Megosztás: f i
   Budapest
 
Budapest Jelmagyarázat: *= lentebb megmagyarázott szavak
'...'= lentebb olvasható róla hozzáfűzés

Budapest Magyarország fővárosa, az Európai Unió kilencedik legnépesebb városa. Az országunkban centrális szerepet tölt be, úthálózataink oda vezetnek, politikai, kereskedelmi, közlekedési, és ipari központ. A Duna folyó szeli ketté. Míg Magyarország fővárosa, addig Pest megye székhelye is. Lakossága megközelítőleg 1,5 millió fő. Pest a fejlettebb rész, jobb oldalon helyezkedik el, bal oldalon Buda, kevesebb látványossággal. A Duna több részre osztja Budapestet, köztük kisebb szigetekre is. Tizenöt híd köti össze a két oldalt egymással: (északról délre) Megyeri híd, Újpesti vasúti híd, K-híd, Hajógyári híd, Árpád híd, Margit híd, Széchenyi lánchíd, Erzsébet híd, Szabadság híd, Petőfi híd, Rákóczi híd, Összekötő vasúti híd, Kvassay híd, Gubacsi híd, Deák Ferenc híd.
Budapest eredetileg kelta város volt, de rómaiak hozták létre. A Dunát Danubiusnak hívták, Budapestet pedig Aquincumnak, a bal partot Contra-Aquincumnak, Magyarország pedig Pannónia volt, mint a Római Birodalom egyik provinciája*. Miután a magyarok a területre érkeztek, a tatárok romokba döntötték a várost. A 15. században sikerült helyreállítani, de ezután a törökök megtelepedtek az országban, és százötven évig itt maradtak. Ez majdnem három generációnyi idő! Miután a magyarok visszanyerték az uralmat, a Habsburg-házzal folytatták a csatákat, mígnem eljött az osztrák-magyar kiegyezés ideje(1867), és létrejött az Osztrák-Magyar-Monarchia; ekkor Magyarország majdnem tízszer ekkora volt, Ausztria szintúgy! Bécs, és Budapest lettek a fővárosok, ez volt az egyetlen ország, ahol két főváros volt. Az irányítást mégis Bécs vette át, a magyar hadsereget is |. Ferenc József hadserege vezette. Ekkor egyesítették Budát, Pestet, és Óbudát, ekkor jött létre Budapest, és ekkor lett Budapest megalopolisz*. Sajnos azonban az |. világháború után, a trianoni békeszerződés alatt felbontották a Monarchiát, Magyarország közel 3/4 részét elvesztettük (Ausztria még kapott is tőlünk területet, pedig ő is vesztes ország volt. Mi kaptuk a büntetést, ők meg a jutalmat). Szerencsére véglegesen önállóak lettünk, Budapest pedig végleg felszabadult az ellenséges erőktől. A ||. világháború első évét kihagytuk, de aztán kénytelenek voltunk beszállni, a végére Budapest ismét romokban állt, csak néhány ma is látható épület maradt fent. 'A '80-as években Budapest lakossága 2,1 millió fő fölött volt.'
1849 januárjában kellett először lemondania a fővárosi címről, ekkor Debrecen vette át a vezetést. Debrecen címere: 1944-ben ez újra megtörtént, amikor megkezdődött az újjátelepítés.
Évente közel 5 millió turista célpontja, ezzel pedig Európa 7. leglátogatottabb városa. Több világörökség is található itt, például az Andrássy-út, vagy a Hősök tere. Rengeteg gyógyfürdő található itt, innen is kapta anno az Aquincum nevet, az aqua ugyanis vizet jelent. Budapesten található a világ legnagyobb zsinagógája*, a világ harmadik legnagyobb országháza, a Parlament, illetve a híres-hírhedt Szent Korona is az Országalmával, és a jogarral együtt. Nem rég épült fel a Bálna, mely egy Duna partján található épület. Bár tervezője nem büszkélkedhet a magyar állampolgársággal, mégis remek épületet adott az országnak, magyarokra jellemző kreativitással.
Közép-Európa legnagyobb városa, és pénzügyi központja. A világ 100. legnagyobb GDP*-jét termelő városa, ezzel Magyarország a 60. legtöbb GDP-t termelő ország (12240 GDP, 2017).
Budapest becenevei: Európa szíve, A Duna királynője, A Duna gyöngye, A szabadság fővárosa, A termálfürdők fővárosa.
Magyarországot 2011-ig Magyar Köztársaságnak hívták, majd a Magyar Alaptörvények kiadatása után nevezték át Magyarországgá (ugyanis benne nyomatékosan, alaptörvényként említették, hogy Magyarország az ország neve). A Magyar Alaptörvényeket Budapesten írták alá, és adták ki.
Budapesten (a magyarokon kívül) legfőképpen kínaiak, arabok, és japánok találhatóak meg, de nem ritka az osztrák, a szerb, a cseh, és a német nemzetiség megjelenése sem. Egyébként rengeteg különböző nyelvet beszélő turista megfordul erre, néhol beemigrált emberek is (bár alapjáraton ki vannak tiltva az országból).
Budapest legnagyobb luxushotelje a Ramada, Közép-Európa legnagyobb állatkertje, a Fővárosi Állatkert is itt található ritkábbnál ritkább állatokkal. A Terrorháza a Magyarország két terrorrendszere miatt meghalt áldozatok emlékét őrzi. A Fővárosi Nagycirkusz szintén gyakran választott célpont a turisták számára. A Budapest Eye [Budapest Áj] területe szintén nagyon forgalmas.
Szigetei: Margit-sziget, Csepel-sziget, Óbudai-sziget/Hajógyári-sziget
Budapest zászlaja:
Budapest címere:

Provincia: Tartomány, a Római Birodalom által elfoglalt területek. Magyarországot még a honfoglalás előtt foglalták el.
Megalopolisz: Világváros, globális város, 1 millió főnél többen lakott város.
A '80-as években Budapest lakossága 2,1 millió fő fölött volt: Az '50-es években egyesítették a körülötte lévő kisebb városokkal a fővárost, ez az úgynevezett Nagy-Budapest.
Zsinagóga: Zsidó templom.
GDP(dzsídípí): rövidítés (gross domestic product). "Bruttó hazai termék", vagyis egy országban az (általában) évente megtermelt gazdasági termékek mérőszáma, amit fel lehet használni. (pl.: a csirke nem GDP. A csirkepörkölt sem GDP. A tolla GDP, mert párnát tudsz belőle csinálni, de ha lenyírod ezer csirke tollát, még nem lesz több GDP-je az országnak, ahhoz meg kell csinálnod a párnát.)

Testvérklub: London
 Tagok:
 
Banyek
 
 
 
Lupita
Bejgli
Jane☆
tutifrutti
╔╗╔╣╔╗╦║╔╗╔╗╔╗╔╦╗
╠╣╚╝╠╣║╚╠╣╠╝╚╝║║║

Constantine X Trinity*-*
Melody X Rhaegal*-*

Amit csípok:
♡ Lovak
♡ Beszélgetni a barátaimmal
♡ Beszélgetni normális emberekkel
♡ Könyvek, képregények, állatok, f

 
Az Alkony Vadásza
 
 
 
Bexi
Lucifer
Blue Light
Cody
Marinette
Josh
Raksha
Szamóca
Cézár
Dingó
Démon
Mr.Wonderful
Az Alkony Vadászai
-egy falka
-egy élet
-egy esély

I love wolf


 
Jai Courtney fan forever:3
 
 
 
Kira
Inaya
Draco
Joker
Lil' Red
Sweeney
Deacon
Lucifer
Predator
amulet
Átköltözve Sage nevű felhasználómra!

 
Psycho Person
 
 
 
Horatio
El Diablo
Villám
Alkony
Vagány
Alfa
A Farkas
2016. 04. 19. - Regisztrálásom napja.
2018. 06. 13. - Autóbaleset(Bumm!)
2018. 06. 18. - BALLAGÁS!!! Hála égnek elhagyhattam azt a *beep* általános iskolát!
2018. 06. 24. - Gyökeres változásokat értem el, köszönöm nevelőfater, ezt nevezem! -.-

Mint fent is láthattad 2016. 04.

 
Mia Black
 
 
 
Chili
Aito - Chan
Jack
Nutella
selly:szelly
Legjobb barátom:
♥Leona♥
Itt is és a Csábításból jelesen is<3
Tesóm:
Holdbeli csónakos
Unokatesóim:
Newcn
Newcn elkg
Register
Barátaim/Barátnőim:
locso-pocsi-pacsi
Michelle Rodriguez
Görög birodalom
Görög királyság
Kutyamania77
szentháromság
Bosco
Álonzo

 
Aurélia,Lia
 
 
 
Jenny
Mancs
Ezüst mancs

 
Dr.Nurse /      кристина❤
 
 
 
Hope~
♦° Cukorfalat °♦
✌✌Nyalóka✌✌
Lana~
Mal
|~Dorci~|
Balázs™
Rocco
Busta ♥
Maya~
Logó~
Roni:3
Ho 17 🔥
🇮🇪/🇭🇺/
Twin: R A👭❤ O M SZ♤
Love: B.R🔥❤
Sys: B.K❤ Dr.Little

Tmblr~❤Psicologa criminale~❤🖤

"Criminal psychology is a wonderful science"2016.08.8-án Tánc Tanar lettem  ❤🔒
2018.08.23 B.R❤🔒🙈
  03.29 Ikrem és az Én szülinap

 
 unnamed lonak.
 
 
 
ati
Fuffy
Borzi
Niki
digo
Hercegnő
Prixie
bob
MAZSI
Akota
Brytta
who wants a social life, when I have the voices in my head?

2017. 7. 29. - ettől a dátumtól fogva csakis az Amethyst nevű felhasználón vagyok elérhető.

 
Hermione:3
 
 
 
...Lily...
Szélvirág
Első felhasználó: Szélvirág
Második felhasználó: Hermione:3
Harmadik felhasználó: Lily...
Negyedik felhasználó: Debra

Tenyésztős oldalaim:.
Első kennel: Roxy:3
Második kennel: Elsie

 
Lili :)  Up-Up  ~ Farewell ~
 
 
 
Ame
Chi
Yamei
Dawn Flower
Nos, én egy lány vagyok. Korom lényegtelen. Szeretek barátkozni, szeretek levelezni. Szeretnék barátokat szerezni, ha gondolod küldj egy üzit :)

Talán egy kis bemutatkozás kellne, na lássuk^^

Név: Lili, Lily - ahogy tetszik
Kor: 10-20 között
Nem: Egyértelműen lány
Kedvenc s


<  Előző     1. oldal     Következő  >

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat