Újság >> Történetek / Sorozatok

A sárkány krónikája
Megosztás: f

A sárkány krónikája

Bevezető

Volt idő, amikor a Földet sárkányok uralták; békében éltek az emberekkel, tökéletes harmóniát alkotva. Bár a sárkányok eredetileg saját világukba, Locatheenbe tartoztak, még a földi idők kezdetén letelepedtek itt, hiszen Locatheen földjein véres háború dúlt köztük és úgynevezett félsárkányok, féllények között. A féllények eredeti faja teljesen ismeretlen, de mióta ellopták egy sárkány gyémántját – minden sárkány bőrébe egy hatalmas gyémánt ékelődött, bele a mellkasukba, amit ha elvesznek, a teremtmény azonnal meghal –, megkapták a sárkányok bizonyos tulajdonságait.

A féllények így megszerezték Locatheent, eredeti lakóik új otthont kerestek maguknak – történetesen a Földet. Dimenziókon, világokon át vándoroltak évszázadokon át, mire megtalálták.
Nagyon sokáig béke uralkodott a Föld két faja között, ám az emberek hamarosan a sárkányok ellen fordultak. Így szokott ez menni – két intelligens lény nem fér meg egymás mellett.
Bár a tűzokádó lények könnyedén elpusztíthatták volna az összes embert, nem harcos nép voltak. Menekülni próbáltak a harc helyett, ám sikertelenül; alig száz év alatt minden sárkány elpusztult, kivéve egyet.

Lorthec volt az egyetlen, aki felvette a harcot, majd a Föld egy olyan pontjára menekült, amit az emberek még nem ismertek.
Egy dolgot azonban nem vett kellően figyelembe. Amikor egy fiatal férfival ütközött meg, az leszakította az egyik, legkisebb tüskéjét a megnyúlt pofájáról. A férfi titkon sosem értett egyet azzal, hogy öljék e nemes lényeket, ezért később, mikor Lorthec már elmenekült, készített egy közepes méretű, faragott szobrocskát, ami az ülő, büszke tartású sárkányt ábrázolta. A leszakított tüskét egy vékony bőrdarabra fűzte, és attól a naptól fogva azt hordta nyakláncnak. Mindkét jelentéktelennek tűnő tárgy generációkon át öröklődött…
…és így került 2014-ben a tizenöt éves Lynn Dehragon és szülei házába, valahova a padlásra a limlomok közé.

A féllények lecsapni készülnek.
Lorthec ébredezik évezredek óta tartó álmából.
Vajon tényleg különleges ereje van a leszakított sárkánytüskének?
Mi a furcsa a faragott szoborban?
És végül, de nem utolsó sorban: mi lehet a kapcsolat Lynn és Lorthec között azon kívül, hogy egyszer, még nagyon régen egy őse megküzdött vele?Komikat, kritikákat elfogadok! (:

( 89 megtekintés )

Szólj hozzá:

Crystals
 
2014. 05. 20. 19:08  
ell.

I love London< 3 2014. 05. 19. 16:16  
Húha... ez nagyon érdekes. Megragadó történet szép kivitelezéssel, ahogy várható. Bár, ha nem haragszol, szerintem egy picit sokat használtad a “sárkány „ szót, de a vége fele ez elhalt.
Szintén kíváncsi lennék a következő részre, szóval folytasd!

Primrose 2014. 05. 19. 11:17  
Ígéretesnek tűnik a történet - legalábbis e kis leírás, előzetes alapján. Kíváncsian várom a folytatást.

Kiko.o 2014. 05. 17. 18:32  
Érdekes történet az egyszer biztos... a folytatást megéri, sőt kötelező a folytatás, mivel mihamarabb akarom olvasni az első részét : )


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat