Megosztás: f i
   Fantasy állatfajták
 
Fantasy állatfajták Snowger :
Szelidíthető-e? : igen
Szelidítés: Egy magányos kölyköt kell befogadni és felnevelni, a felnőtt, vad példányokat szinte lehetetlen megszelidíteni.
Hűség: Csak az első gazdájukhoz hűségesek, más gazdát nem fogadnak el, nem védik meg és nem hallgatnak rá.
Vad életmód: Nem szokásuk csapatban járni, magányos élőlények. Territoriális ragadozók, a nőstények a saját kicsinyeiket is kizavarják területükről, amikor azok elérik a hat hónapos kort. Szaglása, látása és hallása igazán fejlett. Erős, veszélyes élőlények, nem ajánlott feldühíteni őket, mivel komoly sérüléseket képesek okozni másodperceken belül. Nem félnek semmitől, mivel semmi sem vadászik rájuk, minden élőlény inkább kerüli őket. Halálig harcolnak, sosem adják fel a harcot. Sebeik gyorsan gyógyulnak, a kisebbek pár perc alatt felépülnek, a nagyobbakhoz kicsivel több idő kell, ez viszont még nehezebbé teszi a legyőzésüket. Csak az igazán tapasztaltak tudják őket legyőzni.
Hogy védekezhetsz ellene: Kerüld a szemkontaktust velük és lassan hátrálj el, vagy feküdj a hátadra és maradj úgy. Ez náluk a megadás jele, viszont nem biztos, hogy ezzel elkerülhető a harc.
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Harapása és karmolása rendkívül veszélyes


Dragonair :
Szelidíthető-e: igen
Szelidítés: Elég annyi, ha többször is eteted, egy idő után hozzádszokik
Hűség: Több gazdát is elfogad magának, azonban ha úgy érzi nem foglalkoznak vele eleget vagy nem figyelnek rá, otthagyja őket
Vad életmód: Magányosan élnek, leginkább hegységekben. Az összes élőlénynél nagyobbak, termetük megfélemlíti az erdő többi lakosát, ezért nem vadásznak rájuk, mégis kevés példány él belőlük. Nyugodt állatok, napjaik nagy részében csak legelik az előttük elterülő füvet. Nagyon nyugodt állatok, szinte lehetetlenség őket felbosszantani vagy rájuk ijeszteni, valószínűleg azért, mert nem akarja őket senki és semmi sem bántani. Nagy szárnyaiknak köszönhetően otthonosan mozognak a levegőben, viszont eléggé lassúak a szárazföldön és a levegőben is.
Hogy védekezhetsz ellene: Mivel nem támadnak, csak arra kell figyelni, hogy ne lépjenek rád.
Táplálkozás: Mindenevő ( húst csak akkor eszik, ha talál egy tetemet, egyébként nem vadászik )
Veszélye: Nem nagyon figyelnek a lábuk elé, ezért bármit letarolnak, amit nem vesznek észre.

Catmoly :
Szelidíthető-e? : Igen
Hűség: Több gazdát is elfogadnak maguk mellé
Szelidítés: Egyszerű, elég csak annyi, hogy almával vagy cukorral etesd. Mindkettőt nagyon imádják, de az ő otthonukban egyik sem fordul elő sűrűn, ezért általában csak embertől szerezhetik meg.
Vad életmód: Ezek az apró, hat lábú kis élőlények igazán ártalmatlan jószágok, viszont képtelenek megvédeni önmagukat, ezért prédaállatokként szolgálnak más állatoknak. Mindig csapatban élnek, amik akár a harminc főt is elérhetik. Általában egy nagy fát választanak ki a csapatok, amibe minden tag kialakít egy kis odút, amiben élnek. Fürgén mozognak a földön és a levegőben is, ezzel kicsit megnehezítik a ragadozók dolgát. A szárnyukon található pikkelyekkel képesek begyűjteni a fényt, amit éjszaka kiengednek, így világít a szárnyuk, ami viszont veszélyes is lehet.
Hogyan védekezhetsz ellene: Nem tudnak ártani senkinek, így nem szükséges
Táplálkozás: Rovarokkal, bogyókkal táplálkoznak, és ha találnak gyümölcsöket, azokat is elfogyasztják.
Veszélye: Nincs, csak az, hogy éjszaka a világító szárnyaikkal a ragadozók könnyebben észreveszik őket, így az embereket is megtalálhatják


Groundog :
Szelidíthető-e? : Igen
Hűség: Nem túlságosan, több gazdát is elfogadnak
Szelidítés: Egyszerűen etesd őket néhányszor
Vad életmód: Csapatokban élnek, a föld alatt, magányos példányt alig lehet találni. A csapatok átlagosan 30-40 főből állnak, amik a síkságokon élnek. Mikor egy falka talál egy ideális helyet, minden tag ásni kezd ott, így földalatti járatokat létrehozva. Minden tagnak megvan a saját helye, külön élelemraktár is ki van alakítva. Főként a föld alatt lévő rovarokkal táplálkoznak, vagy ha nincs más, akkor fűvel vagy bogyókkal. Csak éjszakára szoktak visszatérni a járatokba, reggelente szétszélednek, és kedvük szerint sétálgatnak, ami igazából veszélyes, hiszen a ragadozók egyszerűen elkaphatják őket, védekezni csak harapásukkal tudnak, ami viszont gyenge.
Hogyan védekezhetsz ellene: Nincs rá szükség
Táplálkozás: Rovarokat és növényeket fogyaszt
Veszélye: nincs

Seasnake/Seadragon:
Szelidíthető-e? : Igen
Hűség: Több gazdát is elfogadnak
Szelidítés: Menj le a vízbe, keress egy fészket és vidd el a tojást. Ez kockázatos, mivel a nőstények folyamatosan vigyáznak fészkeikre. Ha egy fiatalabb példányt találsz vedd ki a vízből, biztosíts neki egy helyet ahol úszhat, etesd, és hozzádszokik.
Vad életmód: Ezek a vízi élőlények tavakban és folyókban is megtalálhatóak. Magányosan élnek, nem szoktak csapatokban élni. A nőstények védik fészküket, folyamatosan a tojásuk körülött úsznak, csak akkor hagyják el, ha vadászni mennek. Ha a partra kerülnek és nem jutnak vízhez, legfeljebb egy nap alatt kiszáradnak és elpusztulnak. Vízben rendkívül veszélyesek, a szárazföldön azonban képtelenek mozogni.
Hogyan védekezhetsz ellene: Légy óvatos és körültekintő
Táplálkozás: Húsevő
Veszélye: Harapása erős, a vízben kiválóan közlekedik.


Melomantha:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Több gazdát is elfogadnak
Szelidítés: Etesd vagy játssz velük, könnyen meg lehet őket szelidíteni. Fontos, hogy szociális lények, így érdemes többet is megszelidíteni, egy magányos példány általában hamarabb elpusztul a magány miatt.
Vad életmód: Tavakban, folyókban úsznak, nagyobb rajokban. Dallamszerű hangot hallatnak amit már távolról meg lehet hallani, így kommunikálnak egymással. Játékos állatok, napjaik nagy részét játékkal és táplálkozással töltik. A kicsik rátapadnak anyjuk hátára, így folyamatosan a rajjal maradnak. A csapat vándor életmódot folytat, nem szoktak megállni egy helyen, folyamatosan továbbmennek.
Hogyan védekezhetsz ellene: Nem szükséges
Táplálkozás: növényevő
Veszélye: nincs

Catpillar:
Egy egyszerű kis rovar féle lény, fáknak és bokroknak a leveleivel táplálkozik. Szárnyai ugyan vannak, de nem tud repülni, mivel a szárnyai nem bírják felemelni. A rovaroknál azért kicsivel nagyobb, de nem irreálisan nagy.

Mouserose:
Egy többnyire veszélytelen lény, ami catpillar-okkal és bogyókkal táplálkozik. Nem olyan nehéz levadászni, de a harciasabb példányok a farkuk végén lévő virágból egy port szórnak a támadójukra, ami altató hatású, és másodperceken belül képes elaltatni másokat, és nincs pontos adat megadva, hogy meddig tart a hatása. Érdemes a virágot a farkuk végéről valahogy leszedni, mivel a nedvével könnyen és viszonylag gyorsan lehet vérző sebeket kezelni, és ha egy mouserose-nak leválik vagy elszárad az egyik virága, akkor új nő helyette. Ha pedig egy idős példány meghal, akkor idővel a virág is elpusztul.

Alcopafel:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Csak egy gazdát fogad el, akihez élete végéig hűséges.
Szelidítés: Nyerd el a bizalmát.
Vad életmód: Leginkább csapatokban élnek az erdőkben, de gyakran vándorolnak. A csapatok legtöbb esetben tíz főből állnak, a tagok egy fészekbe rakják tojásaikat és közösen nevelik az összes fiókát, mindenki gondoskodik mindenkiéről, nincsenek kijelölt anyák. Nem célszerű túl közel menni a tojásokhoz, mivel ezek a teremtmények csőrükkel és karmaikkal súlyos sebeket képesek okozni. Intelligensek és ravaszak, nem könnyű átverni őket. Nem sokan mernek szórakozni velük erős, tekintélyt parancsoló megjelenlésük miatt. Egy egyedüli példány is erős, de egy falka szinte teljesen megállíthatatlan, ha harcról van szó. Nem szokásuk megölni másokat csak akkor, ha nagyon szükségesnek érzik. Szociális élőlények, folyamatosan keresik egymás társaságát, a falkatagokat szoros kötelék fűzi össze. Ezért mindig napokig gyászolnak, ha egyik társuk elpusztul, együtt védik a kicsiket és együtt harcolnak.
Táplálkozása: Mindenevő
Hogyan védekezz ellenük: Mivel félnek a tűztől, célszerű tűzzel elrémiszteni őket, vagy a vízbe menekülni, ahova nem szívesen követnek.
Veszélye: Erős kampós csőrük és karmaik nagy veszélyt jelentenek mások számára.

Rowtsya:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: több embert is elfogad gazdának, hozzájuk viszont élete végéig hűséges marad.
Szelidítés: Fogj el egyet és zárd el a többiektől, majd etesd, így idővel hozzádszokik. Vagy ha találsz egy sérült példányt, vidd el, kezeld a sebét és megszelidül.
Vad életmód: A Rowtsya általában magányosan él, csak akkor fordul elő, hogy többen vannak, ha egy anyáról és kölykeiről van szó, mivel a  kicsik egy éves korukig anyjuk mellett maradnak. A rajtuk lévő virágokkal képesek egy nagyon finom illatot árasztani, így mikor vadásznak összegömbölyödnek, amitől úgy néznek ki mint egy virágbokor a virágok illata odacsalja a növényevőket, mikor elég közel érnek a vadászó példány hat lábával lefogja áldozatát, onnantól már egyszerűen elintézik zsákmányukat. Harapásuk bénító hatású, tudják szabályozni hogy mikor és mennyire legyen olyan. Alapból félnek a náluk nagyobb ragadozóktól, de ha egy szelidített Rowtsya-nak ha van egy bármilyen társa, akkor nem feszült annyira nagyobb ragadozók közelében. Emberre nem támad szándékosan, csak akkor, ha kölykeik vannak. A rajta növő virágokról néha lehullik néhány virágszirom amiket érdemes összegyűjteni, mivel a szirmok nedve alkalmas sebek kezelésére, néhány hozzávaló hozzáadásával pedig hatásos gyógyitalt lehet belőle készíteni. A szirmokért azonban nem ajánlott levadászni őket, mivel nem annyira gyakori faj.
Hogyan védekezhetsz ellene: Vigyázz, nehogy megharapjon. Amikor összegömbölyödnek figyelj, hogy ne legyél túl közel hozzájuk mivel ilyenkor bármit megharapnak ami elég közel van hozzájuk.
Táplálkozása: húsevő
Veszélye: Harapásuk bénító hatású

Galorze:
Szelidíthető-e? : Ismeretlen
Szelidítés: -
Hűség: Ismeretlen
Vad életmód: Erről a titokzatos lényről az emberek keveset tudnak, sokan csak legendaként ismerik. Ennek oka pedig az, hogy szinte sosem mutatkozik és nem száll le a földre és nem közelednek a talaj felé, a látottak alapján csak az égen közlekedik. Nagyon ritka, hogy látni lehet őket, eddig csak két eseteről beszéltek, amikor láttak belőlük egy példányt. Csakis éjszaka jelennek meg az égen, amint a Nap elkezdi bevilágítani a tájat, eltűnnek, senki sem tudja, hogy hová. Azt sem tudják, hogy mivel táplálkoznak, de sejtések szerint növényevőek. Nem ismert, hogy mennyire agresszívak, vagy hogy hol élnek. Csakis a külsejük ismert, de azon kívül semmi.
Hogy védekezhetsz ellene: -
Táplálkozás: Valószínűleg növényevő
Veszélye: Nem ismert

Draflayel:
Szelidíthetőe? : igen
Hűség: Egy csapatot is elfogadnak gazdájukként, de közülük is van egy kiszemeltjük, akihez a legjobban hűségesek. Általában azok, akik a legtöbbször etetik, vagy a legtöbbet foglalkoznak vele, vagy akit a legalkalmasabbnak tartanak arra, hogy a "főgazdájuk" legyen.
Szelidítés: Fogj el egyet, vidd el, foglalkozz vele sokat ( simogasd, etesd ), és a fiatalabbak ennyitől elfogadnak és megvédenek. A nagyobb példányoknak több elvárásuk van az emberrel szemben, például, hogy legyenek bátrak, kitartóak,  erősek és magabiztosak, csak akkor fogadják el gazdájukat.
Vad életmód: Ezek az apró sárkányok leginkább a virágosréteken vagy mezőkön elterjedtek, de előfordul, hogy erdőkbe is bejárnak. A rejtőzködés mesterei, pikkelyeikkel ugyan is bele tudnak olvadni környezetükbe, így csak a virágaik látszódnak. Vadászatkor a virágok között hátukra fekszenek, felveszik a környezetük színét, szárnyaikat széttárják és úgy várnak. A gyanútlan növényevők a virágok erős illata miatt nem is érzik meg az ő szagukat, így mikor a közelükbe érnek, a vadászok erősen megharapják őket és nem engedik el prédájukat. A harapásuk altató hatású, így kis idő múlva eleresztik a növényevőt, ami után követni kezdik. Legfeljebb másfél percen belül a zsákmányuk elalszik, így a Draflayel-ek tulajdonképpen élve falatozhatnak belőlük, miközben a táplálékuk nem is érez fájdalmat, mert a harapással egyidőben a szervezetbe juttatnak egy olyan anyagot, amitől célpontjuk azután nem fog fájdalmat érezni. Előnyük, hogy pikkelyeik jól védik őket a sérülésektől, strapabíró kis jószágok. Ha valakit megharapnak, sok ideig nem eresztik el, hogy minél jobban megsebesítsék az embert vagy más állatot. Immunisak a méregre, így nem érdemes azzal támadni rájuk, mivel nem hat a szervezetükre. Nagy hátrányauk azonban, hogy a virágaik nélkül röpképtelenek, mivel tulajdonképpen azok a szárnyaik, így pedig sokkal jobban kiszolgáltatottá válnak, igaz, a földön is gyorsak, de nem annyira, mint a levegőben, könnyebb őket elkapni. A szárnyaikat képző növények pár nap múlva visszanőnek, így nem válnak örökre védtelenekké. Felülni rájuk nem lehet, mivel elég kicsik, legfeljebb egy ember vállára tudnak ülni, de hasznos társak lehetnek belőlük, ha elfogadják gazdájukat.
Hogyan védekezhetsz ellene? : Ügyelj arra, hogy nehogy megharapjanak, illetve próbálj meg minél több virágot kitépni szárnyukból, hogy nehezebben repüljenek.
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Harapása altató hatású, illetve termete ellenére igen erős és kitartó jószág.


Minaloo:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Egy csoporthoz is hűséges lehet, akiket élete árán is megvéd
Szelidítés: Nyerd el a bizalmát
Vad életmód: A Minaloo-knak születésüktől fogva rossz a látásuk, hallásuk és szaglásuk kitűnő. A rajtuk levő levelek rejtőzködés céljából találhatóak rajtuk, mert a segítségükkel könnyebben közelebb juthatnak zsákmányukhoz. A levelek ehetőek is, amiknek mentolos ízük van, viszont nem túl táplálóak. Ezen kívül alkalmasak sebek gyógyítására, ezért érdemes belőlük beszerezni néhányat, ráadásul ezekkel a levelekkel, a Rowtsya szirmaival és még néhány hozzávalóval egy hatásos gyógyitalt lehet készíteni. Emberre nem támadnak, csak akkor, ha rájuk támadnak, vagy úgy érzik, hogy a kicsinyeik veszélyben vannak. Megfigyelőképességük jó, megérzik, hogy ki vagy mi az ami erősebb náluk vagy veszélyes, és mi az ami nem. Aki erősebb náluk, arra nem támadnak rá. Általában csapatban élnek, aminek tagjait családtagok képzik: a szülők, és a 3-4 kölykük. A kölykök szüleik halála után közösen vándorolnak, később elválnak végül egymástól és családot alapítanak. Attól függetlenül, hogy látásuk rossz, erős ragadozók, súlyos sebeket képesek okozni, nem érdemes rájuk támadni.
Hogyan védekezhetsz ellene: Ha találkozol eggyel próbálj határozottnak és erősnek tűnni, akkor békén hagynak.
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Harapásuk erős, ráadásul gyors futók is.


Pterocorvus:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Csak egy gazdához hűségesek
Szelidítés: Keress egy odút és vigyél el onnan tojást, akkor van a legtöbb esélyed, vagy keress egy fiatal példányt és etesd sokszor.
Vad életmód: Általában csapatokban élnek, amik a 40 főt is elérhetik. Rejtőzködő népség, általában a sűrű erdőben telepednek le, a fényre csak ritkán mennek ki. Hegyes csőrükkel kímélet nélkül marcangolják áldozataikat még akkor, mikor célpontjuk még életben van. Nem tanácsos akkor megközelíteni az odúikat mikor felnőtt példányok is vannak ott, ugyanis a hívatlan vendégre egyszerre rászállnak és tépik csőreikkel és karmaikkal. Ha embert látnak, gyakran rájuk támadnak, mivel az ember húsa bőven elég pár napra számukra.
Hogyan védekezhetsz ellene: Kerülik a tüzet, így azzal próbálj meg védekezni ellenük.
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Hegyes csőrükkel szinte mindig pontosan céloznak.

Punda:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Egy csapatot is elfogad gazdájaként, de őket élete végéig védelmezi és szolgálja, örökre hűséges marad
Szelidítés:Férkőzz hozzá közel lassan, aztán minden nap etesd, de eleinte ne akarj hozzáérni, ő magától közeledni fog, ha megengedi, hogy felülj rá vagy megsimogasd
Vad életmód: Csordákban élnek, amik a 45-50 főből is állhatnak. A vezetőjük mindig a legidősebb tag, aki a legtapasztaltabb, ő vezeti a csapatot új vízlelőhelyre vagy legelőre.  Nagy lépésekkel haladnak, hosszú utakat is képesek megtenni. Vízben is viszonylag jól tudnak úszni, ujjaik között szinte láthatatlan úszóhártya feszül, amiket képesek visszahúzni. A fejüktől egészen a farkukig végighúzódó lemezt csak elrettentéskor emelik meg, vagy akkor, ha dominanciájukat akarják kifejezni, általában lelapítják. Nem gyáva állatok és megvédik egymást, amiben segítségükre van izmos farkuk, mellyel nagyokat képesek csapni. Jó a memóriájuk, könnyen megjegyzik, hol van a legjobb legelő. Szaglásuk, látásuk és hallásuk kifinomult, a leggyengébb illatokat is megérzik. Húsuk tápláló, íjjal támadva nem nehéz levadászni őket, a közelharcot ajánlott elkerülni velük szemben.
Hogyan védekezhetsz ellene: kerüld a közelharcot, távolról támadd meg
Táplálkozás: Elsősorban növényevő, de kisemlősöket is elfogyaszt
Veszélye: Farka kifejezetten erős, messziről képes észrevenni másokat

Windigo:
Szelidíthető-e? : Félénk természetük miatt nem
Hűség: Párjaikhoz örökre hűségesek maradnak, valószínűleg az emberhez is azok lennének
Szelidítés: -
Vad életmód:Kisebb családokban élnek. A párok örökre együtt maradnak, ha egy ideig a kölykeik sem hagyják el őket,  8-10 főt számlál a család. Harcolni nem tudnak jül, mellső lábaikon lévő karmaik a védekezést szolgálják, önszántukbóll nem támadnak másokra. Nem nehéz őket levadászni, viszont egy valamire gondolni kell a vadászoknak: jók az érzékszerveik kivéve  a hallásuk, viszonylag gyorsan tudnak futni. Húsuk tápláló, gyakran végzik a vadászok zsákmányaként, de nem kell félteni őket, nagyon gyakoriak, mindenütt megtalálhatóak.
Hogyan védekezhetsz ellene: Kerüld el a szarvait, próbáld meg gyorsan súlyosan megsebesíteni őket.
Táplálkozás: növényevő
Veszélye: szükség esetén képesek viszonylag erősen támadni szarvaikkal

Crocodog:
Szelidíthető-e? : igen
Hűség: Több gazdát is elfogad, viszont ha nem törődnek vele eleget, nem fog nagyon figyleni rájuk
Szelidítés: Keress egy példányt, és kezdj el vele játszani valamivel, utána etesd. A crocodogok sosem nőnek ki a játékból, hamar megszeretik azt, aki ezzel próbálkozik
Vad életmód: Kisebb családokban élnek a mocsárban. A szülők felváltva gondozzák kicsinyeiket: egyikük elmegy vadászni, a másik figyel a kölykökre. Ha a párja visszatér, akkor helyet cserélnek. Nem veszélyes ragadozók, halakkal táplálkoznak, eléggé apró fajta. A vízben nagyon ügyesen mozognak, mélyre is le tudnak úszni. Nagyon játékosak, a napok nagy részét játékkal töltik, amibe a szülők is beszállnak. Erős kötelék van a családban a tagok között, ha valamelyikükre rátámadnak, azonnal mindenki ráront az ellenségre. Magányosan ártalmatlanok, viszont csapatban képesek nagyobb sebeket ejteni. Jól tudnak rejtőzködni rejtőszínük miatt, nem nagyobbak egy középméretű kutyánál. Nem érdemes csak egyet megszelidíteni, társas lények, ha egyedül van, könnyen depresszióba eshet és hamar elpusztulhat.
Hogyan védekezhetsz ellene: Mássz fel egy fára vagy magas helyre és onnan próbálj védekezni
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: csapatban nagyobb sebeket okoznak, hiába viszonylag kicsi a foguk

Bather:
Szelidíthető-e? : nehezen, de igen
Hűség: csak egy gazdához hűségesek
Szelidítés: nyerd el a bizalmát
Vad életmód: A képen egy sérült példány látható, az épeknek megvan a négy lábuk és két lábuk. Magányosan élnek, összetett bányarendszerekben. Csak éjszaka jönnek elő vadászni, mivel a fényben nem látnak. Hallásuk nem a legjobb, de szaglásuk és látásuk fejlett. Erős ragadozók, bár ok nélkül nem támadnak. Ügyesen mozognak a levegőben, szárnyaik segítségével gyorsan észreveszik a zsákmányt és így hamar levadásszák. Visszafogott ragadozók, mindig egy kész taktikával indulnak vadászni. Szárnyaik rendkívül érzékenyek, könnyen át lehet szakítani azokat, ezzel valamennyivel röpképtelenné tenni őket.
Hogyan védekezhetsz ellene: Tűzzel riaszd el, vagy a szárnyát támadd
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Erősek és intelligensek, képesek felemelni egy felnőtt embert is

Kirin:
Szelidíthető-e? : Igen
Hűség: Legfeljebb két embert fogad el, mint gazdát
Szelidítés: Akkor van a legtöbb esélyed, ha még kölyökkorában szoktatod magadhoz, ha ez nem lehetséges, akkor rendszeresen kell etetni és foglalkozni vele, de igazából akkor sem biztos, hogy megszelidül, fontos tudni, hogy ez a folyamat nagyon sok időt vesz igénybe.
Vad életmód: A Kirin csordában élő növényevő fajta, szinte sosem lehet látni magányos példányt. Ezekben a csapatokban átlagosan 30-40 fő szokott élni, a legerősebb hím a vezetőjük. Kopár vidékeken, hegyek, sziklák közelében élnek meg, ugyanis ezeken a felületeken is könnyedén képesek mozogni. Nem ártalmatlan növényevőkről van szó, meglepően fejlett a gondolkodásmódjuk, sőt, olyan utalásokat is lehet látni a viselkedésükben, mintha fejlett öntudatuk lenne, valószínűleg nem csak az ösztöneik vezérlik őket. Sosem támadnak meg egy másik lényt egyedül, mindig csapatban harcolnak, amitől még veszélyesebbé válnak. Sebeik gyorsan begyógyulnak, ez a tulajdonság pedig még jobban megnehezíti azok dolgát, akik rájuk akarnak vadászni. Nem félnek az embertől, nem menekülnek el előlük, de azért tartják a távolságot, elég bizalmatlan természetűek. Szinte bármit elfogyasztanak, aminek növényi eredete, vagy illata van, még a mérgező növényeket is, mivel azoknak mérge nem hat az ő szervezetükre. Emiatt hasznosak is lehetnek, de figyelni kell rájuk, mivel a nagyon ritka és értékes gyógynövényeket is hamar lelegelik. Nem ajánlott feldühíteni őket, agancsaikkal mély sebesüléseket tudnak okozhatni, és ahogy korábban már szó volt róla, soha nem támadnak egyedül, így képesek hamar végezni egy emberrel, vagy ragadozóval is. Húsuk ehető, tápláló is.
Hogyan védekezhetsz ellene: Próbálj meg egy magas fára felmászni és íjjal támadni rájuk, igyekezz minél gyorsabban mély sebeket okozni nekik, hogy ne gyógyuljanak be olyan hamar. Ha ez nem megy, akkor tűzzel próbálkozz, mivel attól félnek.
Táplálkozás: Növényevő
Veszélye: Agancsa és rúgása igen erős, mindig csapatban támadnak.

Kelpie:
Szelidíthető-e? : nem
Hűség: Párjaikhoz hűségesek
Szelidítés: -
Vad életmód: A Kirin egy rokona, hozzájuk hasonlóan a Kelpiek is hegyekben, kopár vidékeken élnek meg. Csordákban, vagy kisebb családokban fordulnak elő, ritka az, amikor egy ilyen lény egyedül bóklászik. Gondolkodásmódjuk kevésbé fejlett, jobban lehet őket ösztönlényeknek nevezni. Szarvaik magasabbabra nyúlnak, mint a Kiriné és magasabbra tudnak ugrani, emiatt gyorsabban és ügyesebben mozognak a hegyoldalakon. Sebeik nem gyógyulnak be olyan gyorsan, viszont nem könnyű eltalálni őket íjjal sem. Nem szeretik az embereket a hegyekben látni, ezért gyakran előfordulhat, hogy a lakhelyük közelében levő embereket megtámadják, elég merész lények, viszont egymásnak kevésbé segítenek, eléggé önző népség, csak azért járnak csapatokban, hogy nagyobb védelemben legyen részük. Húsuk ehető és tápláló is, szarvaikat elporlasztva alkalmasak enyhébb sebek gyógyítására, gyakran vadásznak rájuk, több-kevesebb sikerrel.
Hogyan védekezhetsz ellene: Ne hagyd, hogy túl közel kerüljenek hozzád, tűzzel lehet ellenük a legjobban védekezni
Táplálkozás: növényevő
Veszélye: Agancsaikkal komoly sebeket képesek okozni.

Whinfell:
Szelidíthető-e?:igen
Hűség: Bárkihez hűségesek, aki eleget foglalkozik velük és úgy érzik, megbízhatnak benne
Szelidítés: Lassan közelítsd meg, suttogj neki bíztató szavakat, és legyen nálad valami étel. Ha megfelelőnek tart, akkor csak pár nap, és a bizalmába fogad
Vad életmód: A Whinfell egy eléggé kísértetiesnek, titokzatosnak nevezhető faj. Ezt a két jelzőt a fejükön található, különböző állati koponyák adják rájuk, amik nem lehet tudni, hogy kerülhetnek rájuk. Vannak olyan példányok, amiknek a fején levő koponya egészen hasonlít saját felépítésükhöz, de vannak olyanok, amiken például egy szarvas fejéhez hasonló látható. Lehet, hogy a vadászatkor elhullott zsákmányaikból szerzik, de valójában nem lehet tudni, ahogy azt sem, mi célból teszik. Kisebb csapatokban járják az erdők sűrűbb területeit, egy csoportban átlagosan legfeljebb nyolc fő tartózkodik. Képesek utánozni növényevők segélykérő hangját, így csalják magukhoz a gyanútlan áldozataikat, amiket erős állkapcsuk segítségével könnyedén legyőznek, és képesek csontjaikat is felfalni. Emellett tudják utánozni a nagyobb, erősebb ragadozók üvöltését, főleg akkor vetik be, amikor egy nem szívesen látott vendéget akarnak elűzni. Emberekre inkább nem támadnak, megelégednek a többi környezetükben élő állattal. Nem támadnak ok nélkül, csak akkor, ha nagy veszélyben érzik magukat, érzékelik, hogy mi/ki az, aki erősebb náluk. Különben nem az élővilág legveszélyesebb, legagresszívabb vagy legerősebb egyedei, olyan átlag szinten vannak. A szelídített példányokat könnyen lehet idomítani, könnyen tanulnak.
Hogyan védekezhetsz ellene: A fejükre mért csapások gyorsan elriaszthatják őket, illetve a tűz is egy hatékony módszer
Táplálkozás: húsevő
Veszélye: Állkapcsuk kifejezetten erős

Barkhart: -
Szelidíthető-e?: Nem, viszont maguktól kiválaszthatnak egy embert, akit megközelítenek, és vele tartanak, segítenek neki
Hűség: Egy csoporthoz is hűségesek lehetnek, de őket nem hagyják el önszántukból, szoros, különleges kötelék alakul ki köztük
Szelidítés módja: -
Vad életmód: A Barkhartok már alapvetően teljesen nyugodt, jámbor, gyönyörű élőlények, de egy ritka faj. Átlagosan négy-öt fős csoportokban mozognak, de lehetnek többen, vagy kevesebben is, nem szoktak magányosan élni. Nem vadássza őket semmi, mivel van egy bizonyos különleges illatuk, amely elrettenti a rájuk vadászókat. Emberekre azzal a hatással van, hogy egyszerűen úgy érzik, nem lenne érdemes őket megtámadni. Persze ők sem támadnak senkire, nagyon szelídek és közvetlenek, képesek érzékelni más állatok, vagy emberek tulajdonságait. Reggel magukba tudják gyűjteni a fényenergiát, amit este lassan kieresztenek, így a sötétben is jól látni őket, ráadásul egészen más, még szebb külsőt kapnak ezáltal. Az emberek számára a Barkhartok közeledése nyugtató hatású és elfeledteti egy időre a negatív gondolatokat, érzelmeket. Úgy tartják, hogy amikor egy példány elpusztul, később azon a területen nőnek gyógynövények. Tulajdonképpen nem félnek semmitől, hiszen minden élőlény megadja nekik a tiszteletet. Ha egy Barkhart veled marad, az igazi megtiszteltetés.
Táplálkozása: növényevő
 Tagok:
 
wGNeoégnbeéwogenCAPSlockLulilla
 
 
 
Connor
Toby
Mex
Amy
Baby
lulilla009ÁLLJ! Nem kérek ilyen üzeneteket:

- Szia/Helló/Mizu?
( nem válaszolok, legfeljebb egy tiltással. Könyörgöm, csak akkor írj, ha van valami nagyon nagy okod rá )

- Belépsz a klubbomba? Csatlakozol a szerepembe/versenyembe?
( Majd én eldöntöm, ha tetszik belépek, ha nem, n

 
I'm a Neopoliton or Pyrrha
 
 
 
Naga
Asuna
Kriza
Név: Titkos
Kor:  Nem publikus
Lakhely: Úgy sem ismered

Hali, ha itt is rábukkantál az adatlapomra, akkor hát...itt is üdvözöllek.
Szóval, hogy egy kicsit összébb rendezzem a lapomat... Néhány fontos dátum az életemben:
2016.09.01. Gyula Bélái közé tartozom. (Bár mostaná

 
Timi, SnowyDay, vagy ahogy tetszik
 
 
 
Brendon
SnowyDay
Aster
Pusztító
Ash
Itsme
ÜDV!😘😘
#németország
#amerika
#románia
#lanaésfifibeszorultakaliftbeXD
#oroszlán
#sárga

Karakterem kódja: 709709 *-*

Nem szeretek levélben szerepezni, de ha nem találod jónak a társalgót, benne vagyok.
Nem szeretek levelezni, de ha ismerkedni akarsz, benne vagyok.
Nem


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat