Újság >> A KutyaTanya Hírei

Cikkek
Megosztás: f

Cikkek

Sziasztok!

Egyre több olyan íróval lehet találkozni szerte a neveldéken, akik mind azért vannak felháborodva, mert nem került be egy újságcikkük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a felhasználók többsége nem ismeri a cikkekkel kapcsolatos elvárásokat (azaz nem tudja mit tartalmazhat, illetve mit nem egy olyan cikk, mely elbírálás után bekerül az újságba).
Ez a hír azért jött létre egyrészt, hogy itt tájékoztassuk az írókat arról, hogy ha egy cikkük nem került valamiért be (természetesen megindokolva, hogy miért nem jelenhetett meg az Újságban az adott írás), másrészt hogy össze legyenek gyűjtve valahol azok a kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy cikknek a bekerüléshez. 

Ezek a kritériumok a következők:
• A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!
• A cikk legyen értelmes! Hiába éri el vagy haladja meg a 10 sort, ha semmi értelme nincs az adott írásnak, akkor nem fog bekerülni.
• A cikkekre hivatalosan megadott terjedelem 10-50 sor, ezt vegyétek figyelembe. Az alsó korlátot nagyon szigorúan tartjuk, viszont ha a felsőn túllóg egy kicsit, az még nem tragédia - persze több száz soros cikkeket ne küldjetek, de ha csak egy kicsit több mint 50 sor, az még be fog kerülni.
• Legyen hozzá feltöltött kép, ami meg is jelenik! A cikkek képeire is azok a szabályok érvényesek, mint az avatarokra (és úgy általában a képekre), tehát ne legyen rajtuk oldalcím, valamint az egyébként is tiltott témák (brutalitás, nyíltan erotikus tartalom, stb.) természetesen itt is tilosak.
• Az illegális tevékenységet (például drogfogyasztást) ábrázoló képek sem megengedettek! Vegyük figyelembe, hogy ide főként 18 év alattiak járnak; ne promotáljunk ilyesmiket!
• Csakúgy, mint a képeknél, a cikk tartalmánál is vannak tartalmi szabályok: nem szerepelhet bennük az oldalon egyébként is tilos dolog (káromkodás, hirdetés, másokat sértő vagy felnőtt tartalom). A politikai tartalom is tiltott.
• A cikkeknél is tartsuk magunkat ahhoz, hogy a szöveg kevesebb mint fele legyen csak formázott betűvel. (Tehát például egy naplóidézetet se írj csupa dőlttel, ha az teszi ki a történet nagyobb részét.)
• A hangulatjelek halmozásától a cikkekben is tartózkodj! Teljesen érthető, ha például szomorú vagy a háziállatod elvesztése miatt, de attól még az erről szóló cikket nem kell több sornyi szomorú smiley-val telerakni.
• A cikket mindig igyekezz a megfelelő kategóriába küldeni! Igaz ugyan, hogy a moderátorok át tudják rakni másik kategóriába, de ez plusz idő, és ha sok írást rossz kategóriába küldenek be, akkor jelentősen lassítja az ellenőrzőt (és így a cikkek bekerülését is).
• A rövid leírás nem viccből lett kitalálva. Ide a cikk tartalmát írjátok le 2-4 sorban. Ne rendezzétek le egyetlen szóval, valamint az ilyen "modik tegyétek be" szövegek is teljesen feleslegesek - ha megfelel a szabályzatnak, akkor úgyis be fogjuk rakni az Újságba, ha pedig nem, akkor az ilyen kérések ellenére sem fog bekerülni. Természetesen az sem elég, ha mondjuk valaki csak egy hangulatjelet rak be a rövid leíráshoz.
• Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban van ötleted, annak ne írj külön cikket! Az ilyen felvetéseidet inkább az Ötletdobozba küldd; az direkt ezek számára lett kitalálva. Ugyanez vonatkozik arra, ha azzal kapcsolatban van ötleted, milyen topic lehetne még a Társalgóban.
• Olyan cikket se írj, aminek a tartalmának van külön topic! Tehát például csak idézetekből álló cikk nem fog bekerülni, hiszen annak ott van a Versek és idézetek topic. (A saját írású versek ezen szabály alól kivételt képeznek.)
• A cikk nem tartalmazhat másolást - illetve csak abban az esetben, ha az adott honlap tulajdonosa (vagy cikk írója) engedélyt adott műve továbbközlésére. Amennyiben szabadon felhasználható forrásból másolsz, azt is jelölnöd kell!
Klub hirdetésére ne írj cikket! Ha valahol reklámozni szeretnéd, arra a Klubok topic tökéletesen megfelelő. (Valamint ha a témájának megfelelő nevet adtál a klubodnak, esélyes, hogy az érdeklődők előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Klubkereső segítségével.)
Versenynek csak akkor írj külön cikket, ha többfordulós, és komolyabb versenyszámokból áll! Ha például csak ilyen "illessz be három tigrises képet" jellegű a vetélkedő, azt kérjük, a Versenyek topicban tartsd meg!


>>> SZEREPJÁTÉKOK RÉSZLEG <<<
Itt olvashattok a szerepjátékokra vonatkozó szabályokról. Kérlek, amennyiben érintettek vagytok a témában, ne habozzatok utána járni, hogy milyen feltételek mellett működhet megfelelően az újonnan létrehozott részleg.


Így felsorolva kicsit soknak tűnhet, de ezek a szabályok igenis szükségesek ahhoz, hogy az Újságban tartani lehessen a megfelelő színvonalat. Kérünk, legalább egyszer figyelmesen olvasd át, hogy a későbbiekben ne legyen belőle probléma! Talán mondani sem kell, de a cikkekkel kapcsolatos kritériumok nem ismerete a cikkíró kárára válhat.

Javasolható, hogy igyekezz helyesen írni és érthetően fogalmazni!

TIPP: Beküldés előtt mentsd el magadnak a cikket! (Erre a Jegyzettömbtől kezdve a komolyabb szövegszerkesztőkig rengeteg program megfelel.) Lehet, hogy véletlenül rosszul töltesz fel hozzá képet (de más probléma is adódhat), és ha nem mented le, ilyen esetekben elveszhet a cikked! (Ugyanis a be nem került cikkeket semmilyen módon nem tudjuk visszakeresni vagy visszaállítani, mivel azok végleges törlésre kerülnek.)

S végül: ha egy cikk megfelel a fenti kritériumoknak, az BE FOG KERÜLNI. Ha pedig valami miatt nem raktuk be az Újságba, akkor annak az oka itt a hír alatt hozzászólásban le lesz írva. Ebből kitűnik, hogy a moderátorokat a cikkekről kérdezgetni teljesen felesleges, hiszen ha nincs az Újságban, és itt sem írtunk róla, akkor az adott cikk még ellenőrzés alatt áll. (Tipp: Érdemes lehet kicsit hátralapozni az Újságban, hiszen lehet, hogy mire keresnéd, a cikked már lekerült az Újság főoldalán megjelenítettek közül.)

A be nem került cikkekkel kapcsolatos értesítés csak a hír létrejötte (2013. február 24.) óta működik, a korábban törölt cikkekről nem tudunk információval szolgálni.

Remélhetőleg itt is olyan hasznosnak fog bizonyulni a cikkekkel kapcsolatos hír, mint a társoldalakon, és sok kellemetlen félreértést-problémázást segít majd elkerülni.

( 54543 megtekintés )

Szólj hozzá:

Stormy
 
2018. 07. 18. 14:29  
Szerepjáték >> Farkasos szerep nem érte el a 10 soros terjedelmet.

Stormy
 
2018. 07. 11. 16:37  
Történetek / Sorozatok >> A Vidéki Kaland jóval meghaladta a megengedett maximális 50 soros terjedelmet.

Juhászkutyi.
 
2018. 07. 11. 15:27  
„Az én kutyám“ >> Ez a tesom és a kutya nem volt tíz egész sor, sőt, még egy se.

K. Ruby 2018. 07. 05. 9:20  
Köszönöm ^^

Ashley1998
 
 
2018. 07. 04. 18:19  
Töröltem.(:

K. Ruby 2018. 07. 03. 23:33  
Üdv!
Tudom, elég régi, de a Can't Sleep című történetem (itt található) szeretném töröltetni. Előre is köszönöm.

Stormy
 
2018. 07. 02. 17:00  
Szerepjáték >> Black and White nem volt 10 egész soros.

Ashley1998
 
 
2018. 07. 01. 19:28  
Történetek / Sorozatok >> Egy napló bőven meghaladta az ötven sort,  hangvétele nem volt neveldére illő és a feltöltött kép sem jelent meg.

Stormy
 
2018. 06. 29. 22:30  
Cikkek >> Játékban és valóságban. nem volt 10 egész soros és ilyen témának felesleges külön cikket írni.
Somi123 igen, beküldted.

Somi123 2018. 06. 27. 20:29  
Kedves Modik!
Megkérdezhetem, hogy sikerült-e beküldenem A Jók és Rosszak iskolája kezdést? A szereppel kapcsolatban tartalmazna új információkat, csak közvetlen a beküldés után kaptam egy áramszünetet és így nem vagyok biztos benne.

Stormy
 
2018. 06. 23. 11:54  
Szerepjáték >> Aratha szigete az író kérésére törölve lett.

Stormy
 
2018. 06. 23. 11:52  
„Az én kutyám“ >> Roni naplója több volt a megengedett 50 sornál.

Sky. 2018. 06. 22. 19:49  
Sziasztok! ^^
Töröltetni szeretném az Aratha Szigete című szerepjátékomat (:
Előre köszönöm, további szép napot Modik! ^^

A Doktor
 
2018. 06. 10. 17:57  
Történetek / Sorozatok >> Diabolik Lovers Fanficktion nem volt meg tíz EGÉSZ sor. Egyébként szerintem sokkal több értelme lenne, ha rendesen írnál is a karakterekről valamit, mert nem hiszem, hogy sokan olvasnák végig az egyszavas információkat például a vércsoportjukról...

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat