Súgó
 
    Tartalom
 • Termékek
  • Konzervek
  • Száraztápok
  • Jutalomfalatok
  • Vitaminok
  • Tálak
  • Tisztálkodó szerek
  • Kutyanyakörv, póráz
  • Játékok
  • Kutyaházak, alvóhelyek
  • Szállító eszközök
 • Gyakori kérdések
  A kutyád
 
    Adatlap

 Az adatlapon megtalálod a kutyád tulajdonságait.

    Etetés - itatás

 Az etetéshez egy tálra és valamilyen ennivalóra van szükséged. Ezeket a kisállatboltban tudod megvenni. A víz ingyen van, de az innivalónak külön tál kell.
A konyhában beállíthatod, hogy miből mennyi adagot kapjanak a kutyáid egy etetésnél. Egy kutya 2 adagot eszik meg naponta. A nagyobb kutya többet eszik. A vitaminoknak nem kell külön tál.

    Játék

 Minden kutya szeret játszani. Ugye nem akarod, hogy unatkozzon! Ha sok játéka van, akkor sokat fog játszani, és nagyon boldog lesz, azonban, ha már sokat játszott egy játékkal, előbb utóbb megunja.

    Raktár

 Amit megvettél a Boltban az a raktárba kerül. Innen tudod betenni a konyhába és a házba. Ami a raktárban van az semmilyen hatással nincs a kutyádra. Ha egy ételt már felbontottál, akkor nem tudod visszatenni a raktárba, mert megromlik. Ha enni adsz a kutyádnak és az összes tasak kiürül, akkor automatikusan újat hozol a raktárból.

 
  Vásárlás - Bolt

 Vásárolni a boltban tudsz, a kisállatboltban. Az árukért KutyaCent-el kell fizetned. Amit megvettél az a raktárba kerül.

    KutyaCent

 A KutyaTanyán KutyaCent-el tudsz fizetni. Minden héten 200 KutyaCent fizetést kapsz. Valamint, ha kevés a pénzed minden nap minden kutyád után 10 cent segélyt vehetsz föl a menhelyen. Még több Centet SMS küldéssel vagy versenyen való részvétellel szerezhetsz. A KutyaCent játékpénz. Semmi köze a valódi világban létező pénzhez. Semmilyen felelősséget nem vállalunk érte.

    Kutyahitelkártya

 Ha Kutyahitelkártyával vásárolsz kevesebbet kell fizetned az árukért. Ezüst hitelkártyával 10%, Arany hitelkártyával 20% kedvezményt kapsz. Hitelre is vásárolhatsz. A hitelt azonban vissza kell fizetned. Ha nem fizeted vissza a hitelt mielőtt a hitelkártyád lejár, elkobozzuk a hitelnek megfelelő értékű árut.

    Kisállat bolt

A Kisállat boltban többféle áru közül válogathatsz:

 • - Konzervek
 • - Száraztápok
 • - Jutalomfalatok
 • - Vitaminok
 • - Tálak
 • - Tisztálkodó szerek
 • - Kutyanyakörv, póráz
 • - Játékok
 • - Kutyaházak, alvóhelyek
 • - Szállító eszközök

Részletes leírást a Termékek súgóban találsz.

  Társalgó - Fórum

A fórum arra való, hogy gondolataidat megoszthasd a többiekkel az oldalon. Vannak bizonyos szabályok, amiket ha nem tartasz be, büntetést kapsz!   A szabályzat NEM elolvasása, nem mentesít a felelősségre vonás alól!

    Szabályzat

Tilos az oldalon:
- Káromkodni,
- Más oldalt, saját oldalt, neveldét, vagy szexuális tartalmú oldalt hirdetni!
- A fórumban egy szavas, értelmetlen, csak szmájliból álló üzeneteket írni,
- Mást, az oldal adminisztrátorát, és moderátorait sértegetni,
- NAGY vagy kövér betűkkel írni, mert kiabálásnak számít (pár szót írhatsz naggyal, de csakis kiemelésre használd azt),
- Értelmetlen témát nyitni, és olyat, ami már van. Ha már van egy adott téma, vagy csak semmi értelme annak, amit nyitottál, akkor azt a topicot töröljük!
- Tilos a másik felhasználót arra felszólítani, hogy adja meg a jelszavát!
- Tilos a felhasználókkal való üzletelgetés, és a felhasznlócsere!
- Tilos másokat arra felszólítani, hogy emelt díjas SMS-t küldjenek!

Figyelmeztetés:
- Mielőtt kérdeznél valamit, lapozz át pár oldalt, hátha kérdezte azt valaki, és megtalálod rá a választ!
- Csak az rendelkezik moderátori vagy adminisztrátori ranggal akinek az adatlapján a neve mellett pirossal föl van tűntetve.

Büntetés:
- Ha valamelyik szabályt megszeged, azért először figyelmeztetés, majd ideiglenes kitiltás jár a fórumról. A kitiltás több nap is lehet. Akik a szabályokat szándékosan, többször is megszegik azokat végérvényesen töröljük.

  Termékek
 
    Konzervek és tápok

 Ételre van szükséged, ha meg akarod etetni a kutyádat. A kutyád nagyon válogatós és szereti a változatosságot. A konzervek nagyon táplálóak viszont drágábbak mint a száraztápok. Habár első ránézésre a konzervek tűnnek olcsóbbnak, a száraztápokban sokkal több adag van. Ha 1 évesnél  fiatalabb kiskutyád van, akkor jobb, ha mindig Junior jelzésű ételt veszel neki, hogy egészségesen fejlődhessen.

    Jutalomfalatok

 A jutalomfalatok kevésbé táplálóak. Viszont örömet okoznak a kutyádnak, mert nagyon szereti őket. Némelyiküknek kutyád egészségében is fontos szerepe van.

   Vitaminok

 A vitaminok segítenek megőrizni kutyád egészségét. Ha a kutyád beteg lesz segítenek helyrehozni az állapotát. De azért biztos ami biztos, vidd el orvoshoz, ha megbetegszik!

    Tálak

 Tálakra van szükséged, amiből a kutyád enni és inni tud. Külön szükség van vizes és evőtálakra. Az összetett tálban 2 adag is elfér.

    Tisztálkodó szerek

 Ha tisztán tartod a kutyádat, akkor egészséges, szép és jó illata van. Használd a kefét és a sampont, hogy tiszta legyen a bundája. És a fülcseppet sem árt használni. Ha versenyeztetni akarod a kutyádat akkor a nercolajjal még szebbé teheted a bundáját.

    Kutyanyakörv, póráz

 Ha szeretnéd megsétáltatni a kutyádat és nem akarod, hogy elkóboroljon akkor nyakörvre is szükséged lesz.

   Szállító eszközök

 Ha állatorvoshoz, vagy kiállításra viszed a kutyádat akkor szükséged lesz egy szállítóeszközre.

   Játékok

 Minden kutya szeret játszani. Ugye nem akarod, hogy unatkozzon! Ha sok játéka van, akkor sokat fog játszani, és nagyon boldog lesz, azonban, ha már sokat játszott egy játékkal, előbb utóbb megunja.

   Kutyaházak, alvóhelyek

 A sok játékban, a kutyád egy idő után elfárad, és ledől egy picit pihenni. Minden nap alszik pár órát, és mindig megtalálja a legkényelmesebb helyet a házban.

  Gyakori Kérdések

- A kutyám nem akar fürdeni, se azt, hogy kikeféljem a bundáját, mit tegyek? - Nem történik semmi gond, próbáld meg pár nap múlva ismét. Ha akkor se engedi, hagyjad csak, nem lesz baja attól hogy koszos, csak a kedvére ügyelj, hogy ne csökkenjen!
- A kutyám nem engedi, hogy simogassam vagy játszak vele, mit tegyek? - Nincs baja, egyszerűen csak megunta a játékot. Másnap ismét simogathatod és játszhatsz vele.
- Hogyan használhatom a tappancsvédő krémet, tablettákat, stb.? - Jelenleg még nincs szerepe, mert az oldal még fejlesztés alatt áll.
- Hogyan lehet több kutyám? - Két választási lehetőséged van. Az egyik, hogy örökbefogadsz a menhelyről, vagy pedig a boltba veszel egyet.(vagy többet)
- Hogyan adjam a kutyát a menhelyre? - Ha nem gondozod megfelelőképpen a kutyát,elhanyagolod, akkor kerül menhelyre. A menhely nem kutyacserélgetésre szolgál!
- Hogyan lehet hitelkártyám? - A hitelkártyát sms-ben tudod igényelni. BOLT menüponon belül, rákattintasz egy termékre, és alatta ott lesz a kártyarendelés lehetősége. Figyelj nagyon, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Mi az a hitel? - Amíg van hitelkereted, addig vásárolhatsz a boltba akkor is, ha mínuszba vagy. A hitelkártyát CSAK a boltban használhatod, kutya vásárlására nem.
- Hogyan lehet törzskönyvem? - Kutyáim menüpontban , a kutya adatlapjánmegtalálod, hogy Törzskönyv, mellette pedig egy gombot KÉSZÍT felirattal. Arra kattintva el tudod készíteni a törzskönyvet.
- Hogyan adhatok pénzt egy másik gazdinak? - Gazdi gazdinak sehogy nem tud pénzt adni, maximum ha sms-t küldesz !
- Hány kutyám lehet összesen? - Hogy mindegyik kutyát el tudd látni, így a határ a 11 kutyus.
- Hogyan lehet házasodni? - Minden kutya 100 napos kor után házasítható. A KUTYÁK menüben kikeresed, a kutyusod leendő párját,utána pedig és HÁZASSÁG gombra kattintasz. (Ha nem szeretnéd megvárni az adott kort, vehetsz a boltban is 100 napos kutyát.)
- Hogyan lehet elválni? - Nevedre kattintva (akár a társalgóban, akár a kutyád adatlapján), kiadja az adatlapodat, ott pedig meglátud a kutyákat! Annál a kutyánál, amelyiknél válni szeretnél, egyszerűen csak nyomd meg a VÁLÁS gombot!
- Mikor lesznek kiskutyák? - ELőször is házasítanod kell kutyáidat. A kölyöknemzés gombra kattintva félig meg is vagy a művelettel, hiszen a házastárs gazdijának is meg kell nyomni a kölyöknemzés gombot!
- Hogyan kell etetni, itatni a kutyát? - A kutyádnak szüksége lesz 2 tálra (1 az ételnek és 1 pedig a víznek) csak egyszer nyomd meg az ETETÉS, ITATÁS gombot, különben kárbavész az étel! Ha éhes a kutyád enni fog, semmiképp nem fog éhenhalni, ha van étel a táljában. ( Az étel fogyasztás mennyisége, a kutya méretétől függ)
- Elfelejtettem a jelszavam, vagy feltörték, mit tegyek? - Ez ügyben, sajnos nem tudunk mit tenni! Bizonyítani nem lehet, hogy ténylegesen feltörtek, ezért mi nem változtathatjuk meg a jelszavadat, mert akkor bárki elvehetné így a kutyádat! Ezt meg tudod előzni azzal, hogy ez biztos helyre feljegyzed a jelszavad. FIGYELEM!! A JELSZAVAD SOHA SENKINEK NE ADD MEG, bármit is mond vagy ígér érte cserébe!
- Mit tegyek, ha nem tudom a kutyáimat gondozni? (nyaralás, stb.) - Ha van egy megbízható ismerősöd az oldalon, vagy a való életben, megadhatod neki a jelszavad, és ő gondozza, amíg te nem tudod, vagy beadhatod a panzióba. (a panziót a a BOLTBAN találod!) A panzióba helyezés ingyenes, HA van szállítókosarad! (Mindig annyi szállítókosárra van szükséged, ahány kutyád van.)
- Hogyan vegyem ki a panzióból a kutyá(i)mat? - 1 hétig mindenképp bent kell maradnia, olyan mintha nyaralna. A hét letelte után, csak kattints a kutya nevére és ismét Te gondozod!
- Mit jelent ha azt írja ki a kutyám adatlapján, hogy Jó pihenést? - A kutyusod jó helyen van, a panzióba található! Ott gondoskodnak róla, nem kell aggódnod!
- Hogyan lehet a kutyát pisiltetni? - Sétára van szüksége! Ehhez kell neki egy póráz, és nyakörv a boltból. Ha esetleg bepisil, takaríts ki! Minden nap vidd el sétálni, mert a kedve lemegy, ha bepisil!
- Hogyan lehet centet szerezni? - Minden hét csütörtökén kapsz fizetést(ami 200centet jelent) emellett a csóváló-versennyel is szerezhetsz. Illetve ha nagy szükséged van rá, vehetsz fel segélyt a menhelyen, vagy sms-ben is tudsz rendelni. Figyelj nagyon, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Hogyan lehet különleges kutyám? - A KUTYÁM menüpontban, találsz egy olyan gombot, hogy legyen különleges. Ha sms-t küldesz, az arra a kutyusra fog vonatkozni, akinél utoljára ráklikkeltél a gombra. Figyelj nagyon, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Mit jelent a csillag és a gyémánt a gazdik neve mellett? - Azt jelzi, hogy az illető küldött sms-t az oldalra.Az sms emeltdíjas szolgáltatás!! A csillagok száma az sms-ek értékével áll összefüggésben, nem a darabszámmal.
- Elkobozták a kutyám, de vissza akarom kapni, mit tegyek? - A MENHELY menüpontra kattintva körülnézhetsz, hátha ott találod. Ha nincs ott, akkor a KUTYÁK menüpontban, előfordulhat hogy örökbe fogadta valaki.Viszont ha ott sincs, sajnos elaltatták!
- Hogyan lehet képet feltölteni magamról? - A BEÁLLÍTÁSOK menüpontban, az avatar-nál találsz erre lehetőséget.
- Miért jelennek meg néha zöld bogarak az adatlapomon? - Ne aggódj! Azok hibák az oldalon. Minden hibáról értesülünk, és megpróbáljuk mihamarabb kijavítani.
- Hogyan lehetek moderátor, vagy admin? - Admin szerepet semmikép sem tölthetsz be, mivel az az oldal tulajdonosa. A moderátorokat az Adminisztrátor jelöli ki. A moderátorok állapítják meg, azt hogy ki alkalmas moderátornak és ki nem. Kérlek, ne terheld őket azzal, hogy moderátor szeretnél lenni! Majd, ha szükségünk lesz új moderátorra, megkeressük azt, aki szerintünk a legalkalmasabbnak tűnik erre a feladatra. Azt mi döntjük el, hogy erre mikor van szükség.
- Hogyan törölhetem a regisztrációmat? - Ha nem lépsz be a felhasználódba, az egy hónap múlva automatikusan törlődik!

 
 

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat