Megosztás: f i
   Szilaj fan klubb
 
Szilaj fan klubb Lehet gyerekesnek tűnik, de én még mindig szeretem és a kedvenc mesém! Lehet vannak itt akik nem ismerik vagy éppen utálják vagy gyerekesnek tartják ezt az egészet, de én ilyen vagyok és mindig is ez lesz a kedvenc mesém..Felnőtt koromban is. Ez csak egy kis tájékoztatás volt de térjünk a lényegre!


A történet Szilaj születésével kezdődik, aki vadnyugat távoli tájain jön világra, az Amerikai Nemzeti Parkok területén. Felcseperedve a vadlovak vezérévé válik, aki hősiesen védelmezi a ménesét. Egy nap különös eseményre lesz figyelmes a fennsíkon, s elhatározza, hogy a végére jár a dolognak; emberek érkezése veri fel a ménes nyugalmát, akik azért jöttek, hogy vadlovakat fogjanak be. Noha Szilaj ménese megmenekül, őt magát elfogják, és egy nyugati erődítménybe hurcolják, ami az Egyesült Államok indiánellenes háborúinak egyik létesítménye. A táborban a katonák megpróbálják betörni Szilajt hátaslónak, minden siker nélkül, a musztáng ledobja valamennyi lovast, aki a hátára ül. Az ezredes parancsára kikötik őt egy cölöphöz három napra, minden víz és élelem nélkül. Ekkoriban fognak el a katonák egy lakota indián fiút, akit hasonló büntetésre ítélnek, akárcsak Szilajt. A két fél között különös kapcsolat jön létre.

Közös erővel sikerül megszökniük a létesítményből, és némi viszontagság után Szilaj az indiánoknál köt ki. Az indiánok ugyancsak megpróbálnak felülni rá, de a musztáng továbbra is betörhetetlen marad. Megismerkedik egy Szelíd nevű kancával, aki Kis Patak, a lakota-fiú hátasa. Ő ébreszti rá Szilajt, hogy nem minden "kétlábú" egyforma, és akad köztük olyan, aki érdemes rá, hogy felüljön a lovak hátára. Kis Patak idővel már azon van, hogy elengedje Szilajt a köreikből, ám az indiánok faluját akkoriban éri támadás az amerikai katonák seregétől. Kis Patak élete csak Szilaj bátorságán múlik, a katonák ezredesével szemben. A musztángot végül elfogják a katonák, és igahúzó hátasok ezrei közé kötik, amiket az Amerikai Vasútvonal kiépítésére dolgoztatnak Nebraska felé (épp arra, amerre Szilaj szülőföldje fekszik). A musztáng hősies tettet hajt végre, felszabadítja elnyomott lótársait, és még a vasútvonal munkálatainak egy részét is tönkreteszi bátor húzásával. Végül azonban a folyóba zuhan, ám Kis Patak kimenti őt, egyenlítve a szívességet, amit Szilaj tett érte.

Másnap mindkettejük megölésére az ezredes és katonái hajtóvadászatot indítanak. A Grand Canyonnál érik őket utol, ahol Szilajnak, minden erejét összeszedve, sikerül átugrania a hatalmas hasadékot; a mozdulat lenyűgözi az ezredest, s úgy dönt, megkegyelmez a musztángnak és a fiúnak. Ezután visszatérnek Kis Patak falujába, ahol a fiú úgy dönt elengedi Szilajt, és Szelídet is, hogy a kanca Szilajjal maradhasson. Mindnyájan nehéz búcsút vesznek egymástól. A két ló végül nagy boldogságban visszatér Szilaj ménesébe.

A film főszereplői, bár jelentős részben a lovak, az állatok ennek ellenére mégsem beszélnek, csupán állathangokat adnak ki, illetve testmozgással közlik szándékaikat. Az egyedüli kivétel a címszereplő Szilaj, ám ő is csak gondolatiban szólal meg, tudatosan nem beszél. A hangját, illetve a cselekmény jelentős részének narrálását Matt Damon adja.
A továbbiakban a szereplők eredeti és magyar hangjai találhatók felsorolásban:
Matt Damon – Szilaj hangja (Lippai László)
James Cromwell – Az ezredes hangja (Papp János)
Daniel Studi – Kis Patak hangja (Csőre Gábor)
Richard McGonagle – Bill hangja (Barabás Kiss Zoltán)
Robert Cait – Jake hangja (Kapácsy Miklós)
Charles Napier – Roy hangja (Rudas István)
Zahn McClarnon – Murphy hangja (Barbinek Péter)
Donald Fullilove – Vasúti elöljáró hangja (Konrád Antal)
További szereplők magyar hangja: Bodrogi Attila, Bolla Róbert, Csík Csaba Krisztián, Csizmadia Gergely, F. Nagy Erika, F. Nagy Zoltán, Garai Róbert, Holl János, Kardos Gábor, Katona Zoltán, Keresztes Sándor, Lázár Sándor, Papucsek Vilmos, Szilasi Blanka, Varga Tamás
További lényeges szereplők még Szelíd, a kanca, Szilaj szerelme, Szilaj édesanyja, valamint a Kőszirti sas. Mind-mind nem beszélő szerepek.

Dalok:
Vártak rám    Szolnoki Péter    Here I Am    Bryan Adams
Hazavár mindig e táj    I Will Always Return
Sose törik be a vadló    You Can't Take Me
Repülsz, ha rám ülsz    Get Off of My Back
Gyászos ez a dal    Sound the Bugle
Hazavár mindig e táj (finálé)    I Will Always Return (Finale)
Vártak rám (végfőcím)    Eredeti nyelven    Here I Am (Finale)    Bryan Adams
Sarah McLachlan


 Tagok:
 
Dóri, Dóra ( Dóruci, Dórika)
 
 
 
Bubus
Topi
Jessy
Bob
Fanni
Hami
❤Wattacukor❤
Tappancs
Gombolyag
KutyiDóri
Sziasztok! Én kutyiDóri vagyok! Imádom a kutyákat. Az igaz hogy kutyám nincsen de nagyon cukik! Ezért is meg azért szeretem még a játékot mert cukik benne a kutyik (: .  Szerepjátékomra lehet jelentkezni!
Profilomért ölök!!!!!!!!!!
Saját, én szerkesztettem nem szeretném meglátni

 
Joker and Me<3
 
 
 
Gyümi(:
Trópi - Gyümi (:
Amulet vagyokXD

 
menő kutya
 
 
 
pici
szerelem
Bella
linda
Szeszi
Lukács
szeretett
,m
Yugio
vakk
lutzika
Krissztián
Sziasztok 10 éves vagyok fiú vagyok barátaim tutifrutti Roni:3 Vikike555 írissz40 ha valakinek van valami kérdése írjon bátran!!!

 
Paul's Team
 
 
 
Alejandro
Alex
Paul
szellemlány
Nem szerepezem levélben ezen az oldalon se, és a másikon se!!!

˜*•. ˜*•.•*˜ .•*˜
˜”*°•.˜”*°•.•°*”˜.•°*”˜
˜*°•.˜*°•Üdvözöllek•°*˜.•*˜
.•°*”˜.•Látogató!!•.˜”*°•.
*˜*•. ˜*•.•*˜ .•*˜*

Másik oldalam: Whitney

 
[K][̲̅i][̲̅a][̲̅r][̲̅a][̲̅1][̲̅0]
 
 
 
Kókusz
Hópihe
Arwen
Tündér
Bubóka
Meritália
Bexi
Uncertainty
Gesztenye
cuki
fifi
Kiara10
Sziasztok!!! ᗩᖱᗩ☂ᒪᗩᖰᗝᙢ:

A régi barátaimnak is üdvözlet mert az előző játékosom Sarkanybajnok volt.

EKKOR KEZDTEM A JÁTÉKOT: 2016.09.28!!!
MA PONT 100 NAPJA JÁTSZOK EZEN AZ OLDALON!!! (2017.01.06.)
MA PONT 200 NAPJA JÁTSZOK EZEN AZ OLDALON!!! (2017.04.16.)
AZ EL

 
Banyek
 
 
 
Lupita
Bejgli
Jane☆
tutifrutti
╔╗╔╣╔╗╦║╔╗╔╗╔╗╔╦╗
╠╣╚╝╠╣║╚╠╣╠╝╚╝║║║

Constantine X Trinity*-*
Melody X Rhaegal*-*

Amit csípok:
♡ Lovak
♡ Beszélgetni a barátaimmal
♡ Beszélgetni normális emberekkel
♡ Könyvek, képregények, állatok, f

 
Jai Courtney fan forever:3
 
 
 
Kira
Inaya
Draco
Joker
Lil' Red
Sweeney
Deacon
Lucifer
Predator
amulet
Átköltözve Sage nevű felhasználómra!

 
Emma
 
 
 
AoA
AoA
Üdv mindenkinek.

Nem szeretnék bemutatkozást írni, meg nem is az erősségem. A személyes adataim csakis rám és barátaimra tartoznak. Viszont a nevem az ott van felül, legalább legyen fogalmatok róla. Figyelmeztetek mindenkit, nem vagyok beszélgető partner, csak azzal beszélgetek ak

 
 
 
 
Marcipán
Tacsi
virsli
Bogyó
Csoki
Bonbon
Mogyi
Menta
Tomi
Gömbi
Morcos :)
Bella12

 
Szabadnapos kaszás # Ene
 
 
 
Lincoln
Mara
Duma
Ryu
Niki20005
Van egy másik felhasználóm is itt, de elfelejtettem a jelszavamat, így nem tudok belépni. De itt van most ez, és van még egy, ami a Narata nevet viseli. Látogassatok el arra az oldalamra is. Meg persze ott van a Lucienne oldalam is.

Levélírással kapcsolatos szabályok:.

1. "Szia., M


<  Előző     1. oldal     Következő  >

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat