Újság >> Történetek / Sorozatok

Come on!
Megosztás: f

Come on!

Seannek sikerült legyőznie a rögtönzött galoppversenyben, és bár jól esett egy kicsit nem céltalanul vágtatni a vakvilágba, tudtam, hogy ez nem tart örökké. A birtokhoz érve ismét eszembe jutott Roving és az, hogy hiába fogom majd keresni vagy hívni, ő nem lesz ott, nem fog jönni. Összeszorúlt a szívem, a torkomat már megint öklömnyi csomó szorongatta. Mit is képzeltem? Hogy majd egy esztelen vágta megoldja minden gondom? Hogy ezzel feltámaszthatom azokat, akikre a legnagyobb szükségem volna?
- Ott van, Liam! - hallottam Amanda idegesítő hangját. - A lovaddal!
Amandával egymagas fiú lépdelt elém, majd karbaöltött kezekkel, dühösen rám meredt. Bizonyára ezzel a pillantással tette fel a kérdést, "Hogy merészeltem elvinni a lovát?!"
- Sajnálom, Liam. - lecsusszantam a szürke hátáról, majd kissé szégyenlősen eloldalogtam. Csak most jöttem rá, mekkora butaság volt elvinni egy vendég lovát, hogy majd azzal együtt kitombolhassam magam. Ezek a hirtelen cselekedeteim nem egyszer sodortak már bajba. Például Roving...
- Ha még egyszer elkövetsz valami hibát, legyen az akármilyen kicsi, anya kirúg innen és mehetsz más istállókba takarítani. - sziszegte Amanda.
Villamgyorsan elkaptam az alkarját, mire ő rémülten rám emelte tekintetét. Ez így nem mehet tovább! Az életem zuhanórepülésben van és egy fikarcnyi esélyt sem látok, hogy újra egyenesbe hozzam. Amanda kijelentése nagyon megbántott és feldühített.
- Ez az én birtokom! - kiáltottam rá dühösen, mire ő kitépte magát a szorításomból és elszaladt a főépület felé. Nem érdekelt, hogy mond-e valamit az anyjának vagy sem. Jól esett egy kicsit látni, hogy tart tőlem.
- Én ezt nem igazán értem. - ingatta a fejét Sean, amikor mellém lépett. Lova még mindig mellette volt, bár már türelmetlenül horkantgatott a reggeliért. - Hogy lehet a te birtokod, ha Amandáé?
- Az apámé volt, de ő meghalt. Jogosan enegem illetne.
- Akkor nem, ha erről nincs végrendelet. Ráadásul ha jól sejtem, még kiskorú voltál, amikor Amanda anyja átvette a gyámságodat. Akkor pedig nem a tiéd a birtok...
- Kösz! Ez igazán jól esett! - fújtam dühösen, majd eltrappoltam, hogy nekilássak mindennapi teendőimnek. A munka majd elvonja a figyelmem az egyre rosszabbra forduló sorsomról.
Nem néztem hátra, nem is vártam Seanra. Maradjon csak ott, úgy sincs szükségem senkire! Nekem nem kellenek barátok, azokat úgy is csak elveszítem.
A kancaistállóba mentem, hogy még véletlenül se futhassak össze a minden reményemet szertefoszlató fiúval. Barátságosan köszöntem a boxokból kikukucskáló lovaknak, majd fogtam a vödröt és tele merítettem abrakkal. Ezután beléptem az első boxba. Morogva leszidtam a pej kancát, amiért az majdnem kilökte a kezemből a vödröt. Ostoba jószág!
- Mond csak te ló! - mordultam rá, amikor kiverekedtem magam a boxból. A kanca sehogy sem akart elengedni, folyton csak az útban állt. A vödröt is alig tudtam kiszabadítani az etetőből, ugyanis őlósága majd éhen veszett. - Mi lenne, ha néha odafigyelnél?!
Dühösen becsaptam az ajtót, majd a soron következő boxhoz léptem. Újabb éhes ló. Remek...
- Mindenki boldog. - morogtam, miközben kiürítettem a vödröt. - Csak én nem.
A lipicai barátságosan meglöködte a kezem, de kedélyállapotomon ez mit sem javított. Dúltam-fúltam, utáltam az életet és a körülöttem élőket. Világgá akartam menni. Igen, határozottan az lenne a legjobb megoldás. Elfutni a problémák elől és elbújni, ahol soha sem találnak rám.
- Hoznak ma egy új lovat. - hallottam a barátságos hangot a hátam mögött. Az egyik lpvas volt, Viktoria Crow. Ő igazán rendes lány volt. Rövid, vörös haja volt és folyton egy új nyakörv volt a nyakán. Általában feketében járt, de a látszat csalóka volt. Viki nagyon rendes, barátkozós lány volt. Szinte mindenkivel jóban volt. Hogy irigylem!
- Minek? - értetlenkedtem.
- Hogy pótolják Rovingot.
Fájdalmasan felsóhajtottam. Hát persze! Amanda nem nyerhet több versenyt, ha nem egy méregdrága, túlbecsült ugróló nélkül. Aminek persze újnak kell lennie!

Köszönöm, hogy elolvastad! Várom hozzászólásodat!

( 82 megtekintés )

Szólj hozzá:

Iméon 2016. 11. 13. 11:17  
Kösziii!

A Doktor
 
2016. 11. 12. 16:09  
Nagyon tetszik! *-* alig várom a folytatást!

tutifrutti 2016. 11. 12. 15:51  
Nagyon jó *.*

Peasy
 
2016. 11. 11. 17:44  
Ez a mostani rész, minden szempontból tökéletes... *-*

Brytta 2016. 11. 11. 15:28  
 Imádom! Mindenképpen folytasd!!! <3 5/5


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat