább megbizonyosodhatott érzései tisztaságáról. Érezte, hogy megfelelő társra lelhet ebben a csodálatos hölgyben, aki mindenét feladja miattuk. Tudta jól, hogy szerető feleség és féltőn óvott édesanya válik belőle, de arra a kérdésre, hogy szeretne még gyermeket egyenlőre képtelen válaszolna. Ha a szívére hallgat a válasz igen lenne, de nagyon fél attól, hogy újra megismétlődik a sors kegyetlen játéka és elveszíti kedvesét. Éppen ezért még ez ügyben nem jutott elhatározásra.  Még mindig hiányzott neki néhai felesége Kamilla, aki mindig gyengéd gondoskodással és szeretettel vette körül férjét. Azonban az élet megy tovább és a három gyermeknek szüksége van családra és az összetartó erőre, amely minden bűntől mentes, önzetlen, melynek neve szeretet. Rachel és Benjámin olyanok voltak számára, mint a saját gyermeke és nem tett különbséget köztük. Eközben a szomszédos szobában Helena esküvői ruhába öltözött. Egyrészt nagyon örült annak, hogy Dénes felesége lehet, másrészt viszont elkeserítette az a tudat, hogy Kamilla sajnos soha nem lehet többé együtt kislányával és férjével. Ezen elmélkedett, majd halkan így beszélt:
- Kamilla bár sohasem ismerhettük egymást én mégis ezen a jeles napon hozzád fordulok. Néhány percen belül Dénes felesége leszek, de hadd mondjak el pár mondatot. Megígérem, hogy soha nem fogom hagyni, hogy Gabriella elfelejtsen téged a mamáját. Engedelmes, hűséges leszek páromhoz és vigyázni fogok a gyerekekre. - ért mondandója végére.
Hirtelen kopogás hallatszott, majd a szobalány szólt, hogy indulhatnak a szertartásra. A kert csodálatosan fel volt díszítve, de ő izgatottságában észre sem vette. Akkor tért magához, mikor házastársaknak nyilvánították őket. A vacsora után, amikor a gyerekek felmentek a szobájukba a dajkával, a vendégek még táncoltak és mulattak. Az ifjú pár csendesen sétált kézenfogva szerelmesen és így beszéltek:
- El sem hiszem, hogy elérkezett ez a nap. - suttogta.
- Boldog vagyok Helena, hogy a feleségem lettél. Ígérem megteszek minden tőlem telhetőt, hogy örökké ilyen boldogság jellemezze életünket. - mondta.
- Köszönöm kedves szavaidat. Te is jól tudod, hogy a napra időnként árnyék vetődik és eltakarja. A mi házasságunk alatt is biztosan lesznek nézeteltérések, de én bízom benne, hogy ketten mindent meg tudunk oldani. - magyarázta.
- Bölcsességed határtalan büszkességgel tölt el kedvesem. Azt szeretném, ha mindig ilyen maradnál és nem változnál meg az évek során. - jegyezte meg.
- Szeretlek Dénes és mindig melletted leszek. - ígérte.
- Én is nagyon szeretlek téged. - ölelte át kedvesét.
Nem figyeltek már egyáltalán a körülöttük lévőkre, hanem mindenről és mindenkiről megfeledkezve ölelték és csókolták egymást.

( 87 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat