Újság >> A KutyaTanya Hírei

Cikkek
Megosztás: f

Cikkek

Sziasztok!

Egyre több olyan íróval lehet találkozni szerte a neveldéken, akik mind azért vannak felháborodva, mert nem került be egy újságcikkük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a felhasználók többsége nem ismeri a cikkekkel kapcsolatos elvárásokat (azaz nem tudja mit tartalmazhat, illetve mit nem egy olyan cikk, mely elbírálás után bekerül az újságba).
Ez a hír azért jött létre egyrészt, hogy itt tájékoztassuk az írókat arról, hogy ha egy cikkük nem került valamiért be (természetesen megindokolva, hogy miért nem jelenhetett meg az Újságban az adott írás), másrészt hogy össze legyenek gyűjtve valahol azok a kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy cikknek a bekerüléshez. 

Ezek a kritériumok a következők:
• A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!
• A cikk legyen értelmes! Hiába éri el vagy haladja meg a 10 sort, ha semmi értelme nincs az adott írásnak, akkor nem fog bekerülni.
• A cikkekre hivatalosan megadott terjedelem 10-50 sor, ezt vegyétek figyelembe. Az alsó korlátot nagyon szigorúan tartjuk, viszont ha a felsőn túllóg egy kicsit, az még nem tragédia - persze több száz soros cikkeket ne küldjetek, de ha csak egy kicsit több mint 50 sor, az még be fog kerülni.
• Legyen hozzá feltöltött kép, ami meg is jelenik! A cikkek képeire is azok a szabályok érvényesek, mint az avatarokra (és úgy általában a képekre), tehát ne legyen rajtuk oldalcím, valamint az egyébként is tiltott témák (brutalitás, nyíltan erotikus tartalom, stb.) természetesen itt is tilosak.
• Az illegális tevékenységet (például drogfogyasztást) ábrázoló képek sem megengedettek! Vegyük figyelembe, hogy ide főként 18 év alattiak járnak; ne promotáljunk ilyesmiket!
• Csakúgy, mint a képeknél, a cikk tartalmánál is vannak tartalmi szabályok: nem szerepelhet bennük az oldalon egyébként is tilos dolog (káromkodás, hirdetés, másokat sértő vagy felnőtt tartalom). A politikai tartalom is tiltott.
• A cikkeknél is tartsuk magunkat ahhoz, hogy a szöveg kevesebb mint fele legyen csak formázott betűvel. (Tehát például egy naplóidézetet se írj csupa dőlttel, ha az teszi ki a történet nagyobb részét.)
• A hangulatjelek halmozásától a cikkekben is tartózkodj! Teljesen érthető, ha például szomorú vagy a háziállatod elvesztése miatt, de attól még az erről szóló cikket nem kell több sornyi szomorú smiley-val telerakni.
• A cikket mindig igyekezz a megfelelő kategóriába küldeni! Igaz ugyan, hogy a moderátorok át tudják rakni másik kategóriába, de ez plusz idő, és ha sok írást rossz kategóriába küldenek be, akkor jelentősen lassítja az ellenőrzőt (és így a cikkek bekerülését is).
• A rövid leírás nem viccből lett kitalálva. Ide a cikk tartalmát írjátok le 2-4 sorban. Ne rendezzétek le egyetlen szóval, valamint az ilyen "modik tegyétek be" szövegek is teljesen feleslegesek - ha megfelel a szabályzatnak, akkor úgyis be fogjuk rakni az Újságba, ha pedig nem, akkor az ilyen kérések ellenére sem fog bekerülni. Természetesen az sem elég, ha mondjuk valaki csak egy hangulatjelet rak be a rövid leíráshoz.
• Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban van ötleted, annak ne írj külön cikket! Az ilyen felvetéseidet inkább az Ötletdobozba küldd; az direkt ezek számára lett kitalálva. Ugyanez vonatkozik arra, ha azzal kapcsolatban van ötleted, milyen topic lehetne még a Társalgóban.
• Olyan cikket se írj, aminek a tartalmának van külön topic! Tehát például csak idézetekből álló cikk nem fog bekerülni, hiszen annak ott van a Versek és idézetek topic. (A saját írású versek ezen szabály alól kivételt képeznek.)
• A cikk nem tartalmazhat másolást - illetve csak abban az esetben, ha az adott honlap tulajdonosa (vagy cikk írója) engedélyt adott műve továbbközlésére. Amennyiben szabadon felhasználható forrásból másolsz, azt is jelölnöd kell!
Klub hirdetésére ne írj cikket! Ha valahol reklámozni szeretnéd, arra a Klubok topic tökéletesen megfelelő. (Valamint ha a témájának megfelelő nevet adtál a klubodnak, esélyes, hogy az érdeklődők előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Klubkereső segítségével.)
Versenynek csak akkor írj külön cikket, ha többfordulós, és komolyabb versenyszámokból áll! Ha például csak ilyen "illessz be három tigrises képet" jellegű a vetélkedő, azt kérjük, a Versenyek topicban tartsd meg!


>>> SZEREPJÁTÉKOK RÉSZLEG <<<
Itt olvashattok a szerepjátékokra vonatkozó szabályokról. Kérlek, amennyiben érintettek vagytok a témában, ne habozzatok utána járni, hogy milyen feltételek mellett működhet megfelelően az újonnan létrehozott részleg.


Így felsorolva kicsit soknak tűnhet, de ezek a szabályok igenis szükségesek ahhoz, hogy az Újságban tartani lehessen a megfelelő színvonalat. Kérünk, legalább egyszer figyelmesen olvasd át, hogy a későbbiekben ne legyen belőle probléma! Talán mondani sem kell, de a cikkekkel kapcsolatos kritériumok nem ismerete a cikkíró kárára válhat.

Javasolható, hogy igyekezz helyesen írni és érthetően fogalmazni!

TIPP: Beküldés előtt mentsd el magadnak a cikket! (Erre a Jegyzettömbtől kezdve a komolyabb szövegszerkesztőkig rengeteg program megfelel.) Lehet, hogy véletlenül rosszul töltesz fel hozzá képet (de más probléma is adódhat), és ha nem mented le, ilyen esetekben elveszhet a cikked! (Ugyanis a be nem került cikkeket semmilyen módon nem tudjuk visszakeresni vagy visszaállítani, mivel azok végleges törlésre kerülnek.)

S végül: ha egy cikk megfelel a fenti kritériumoknak, az BE FOG KERÜLNI. Ha pedig valami miatt nem raktuk be az Újságba, akkor annak az oka itt a hír alatt hozzászólásban le lesz írva. Ebből kitűnik, hogy a moderátorokat a cikkekről kérdezgetni teljesen felesleges, hiszen ha nincs az Újságban, és itt sem írtunk róla, akkor az adott cikk még ellenőrzés alatt áll. (Tipp: Érdemes lehet kicsit hátralapozni az Újságban, hiszen lehet, hogy mire keresnéd, a cikked már lekerült az Újság főoldalán megjelenítettek közül.)

A be nem került cikkekkel kapcsolatos értesítés csak a hír létrejötte (2013. február 24.) óta működik, a korábban törölt cikkekről nem tudunk információval szolgálni.

Remélhetőleg itt is olyan hasznosnak fog bizonyulni a cikkekkel kapcsolatos hír, mint a társoldalakon, és sok kellemetlen félreértést-problémázást segít majd elkerülni.

( 56351 megtekintés )

Szólj hozzá:

Stormy
 
2020. 01. 02. 19:51  
Miku Chan nem kell könyörögnie senkinek sem ahhoz, hogy bekerüljön a cikke. A könyörgés egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy bekerül e a vagy sem. Gondolom olvastad ennek a cikknek a leírását, így azt is tudod akkor ezek szerint, hogy mik a kritériumok ahhoz, hogy elfogadható legyen amit megírtál. Ha nem felel meg, törlésre kerül és az okát minden esetben fel fogjuk itt tüntetni.

Stormy
 
2020. 01. 02. 19:49  
Művészet >> Mekkora egy  alma? nem volt 10 egész soros.

Miku Chan 2020. 01. 01. 19:46  
Kérlek kérlek kérlek kérlek adjátok ki az Amira élete 9. részét nagyon sokat dolgoztam vele kérleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek

A Doktor
 
2019. 12. 17. 19:24  
Történetek / Sorozatok >> Amira élete - külön kiadás nem érte el a 10 EGÉSZ sort.

Stormy
 
2019. 12. 14. 16:44  
Történetek / Sorozatok >> Lovagolj! a cikkhez feltöltött kép nem jelent meg.

Stormy
 
2019. 11. 28. 21:59  
„Az én kutyám“ >> Barka a kutya nem volt 10 egész soros.

A Doktor
 
2019. 11. 18. 22:17  
Történetek / Sorozatok >> Pincsi kutya nem érte el a 10 egész sort, és különben is nagyon szükségtelen ilyen módon hergelni a népet.

A Doktor
 
2019. 10. 29. 1:16  
Szerepjáték >> War of dogs nem hinném, hogy ez a tartalom egy főleg gyerekeknek szóló oldalra való.

A Doktor
 
2019. 10. 13. 2:09  
„Az én kutyám“ >> ki hogyan szereti a kutyáját, két és fél sor volt összesen, erre ott a társalgó.

Stormy
 
2019. 10. 03. 8:48  
Történetek / Sorozatok >> Amira, Egyiptom hercegnője az összes rész egy másik virtuális neveldéről másolt történet.
Micike013 ne veszekedj egy moderátorral!

A Doktor
 
2019. 09. 13. 18:59  
A KutyaTanya Hírei >> Viszlát 21. század üdv 19. század, egyrészt kérlek, ne küldj be idegen nyelvű cikket, másrészt magában a cikkben sem írták, hogy ne lenne internetünk 2020-tól, így ne kelts fölösleges pánikot.

Stormy
 
2019. 09. 03. 10:18  
Szerepjáték >> Kutyák serege nem volt 10 egész soros.

Stormy
 
2019. 08. 23. 9:41  
Jelenleg nincs több ellenőrzésre váró cikk.

borika0013
 
2019. 08. 16. 14:37  
Elnézést, de nem vagyok benne biztos, hogy beküldtem a Wolfy Eldyrában bevezetőjét.
Esetleg valaki meg tudná nézni?

Karácsony 2019. 08. 10. 11:49  
Bocsánat, de nemrégiben küldtem be a Menekülés egy új élet reményében című történetem 6 iletve 7. részét. Érdeklődni szeretnék vajon miért nem került be?

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat